Sądzę zupełnie odwrotnie. Zresztą grafika jest w tej grze najmniej ważna. Liczy się system walki.Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
Wersja do druku
Sądzę zupełnie odwrotnie. Zresztą grafika jest w tej grze najmniej ważna. Liczy się system walki.Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
Ale ja tylko mówię że grafika jest słaba.Po prostu nie wygląda to dobrze.
Kiedyś się grało to na "grafe" mało kto zwracał uwagę, a teraz się gra to się zwraca tylko na "grafe", nie wiem jak niektórzy ale ja wole M&BII:B z lekko odświeżoną grafiką i z bardzo dobrą grywalnością i możliwościami niż na odwrót.
W zupełności się zgadzam, nad grafikę przedkładam od zawsze grywalność - bo cóż z pięknych widoków skoro system walki i ogólnie wszystko będzie nużące i lipne? Grywalność najważniejsza - tylko dzięki niej Bannerlord może się stać perełką na rynku.
Oczywiste, że grywalność>grafika ale już po tych screenach widać, że to wygląda jak odświeżony Warband i o ile jakość grafiki w warbandzie nie wpływała dla mnie zbytnio na grę o tyle sztywne animacje poruszania się, styl walki, który mnie nie urzekł oraz 0 klimatu w miastach czy w zamkach gdzie ludzie to kołki łażące bez celu po uliczkach niszczy grę. Przecież można stworzyć animację chodzenia i biegania... Powinno się dodać dialogi, odgłosy miasta żeby to nie wyglądało jak gra z atari...
Wald, Lwie- +1 ode mnie. To samo mówiłem na chacie, jak nazgul i DMageA uznali, że BL będzie szajsem, bo grafikę ma taką ...Mi się taka grafika podoba. Może nie mam wielkich wymagań co do tego aspektu, ale jednak w tej serii grywalność jest najważniejsza.
Co do animacji, to rzeczywiście przydałoby się poprawić. Choć, jak ktoś gra na multi, to mu one nie przeszkadzają, a ubytki w animacjach wręcz pozwalają na dodatkowe sztuczki w pojedynkach i ogólnie walce ;)
Mi też się taka grafika podoba, jest miła dla oka.
Hehe, mając jakiegoś dwuręczniaka najlepszym sposobem na zrzucenie jeźdźca nie zabijając konia był komiczny wyskok i cios robiąc przy nim obrót w powietrzu 8-)Cytat:
Co do animacji, to rzeczywiście przydałoby się poprawić. Choć, jak ktoś gra na multi, to mu one nie przeszkadzają, a ubytki w animacjach wręcz pozwalają na dodatkowe sztuczki w pojedynkach i ogólnie walce ;)
Jak grasz z przeciętnymi graczami, to tak ;) Na poziomie klanów europejskim, skok na konia, to zazwyczaj samobójstwo :D Lepiej rzutkami wykończyć jeźdźca. Od czegoś są też włócznie/piki.Cytat:
Hehe, mając jakiegoś dwuręczniaka najlepszym sposobem na zrzucenie jeźdźca nie zabijając konia był komiczny wyskok i cios robiąc przy nim obrót w powietrzu 8-)
Chodziło mi bardziej o takie bugwanie broni i feintowanie.
Ja tam w ogóle odpuściłem sobie MP - sami zwarciowcy, co nie chcą szyku trzymać, mi się trafiali... cóż ja mogę zrobić, skoro jestem typowym strzelcem? Nacelować, strzelić i ładować, a nie bawić się w szermierkę - i dlatego wolę SP.
Piechur, łucznik, czy konny- każda jednostka musi mieć manuala i umieć się obronić wręcz, gdy podejdzie wróg.
Polecam serwer IG_Battlegrounds- tam trzymają poziom i zazwyczaj jest gra grupowa.