Przydaliby się polsce jacyś zachodni łucznicy tacy jacy są w Polish Kingdom mod.
Wersja do druku
Przydaliby się polsce jacyś zachodni łucznicy tacy jacy są w Polish Kingdom mod.
Jesteście niesamowici... takiego entuzjazmu, konsekwencji i bezinteresowności nie mam już wiele w naszym narodzie.
Co do jednostek - nie osłabiajcie tych elitarnych a drużyna książęca taką przecież była, ograniczcie jej rekrutację do kilku prowincji i dajcie taką kwotę rekrutacji i utrzymania żeby powstrzymywała radosną rekrutację.
Nasze jednostki nie są przepakowane w stosunku do innych, nie mieliśmy w tym okresie wielu ciężkich wojsk ale te które były nie ustępowały tym zachodnim. Lekką i średnią jazdę mieliśmy zawsze lepszą, piechota jeżeli byłą dobrze wykorzystana też sobie radziła, brak znaczącej ilości wojsk z dobrym opancerzeniem był naszą bolączką, to przekładało się jednak na obronę a nie atak.
Jednostki miotające w Polsce z tamtego okresu były raczej słabsze od większości konkurencji, gdyby było inaczej na pewno czytalibyśmy w podręcznikach o dobrych łucznikach czy kusznikach - tak jak czytamy o dobrej jeździe.
Ja ze względu na niezadawalające AI zaprzestałem już gry w Bellum ale dzięki Wam do niego znowu wrócę, może to nie jest dobry temat z tym Ai ale mam wrażenie że we wcześniejszych wersjach było dużo lepsze.
W każdym jednak razie dożo uznania dla Was za to co robicie - MTW ciągle ma się z Wami dobrze.
3.2 to badziew w porównaniu z tym, zresztą 3.2 to ja nawet sam za bardzo nie przetestowałem, bo mi się nie chciało, za to na 3.3 sam już rozegrałem kilka kampanii po kilkadziesiąt tur i naprawdę jestem zadowolony z efektów.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Najpierw słowa uznania dla wszystkich którzy mają wkład w powstawanie megasubmoda
a teraz trzy grosze odnośnie statystyki drużyny jeśli o mnie chodzi Polacy nie byli wcale złymi łucznikami, więc można im podnieść staty tak jak sugeruje COMEE niech na korzyść takiego rozwiązania wpłynie może fakt, iż w Polsce jako pierwszym kraju król miał monopol na pozyskanie cisu(drzewo z którego w średniowieczu robiono najlepsze łuki) ograniczał eksport jego drewna za granicę a Władysław Jagiełło w 1423 roku objął cis ochroną i nadał wojsku pierwszeństwo w korzystaniu z zasobów tego drewna
Aravenie kiedy powinna pojawić się poprawka tekstur od aramegila?Swoją drogą ta jednostka konnicy-Piastowska Chorągiew czy jakoś tak posiada zbroje pytową ,której nie powinno być w Bellum Crucis.
EliminatorT. To od Aramegila zależy, nie zamierzam go naciskać. Czemu niby zbroi płytowej ma nie być w Bellum????? Nie bądź świętszy od papieża. Będą tekstury to będzie nowa wersja megasubmoda, reszta jest gotowa.
Sadam86 może i racja z tym cisem, ale z racji na balans, raczej nie podrasuję łuczników dla Polski w megasubmodzie. Każdy może sobie ew. sam to zrobić na własną odpowiedzialność.
Chodzi mi o to że taką zbroję płytową mają chyba tylko 3 jednostki.
Jak dla mnie lepsza drużyna to nie priorytet poczekam na nowa wersję megasubmoda i będę rozsmarowywał wrogów Polski po staremu konnicą :twisted:
Hahaha, podczaszy rodu Piastów przesyła wieści, iż kielichy pełne a stoły suto zastawione. Zapraszam gości na wielką ucztę, sowicie trunkami królewskimi zaprawianą. Prócz jadła i napitków dziewki zabawiać Was wszakże będą, zaś muzyka uszy podróżą zmęczone cieszyć.
Przejrzałem kilka programików do tworzenia instalatorów i znalazłem fajny i prosty w obsłudze Install Jammer. Świetna wiadomość jest taka, że można łatwo wybierać komponenty do instalowania, więc o ile taka wola książąt naszych nad AI pracujących czy też nad szybkością szarży konnicy naszej dumających, można śmiało owoce ich pracy zamieścić również w służbie miłościwie Megasubmoda nam panującego :)
Czekam więc na wieści od kowala Aramagila, niechaj podkowy dla naszego rycerstwa w kuźni swej wykuwa naprędce, a Darius niechaj polszczyznę naszych Braci doskonali. Ja spokojnie (a raczej niespokojnie) na znak do ataku czekam w ukryciu i w odpowiednim czasie szarżę kawalerii poprowadzić zamierzam ku zwycięskiemu wydaniu instalki MEGASUBMODA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Cytat:
Zamieszczone przez wino
Wino ;_; ty jesteś poetą? xD