-
Rczej musisz sie uzbroic w cierpliwosc ..ja grajac Francja na hard..i musialem sprzedac kolonie Hiszpani i jedna slaba sprzedalem Savoy bo oni zawsze wojne wypowiadaja ... na troche to uspokoi Genue i Portugalie ktore tez za zwyczaj szybko wojne wypowiadaja ,, pozniej flota i powoli gospodarka i co wazne wykonczenie blokadami Angoli..sojusz z Westfalia i Wutenbergia pomoga w wojnie z Holandia i Austria jak juz wypowiedzam nam wojne .. i musisz rozwiazac jednostki zeby zdobyc kase .. to tak na szybko ,tak jak pisze zalezy jaka frakcja grasz ...
Moze i jest sporo jednostek ale wydaje mi sie ze Francja mogla by miec jeszcze regimenty Niemieckie i Wloskie a nie tylko po 2 jednostki .. :D
-
A ja polakami ,którzy powinni mieć gorsze warunki (bo nie mowa tu o XVII i XVI wieku) na VH rozbijam wszystko więc trochę się dziwię, a żadnym mistrzem nie jestem szczerze mówiąc jestem noobkiem ;).
-
Udaj sie na podboj Estoni i Lotwy ..pozniej odbierz Ingride i Wez Finlandie ..to wszystko od Szwedow i jak sie uporasz z nimi i buntami to powinienes miec z gorki ,,ja gralem Rzeczpospolita i po zdobyciu tego i Szwedow bylem na tyle mocny ze Prusy,Rosjai Austrai nie chcieli zadnych wojen i znudzilo mnie to i zostwailem gre naszym krajem i wziolem Francje bo to naprawde wyzwanie/
-
No fakt XVIII wczesny wiek to jeszcze nie okres świetności Francji. Chociaż RP było chyba w gorszej sytuacji(potop, osmanie ,Chmielnicki,Rosja).
-
W sumie z tym to jest dziwna sprawa... Wszedłem na ta tą stronę http://wiki.totalwar.com/w/Line_Infantry_%28ETW_unit%29 i tutaj koszt zakupu i utrzymania jednostek jest większy, niż w samym modzie... Także nie rozumem teraz tym bardziej, co ten mod pozmieniał w systemie ekonomicznym, ale wydaje mi się to bardzo dziwne. Wcześniej zaczynając grę jedną z pierwszych rzeczy, które robiłem to zmniejszenie stopy podatkowej do minimum i rozwój w takich warunkach. Kasa była ciągle, bo niskie podatki, to szybszy rozwój, także więcej kasy w gruncie rzeczy. Teraz podatki muszę trzymać "na środku tej stopy" i już z samego początku gry pokazuje mi, że w następnej turze będę bankrutem...
-
Nie wiem w jaka wersje grasz ..czy masz konfederacje Rzeczypospolitej ? sojusznika Szwedow ? bo jak to ta wersja moda to juz po Buntach z Kozakami miedzy Osmanami a toba masz Moldawie .. Rosja strasznie slaba jest i Ukraina jest ich wasalem ..
-
W tą najnowszą - 3.7. Wybrałem, Polskę (nie jak to tam ujęli - Konfederację Warszawską). Jednakże jakim państwem bym nie zagrał, to i tak widać ewidentne zmiany w systemie ekonomii, co mnie zawsze w modach najbardziej irytowało.
-
Witam. Mam pewien problem. Ponieważ w folderze campaigns są dwa kolejne foldery Lord_main i Lord_Lmain i tu mam wątpliwość który wkleić i który za co odpowiada?
-
Witam ... zalezy w jaka chcesz grac kampanie ..wczesniejsza to pierwszy ,albo pozniejsza to drugi ...
-
BlacHawk15: Za dużo kombinujesz, gdyby trzeba było wgrać tylko jeden, napisałbym o tym. Instalujesz oba foldery, a jeden z dwóch user.empire_script uruchamia odpowiednią kampanię.