Konnicy nie szkol z piechotą równocześnie bo wtedy często nie działa doszkalanie bez względu na zbudowane poziomy budynków.
Wersja do druku
Konnicy nie szkol z piechotą równocześnie bo wtedy często nie działa doszkalanie bez względu na zbudowane poziomy budynków.
Nie wiem czy to błąd związany z megasubmodem czy z wersją podstawową ale księżniczki nie mogą wyjść za mąż za króla i następcę (oczywiście niespokrewnione z nimi)
To raczej z Bellum samego, trzeba dyplomatę i z obcą księzniczką takich żenić, księcia i króla znaczy.
Te szkolone przez nas mogą tylko za naszych gienków wychodzić lub gienków innych nacji. Obcego króla lub księcia może poślubić tylko taka która pojawi się z urodzenia, a nie ze szkolenia.
Wiem, ale taka z urodzenia, ale z innej gałęzi rodu też nie może wyjść za mąż za króla czy dziedzica.
http://zapodaj.net/72f343fa69abc.bmp.html
Maksymalna liczba ludności wynosi 324 000 ~ :D
Skomunikowałem się z Mr. Crow (współtwórca moda) w sprawie tej konwersji Litwinów i powiedział że jest błąd, powinno być barons a nie saxons, ale zapewnił że konwersja i tak będzie miała miejsce, tylko opcja z 55% chrystianizacją odpada w tym przypadku.
To graj dalej do chrystianizacji Litwy. :D
A potem Unia Polsko-Litewska :)Cytat:
To graj dalej do chrystianizacji Litwy. :D
Czy jest jakiś sposób na zawarcie pokoju w sytuacji gdy ogołociłem egipt do jednej prowincji ? Nie chcą zawieszenia broni i za parę tur przyłażą z armią złożoną z kilku jednostek. No takie zawracanie tyłka.
Może mod Forced Diplomacy by pomógł, ale nie wiem czy z Bellum zadziała.
Zwykle robię tak, że oddaję osadę i stosunki z 0-1 wskakują na 8-9, ale tym razem nie mam ochoty nic oddawać :D
Litwa katolicka!!
Jeszcze tylko zdobyć Wilno i zobaczymy co będzie:D
Edit: No i stało się mam Unię Polsko-Litewską:champagne:
Pograłem chwilę i byłem pozytywnie zaskoczony jak usłyszałem "Pieśń rycerzy Krzywoustego". Szkoda, że twórcy gier nie robią tego co tworzą moderzy,fani. Aż chce się rzec, że powinno się płacić ludziom robiącym mody za solidną robotę. Mam tylko problem z jedną pieśnią pt. "Bogurodzica". Można usunąć to zastępując ją innym kawałkiem bez większych komplikacji?
Czy na mapie pojawiają się tylko księżniczki które są z tej samej dynastii co aktualnie panujący władca, czy jak to jest ?
Witam. Mam parę pytań związanych z mechaniką BC 7.0 z megasubmodem 2.
1. Do armii dodałem dostawcę, wyszedłem na krucjatę, jednak po paru turach stan zapasów zmienił się na "niewielkie". Czy dostawcy muszą być obok czy mogą być dodani do armii ?
2. W jaki sposób działa system łączenia dynastii ? Co jakiś czas dostaję eventy o dorastającej zagranicznej księżniczce, jednak nie wiem w jaki sposób połączyć dynastie, po wysłaniu dyplomaty nie mam żadnej nowej opcji.
3. W jaki sposób najłatwiej utrzymywać stosunki dyplomatyczne na wysokim poziomie ? Co wpływa na pogorszenie relacji ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
1. Dostawca to kupiec rekrutowany w zamku, mam nadzieję że takiego dodałeś do armii, jeśli jest obok to nie spełnia swej roli. Musi być w armii, dostarczenie zapasów zwykle zajmuje też do około 5 tur.
2. Z obcą księżniczką możesz ożenić króla lub następcę, jeśli oni mają już małżonki z mariażu między frakcjami nici
3. Walka ze wspólnym wrogiem polepsza relacje, możesz płacić symboliczny trybut np. 100 przez 30 tur, jednorazowa wpłata działa na korzyść lub danie legendy mapy. Na pogorszenie relacji wpływa przemarsz Twego wojska przez teren sojusznika, gdy zaatakujesz sojusznika swego sojusznika relacje też spadają, z czasem też same spadają z automatu
Czy można przypisać jednostkę frakcji A dla frakcji B nie powodując crashy ? I jak to zrobić ?
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...rodowo%C5%9Bci tu masz co i jak, na przyszłość pytania tego typu proszę zadawać w dziale http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...l-II-Total-War lub poszukać tam odpowiedzi, sporo info tam znajdziesz.
Dzięki. Przydatne, ale jeszcze nic nie udało mi się wskórać :P
Panowie, który plik trzeba przejrzeć żeby wyeliminować przecinki zamiast imion postaci? Powoduje to czasami crasche i trochę mnie wpienia.
Nie powinno już być przecinków. Wystarczy wgrać najnowsze spolszczenie, które to naprawia.
Ok, ale gram też w BC 6.3 i tam niby na najnowszym spolszczeniu mam przecinki zamiast imion i nazwisk więc ponawiam pytanie, który plik za to odpowiada?
Jak masz przecinki w BC 6.3 to pisz w wątku o BC 6.3. To dwie wersje gry i tak samo spolszczenia są inne.
Ktoś mógłby wrzucić działający link do EDU KAMA?
Co jakiś czas włącza mi się w grze komunikat "starczy tego grania, wyprowadź psa... itd". Mam wrażenie, że weszło to razem z instalacją Megasubmoda. Ktoś wie jak wyłączyć tego psotnika ?
To po prostu żart tłumacza i dopisanie/zmienienie do zwykłego "Medieval napotkał" bardziej zabawnego tekstu :D
Aha, czyli jest to znany błąd gry... Miło :P
Nie, to nie jest znany błąd gry. Pytanie co masz za błędy przed tym tekstem. Ten tekst oznacza tylko tyle, że gra się wysypała i nic więcej nie wiadomo.
Dobre pytanie. Poszukam w logach i zamieszczę na forum.
Tego submoda z powstaniem Bułgarów przeciw Bizancjum dalej nie instalować czy już naprawiono?
Dalej nie działa. Próbowałem poprawić, nawet ulepszyłem, ale nie dokończyłem i nie znam nikogo kto mógłby to sprawdzić czy jest ok, więc zostawiłem niedokończone i czeka na lepsze czasy.
OK, spoko. :) Widzę, że obecnie Megasubmod nie daje możliwości darmowego utrzymania jednostek w miastach i zamkach. Czy dałoby się to jakoś doinstalować osobno? Ale tak, żeby przy okazji nie stracić żadnych innych funkcjonalności wynikających z Megasubmoda?
Witam gentelmenów po dłuższej nieobecności. Widzę że Wino nie zwalnia w szerzeniu postępu. Jakieś jednostki dodaje ten twój submod czy tylko w skryptach robisz? Pytam bo dopiero co ściągam. Jak na razie gram Wenecją w BC 6.3, siódemka mnie skutecznie odstrasza.
Nie robię ani w skryptach ani nowych jednostek :)
Wino interesują mnie zmiany jakie poczyniłeś w kwestii zwiększenia celności łuczników. W descr_projectile na pierwszy rzut oka widzę, zamieniłeś accuracy vs units i max angle czy tylko to? W export descr units coś zmieniałeś?
Z tego co pamiętam to w descr_projectile tylko celność poprawiłem, max angle nie ruszałem. W EDU chyba nic.
Jestem w trakcie pobierania :) Grałem kiedyś w Bellum Crucis 6.3 ale bez submodów.
Na przyszłość taka rada: Drogi wino uploaduj tak duże pliki na jakiś inne serwisy. (np. https://mega.nz/ czy dysk google)
Bo transfer 150 kb/s nie powala a tylko zniechęca pobierającego przy 700mb.
Lecz mimo wszystko gratuluję ogromu pracy i trud włożony w stworzenie.Mam nadzieję ,że się nie zawiodę.
Pozdrawiam twórcę oraz wszystkich innych zaangażowanych w prace.
Bym zapominiał: Rozumiem ,że zalecany dla jak największego realizmu kampanii i bitew to bardzo trudny?Bo pamiętam ,że w jakimś submodzie zalecany był medium.
Tylko nie instaluj Bulgar Revolt - nie działa poprawnie, reszta jest ok.
Zalecany poziom jest podobnie jak w BC 6.3.
Miłego grania :)
P.S. dograj sobie najnowsze spolszczenie z wątku "Spolszczenie do Bellum Crucis 7.0 zgodne z bugfixerem"
A ja cały czas grałem na spolszczeniu z submoda bo myślałem ,że to ono jest najnowsze. :O
A będzie submod rozwijany?Bo jak dla mnie osobiście realizmu nigdy nie za wiele.