Radious pisał, że działa.Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Wersja do druku
Radious pisał, że działa.Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Dzięki za info. Co za sens grać kooperację w tej grze bez tego moda? Legendarny nie zapewnia obecnie praktycznie żadnego wyzwania...
Witam, mam problem natury nie wiem jakiej :D Otoz podczas oblezenia kartaginy, gdzie walczy prawie 5 pelnych armii, gra crashuje sie do pulpitu po nacisnieciu przycisku rozpocznij bitwe, czasami moge pograc chwile, ale zawsze konczy sie to komunikatem ze program wykonal nieprawidlowa operacje, bla bla... ktos wie czemu tak sie moze dziac? Dodam tylko ze mam to w tej jednej konkretnej bitwie.
mam pytanie czy da się połączyć np 2 przetrzebione w walce oddziały w jeden? czy musze toczyć boje wieloma odziałami po kilkunastu ludzi? Może jestem głupi ale dawniej wystarczylo przesunąc kart na siebie a teraz??
Dać się da, bo ostatnio jak mi się kampania wczytywała to widziałem wskazówkę jak łaczyc ze sobą przetrzebione oddziały. Dokładnie niestety nie pamietam, ale na pewno musisz zaznaczyc oddział i cos z PPM kombinować.Cytat:
Zamieszczone przez pavulon666
Witam, czy przez kogokolwiek został zgłoszony bug dotyczący złej architektury miasta na polu bitwy do tego jakie jest zbudowane na mapie kampanii, przykładowo rzymianami oblegając barbarzyńską wioskę na mapie kampanii widać ją ewidentnie, natomiast po wczytaniu się mapy bitewnej jest już ukazana jako rzymska wioska i odwrotnie kombinacji jest wiele, ale niemal każde oblężenie jest nieprawidłowe. Wygląda to w skrócie tak jakby architektura miasta na polu bitwy dostosowywała się do kultury nacji która to miasto oblega.
Witam,
Jak wyłączyć ruchy CPU podczas kampanii? Domyslam się, ze na poczatku ale niestety nie widze tej opcji...
W ustawieniach gry jest ta opcja i możesz ja zmienić nawet w trakcie rozpoczętej kampanii .
No niestety nie ma albo takiej możliwości w tej częśći(co jest idiotyzmem) albo jest to tak nieintuicyjne że na to wpaść nie umiem.Cytat:
Zamieszczone przez smooqu
Można owszem połączyć 2 armie bez wodza. Niestety jednak scalenie 2 oddziałów w armii -2 kart - w jeden jest dla mnie niewykonalne. Mam takim sposobem 4 karty velites a w każdej po kilkanaście osób zamiast połączenia w jedną silną...........
Spróbuj złapać kartę (trzymać cały czas wciśnięty lpm) i przeciągnąć ją na drugą - i dopiero wtedy puścić lewy przycisk myszy. Nie wiem czy zadziała - tak łączyło się przetrzebione oddziały w poprzednich częściach. W Rome 2 jeszcze nie miałem okazji tego wypróbować.