Nie zrozumieliśmy się. Ikonkę widziałem, ale chodzi mi o o cały panel z podsumowaniem ile żywności jest zużywanej, a ile produkowanej. Ja takiego podsumowania nie znalazłem .
Wersja do druku
Nie zrozumieliśmy się. Ikonkę widziałem, ale chodzi mi o o cały panel z podsumowaniem ile żywności jest zużywanej, a ile produkowanej. Ja takiego podsumowania nie znalazłem .
Mógłby ktoś rzucić okiem na moje screeny i ocenić czy to jest AA czy nie? :) Bo jak to wszystko to słabo.
Zagralem znowu Epirem na hard i tym razem kilka tur zaczalem sypac kasa zeby poleprzyc stosunki dyplomatyczne i ustrzec sie gangu. Pomoglo bo Ateny jak na razie nie wypowiedzialy mi wojny. Mam wojne ze Sparta i Rzymem. SParta nic nie robi od poczatku gry. A Rzym probowal desantu ale jak to AI teraz zajmuje mu prowincje. Ai beznadziejnie sie rusza na mapie kampanii i bitewnej, Jedna armia zajalem 4 miasta Rzymu w tym sam Rzym. Rzym glownie atakuje malymi silami. Takze daje auto bo nie chce mi sie ich rozgrywac. Zauwazylem,ze nadal jednostki maja problem z poruszaniem sie miedzy budynkami. No i na murach moi strzelcy tez sa latwym celem jak w Szogunie 2. Wedlug mnie to przegiecie. Zeby bylo smieszniej to moje jednostki na murach ginely latwo i jeszcze sie dostawalo tym na dole. Czyli jak ktos podejdzie pod mury armia z masa lucznikow to obronca zeby lepiej schowal sie w miescie niz dal sie wystrzelac na murach :/.
To chyba jestem jednym z naprawdę nielicznych, którym ta gra działa naprawdę dobrze, bo ja żadnych lagów nie uświadczyłem. Uświadczyłem za to niestety kilka zwisów gry w ekranie dyplomacji :evil: .Cytat:
Zamieszczone przez Sunbeach
Wybaczcie, że odbiegnę od tematu, lecz chciałbym zarejestrować Rome II w kompanii graczy (http://kompania.cenega.pl/) lecz nie wiem gdzie znajduje się klucz rejestracji elektornicznej. Mam tylko klucz rejestracji steam. Zatem pomoże ktoś?? :)
Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
No stary my tu z waznymi rzeczami a Ty z taka pier...Zadnego przebaczenia.
Ja bym uwazal z Kompania Graczy. kiedys sie tam zarejestrowalem, to zaczeli namietnie wysylac spam i innego gowno. Napisalem maila, zeby tego nie robili, to odpisali, ze rezygnacja z tego jest rownoznaczna z rezygnacja konta i w ten sposob nasze drogi sie rozeszly.
Zainstalowałem sterowniki beta nvidii, i gra działa o NIEBO lepiej, nie tnie. Wreszcie mogę grać :mrgreen:
No i bardzo dobrze, miłego grania!!! Bo to cud miód giera!
Inteligencja komputera woła o pomstwe do nieba! Zaatakowałem Brigantów moimi Icenami. Komputer miał przewagę o 50%, (atakowałem ich miasto), ustawiłem 10 oddziałów procarzy i wystrzelałem cała ich armie składającą sie z 1600 ludzi! Nawet jedna jednostka cpu do mnie nie podeszła. Gram na poziomie trudnym! Jest całe mnóstwo takich kruczków. Optymalizacja jest na maska skopana, ciągle się coś wiesza. Nie podobają mi się karty jednostek,są strasznie minimalistyczne. Oszczędzono sobie roboty robiąc takie unit cardy. Interfejs tez jest cieniutki. Rozbudowa miasta jakaś taka niekompletna,te ikonki z polami,kopalnaimi,stajniami są po prostu brzydkie. Te z Rome 1 bardziej mi się podobały. Bitwy są za szybkie, 4 minuty i po sprawie, jednostki zwiewają gdzie pieprz rośnie! Jednakże i tak będę się zagrywał do upadłego bo gra ma olbrzymi potencjął!! ma mega klimat! Grając Icenami czuję ze jestem Barbarzyńcą i zamieszkuję odległa, tajemniczą Brytanie:) Super są tradycje wojskowe,rozwijanie generałów,mapa kampanii jest piękna. Nareszcie są liczne frakcje,plemiona itp. Przypomnijmy sobie Roma 1 jak tam wyglądały poszczególne nacje:) Postęp jest ogromny. Gra będzie super ale dopiero po licznych patchach. Czekam z niecierpliwością.