-
Dwa patche - dwie instalki. Do tej pory elfami gram na vh/h ale skoro ja daję radę to starym wyjadaczom proponuję vh/vh.
Czyli tak jak myślałem, MOS póki co nie dla mnie. Mam tylko nadzieję, że DaC będzie szedł do przodu i w dobrym kierunku :-)
Wrzuciłem na torrenta wszystkie trzy pliki, torrent będzie aktywny dopóki ktoś będzie potrzebował:
magnet:?xt=urn:btih:0D2584B67BD02568...4DEA77D9C4F2CD
-
A ja muszę ponarzekać.
Otóż faktycznie, zmieniono ikony jednostek, rozbudowano opisy niektórych, dodając piękne nieraz obrazy. Dodano sporo jednostek znacznej ilości frakcji, zmieniono zasady rekrutacji (wydaje mi się, że zmieniono również koszty utrzymania, przynajmniej niektórych jednostek), wiele nowych wydarzeń itp. itd. Wygląda co i ciekawie, i pięknie.
Ale...
W każdej z rozpoczętych gier rozgrywka kończy się w okolicach 90 tury.
Lorien - wywala i z gry, i z bitew. Zmienianie konfiguracji kolejki budowy czy rekrutacji czasem pomaga, symulowanie bitew również, jednak po dwóch-trzech turach historia się powtarza. Ile można tak ciągnąć? Ja wytrzymałem z 15 tur, podczas których wywaliło mnie z 10 razy. Więcej cierpliwości nie miałem.
Imladris - wszystko jak wyżej.
Lindon - grę zblokowało całkowicie w czasie inwazji korsarzy (swoja droga ciekawe wydarzenie). Bitwy nie idzie rozegrać ani samemu, ani symulować - w tym drugim przypadku zawiecha jest zawsze przy turze Khandu. Kaplica.
Isengard - gra idzie gładko do 100 tury, po czym kaput.
Grać 100 tur, w których się buduje państwo i szykuje do rozprawy z wrogami tylko po to, by tuż przed rozpoczęciem zasadniczej rozgrywki wywalało - nie na moje nerwy. Wątpię, czy dodany fix 1 na v. 0.3 to naprawi.
Ukłony,
Arovist
-
Grałem Imladris ponad 200 tur, zero ctd w kampanii i bitwie.
Grałem Dol Amroth, blisko 250 tur podobnie ok.
Wywaliło mnie z bitwy w kampanii Morią, ale napisali, że nadal niestabilna.
Gram teraaz Dunedainami około 70 tur zero ctd.
Super jak na betę. Innymi nacjami na 0.3 (patch 3) nie grałem.
O co chodzi z tym sojuszem Elfów Leśnych i Lorien, miałem coś takiego w 0.2, to wpływa na rekrutowane jednostki?
DaC bardzo się poprawił w stosunku do patcha 2, czekam na wersję finalną. Pogram nieco na obecnej. Będę grałi i w Mos 1.6.2 i w DaC, z klimatów Śródziemia.
-
Odnośnie Elfów: po zawarciu sojuszu co jakiś czas w stolicy pojawi Ci się od kilku do kilkunastu jednostek sojusznika (i startowych i tych bardziej rozwiniętych z doświadczeniem od 4 do 6 - u mnie przynajmniej tak to wyglądało). Pojawiają się one niezależnie od tego, czy ich potrzebujesz, czy nie. Używałem jako mięsa armatniego, albo rozwiązywałem od razu, żeby nie generować kosztów utrzymania. Wolałem po prostu walczyć własnymi formacjami.
Araven, myślisz, że moje problemy z wywalaniem mogą pochodzić z faktu, że nie instalowałem "jako administrator"? Może coś innego przychodzi Ci do głowy? Będę wdzięczny za radę.
-
Ja miałem patch 02. (nr 2) i fixy, potem dodałem .exe do nazwy patcha 0.3 i zainstalowałem. Uruchomiłem na końcu clean.
Zajrzyj do tematu MOS, w poście nr 1 jest opis jak zainstalować TATW 3.2 bez opcji tylko do odczytu, ew. zainstaluj w taki sposób TATW 3.2 i na takie czyste TATW wrzuć moda, wszystko jako Administrator, ew. wyłącz UAC w Win7 i na czas instalacji wyłącz antywirusa i powinno być ok. Większość bitew robię ręcznie i jak pisałem praktycznie nie miałem ctd poza krasnoludami z Morii.
-
Araven, instalowałem wszystko zgodnie z instrukcją. Spróbuję w wyłączeniem antywira. Co to UAC?
-
UAC to kontrola konta uzytkownika w Win7 niekiedy blokuje pewne pliki zwłaszcza na dysku systemowym. Wrzuć w google pytanie i dostaniesz kilkanaście opisów co to jest UAC i jak je wyłączyć.
-
Zrobione, biorę się za nową instalkę. Dzięki Araven :ok:
-
Jest fix nr 1 do patcha 0.3 do DaC.
Link w poście nr 1 a na TWC w zakładce download jest fix, wrzucamy go do data i nadpisujemy i uruchamiamy clean.
-
Mam pytanko co do instalacji patchy, przeważnie instalowało się każdy po kolei. Patch nr. 2 udało mi się ściągnąć, ale linki na patcha 1 nie działają. Czy jeżeli go pominę mod będzie działał? Czy też darować sobie 1 i 2 i od razu zainstalować patcha nr 3?