http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=748321736
Trochę ,,odleciany" submod wykorzystujący modele jednostek z modyfikacji Kingdom of Heaven.
Wersja do druku
http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=748321736
Trochę ,,odleciany" submod wykorzystujący modele jednostek z modyfikacji Kingdom of Heaven.
https://s21.postimg.io/nkqmjd0qv/City_tree.jpg
Grafiki rozbudowy stolic prowincji dla wszystkich obecnych w modyfikacji kultur.
Aż się boję, do czego nas zakwalifikują o.O
Screeny jednostek norweskich.
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Głowa do góry... post #282 się do was uśmiecha. Chyba nikt nie zauważył jego edycji.
To ja chciałbym się dowiedzieć jak będzie z "niszowymi" zakonami rycerskimi np. Krzyżowcami z Czerwoną Gwiazdą czy Braćmi Dobrzyńskimi? Czy możemy na nich liczyć, że pojawią się w modyfikacji? Czy "popularne" zakony będą miały historycznie rozmieszczone komandorie w Europie (czyli czy na ziemiach polskich dostaniemy możliwość rekrutacji templariuszy, joannitów, lazarytów itd gdyż mieli swe komandorie na ziemiach)?
I czy mod będzie odzwierciedlał "wędrówkę" Krzyżaków, czyli w poszczególnych latach będą dostępni wpierw w Ziemi Świętej, potem chwilowo na Węgrzech, trochę na Mazowszu, a potem się "usamodzielnią"??
I jak będzie z zakonami cywilnymi będą w ogóle jakieś zakony do wybudowania w miastach i czy tylko najpopularniejsze np. cystersi, benedyktyni czy też dostaniemy np. duchaków, cyriaków? I czy będą ich żeńskie odpowiedniki jeśli zakony cywilne się pojawią?
Nowe oddziały norweskie
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Jakby co to kampania ma szanse wyjść pod koniec tego roku.
Zrzuty ekranu nowych jednostek Królestwa Cypru i Wenecji oraz wideo-prezentacja sierpniowej aktualizacji wraz z zapowiedzią nowej zawartości.
Spoiler:
Bracia Zakonni Szpitalników (późni)
Spoiler:
Francuski regiment
Spoiler:
Pizanścy marynarze
Spoiler:
Ciężcy miecznicy zakonni (oddział złożony z członków ,,pomniejszych" zakonów: św. Łazarza, św. Tomasza z Akki i Kanoników Regularnych Stróżów Świętego Grobu Jerozolimskiego, prowadzony przez szpitalników)
Spoiler:
Testowy model nowego oddziału Wenecji
http://images.akamai.steamuserconten...614451ED2BE42/
Ciężka piechota wenecka (późny okres)
Machinima autorstwa youtuberów Kaisa i Wolfman, osadzona w klimacie III Wyprawy Krzyżowej. Rozpoczyna ona serię nagrań dokumentarnych przy użyciu Medieval Kingdoms na temat tego konfliktu, trwającego w latach 1189-1192.
Spoiler:
Zaktualizowana jednostka Późnych weneckich włóczników
Spoiler:
Model szwajcarskiego oddziału Późnych rycerzy z Kyburga.
Patrząc się na scremy wygląda to wszystko pięknie. Nie mogę się doczekać, powinien ten mod wyjść zamiast młotka, chociaż młot lubi zaskakiwać. Jeszcze jak będzie kampania to na premierę trzeba będzie wziąć długi urlop. Trzymam kciuki za zespół pracujący nad modem, kawał dobrej roboty.
Mówiłeś o 2 jednostkach dla Polszy, jest screen jednego, dałoby radę wstawić drugą?
Chodziło Ci chyba o kartę jednego oddziału (?).
Jestem ciekawy kiedy poprawią nazwę jednostki Pomeranian King ...
Spoiler:
Miecznicy Zakonni z wczesnego okresu (oddział złożony Krzyżaków, Lazarytów i Bożogrobców)
Spoiler:
Wczesna Jazda Zakonna (skład taki sam jak jednostki powyżej)
Spoiler:
Nowe wersje hufców Spieszonych Rycerzy Szpitalników i Konnych Rycerzy Szpitalników, a także Konnych Rycerzy Krzyżaków.
Spoiler:
Spoiler:
Ciekawe kto to... ;D Na to czekaliście?
Batu Han?
Miałem strzelać w Temudzina ale nie pasowalo mi ze na piechotę walczy. No i brak szable, ale to chyba jest nie do przeskoczenia?
Ilchanidzi. Jedna z dwóch frakcji składających się na Mongołów, obok Złotej Ordy. Powyższe jednostki to wczesne oddziały tej pierwszej z wymienionych.
Coby wątek rozruszać i zachęcić innych do zadawania pytań twórcom (patrz post 282) to ja jeszcze o parę kwestii dopytam xD
Czy planują jakoś zaimplementować mechanizm krucjat/dżihadów z M2?
Dlaczego w ramach jednej jednostki mieszają różne zakony (skoro te niezbyt się lofciały, a na 100% nikt nie chciał walczyć ramię w ramię z lazarytami;D)
Czy będą jakieś fajne kropierze i ladry dla koników?? (bo na previevach jednostek i gejmplejach nieszczególnie się takowe przewijają)
Jakim cudem Jaćwingowie mają tak olbrzymie tereny a Prusów (chyba) nawet w grze nie ma?
http://i64.tinypic.com/sxkk04.jpg
Czy wojska czeskie będą posiadać na swoim stanie tabory?
Ależ to wszystko przez ograniczenia moddowania mapy.
Swoją drogą, Królestwo Anglii kontra Reach z Gry o Tron... tak, dobrze czytacie.
I kolejne
Czy planują zmiany choćby w nazewnictwie flot? Nie wspomnę już o zmianie modeli na barkasy, holki i tym podobne xD
Czy w modzie będzie zablokowana opcja "wodowania" armii lądowych? Marzeniem by była konieczność transportu armii flotą, którą trzeba z rekrutować, a nie że armia lądowa z kieszeni wyciąga statki i po "zejściu" na morze żegluje xD
Czy planują wprowadzenie Hanzy i misji przez nią zlecanych?
Nowe oddziały dla Królestwa Cypru
Spoiler:
Schyłkowi Spieszeni Rycerze Poulain
Spoiler:
Schyłkowi Rycerze Poulain
Spoiler:
Spieszeni późni/schyłkowi Minesteriałowie
Spoiler:
Późni/schyłkowi Minesteriałowie
Spoiler:
Późna oraz schyłkowa Milicja Miejska
Spoiler:
Późni kusznicy Poulain
Spoiler:
Późni/schyłkowi włócznicy Maronitów
Spoiler:
Schyłkowi konni kusznicy
Spoiler:
Późna/schyłkowa lombardzka jazda
Spoiler:
Schyłkowi genueńscy marynarze
Spoiler:
Późni oraz schyłkowi Spieszeni Rycerze Krzyżowców
Spoiler:
Późni oraz schyłkowi Rycerze Krzyżowców
Spoiler:
Późni/schyłkowi Kusznicy Krzyżowców
Spoiler:
Późni/schyłkowi Giermkowie Krzyżowców
Spoiler:
Schyłkowi Spieszeni Bracia Zakonni Szpitalników
Spoiler:
Schyłkowi Bracia Zakonni Szpitalników
Spoiler:
Schyłkowa Karawana Szpitalników
Spoiler:
Późni oraz schyłkowi Spieszeni Bracia Zakonni Templariuszy
Spoiler:
Późni oraz schyłkowi Bracia Zakonni Templariuszy
Spoiler:
Greccy uchodźcy
Nakrecają hype jak na premierę AMD Polaris :) mam nadzieje że mod nie zawiedzie i sprosta pokładanym w nim oczekiwaniom. Naiwnie spytam, wiadomo kiedy premiera?
The_Fawn_Rescuer rozpoczął prace nad Hrabstwem Tuluzy.
http://i.imgur.com/K6Qga3d.png
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Oprócz tego Dontfearme22 przedstawił część późnych tunik Ilchanidów.
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Screeny nowej architektury dwóch miast autorstwa rosyjskiego moddera Artstudio.
Źródło: wątek na Total War Center.
Wszystko OK, ale niektóre domy są po prostu przeniesione z Warhammera. Nie wygląda to dobrze. Mogli zostawić domy z Attyli.
Trzeba na to spojrzeć od innej strony. Komuś udało się importować te domy z Warhammera i może to kiedyś przynieść profity. Dobrze, że kombinują.
Były zablokowane? Nie wiem jak w Warhammerze, ale jeśli chodzi o Rome 2 i Attylę to można swobodnie przenosić elementy np. jednostki, budynki, roślinność itp. Podobno z Shoguna 2 też choć nie probowałem.
Nie jest to ważne czy się da czy nie, ważne jest to, że ktoś o tym pomyślał ;) Chociaż zdaje mi się, że do końca nie było to przenoszenie takie oczywiste, skoro dopiero teraz to zrobiono.
Mogło nie być potrzeby. :) W końcu elementy z WH mogą się przydać tylko do modów o późnym średniowieczu lub renesansie np. modele piechoty imperialnej.
Zamki OK, fajnie że przenieśli. Jednak te pionowe chaty rażą i ze świetnego moda robią nieco fantasy.
Jeśli modele są w formacie .cas to można je przenieść wkładając do folderu R2/Attyli i w pliku tekstowym dodać/zamienić te budynki. W R2/A można to robić zamiennie co wiadomo od premiery Attyli. :)
Nie jest aż tak zle.Koniec końców te nowe budynki idealnie pasują do osad niemieckich i holenderskich a po części nawet francuskich.Zawsze to jakaś nowinka i jedyne co mogliby poprawić to zrobić gęściejszą zabudowę (dosłownie "ściana w ścianę") oraz lepiej rozmieścić wieże gdyż ich widok w środku osady jest dość zaskakujący (no chyba że jest ona częścią np.cytadeli to już co innego).Dodatkowo przydałoby się zmienić kolor ścian na kremowy lub biały co by lepiej odzwierciedliło ówczesne budownictwo:
https://www.google.co.uk/search?q=me...KR2FnulP36M%3A
Jednak najważniejszą kwestią jest ta aby Konstantynopol wyglądał jak Konstantynopol (tak jak tutaj):
http://steamcommunity.com/sharedfile...55&searchtext=
A właśnie, jak to jest z tymi wieżami, pamiętam że w R2 po przejęciu stawały się moje. Ostatnio odpaliłem Attila po długim czasie i kilku patchach i wieże ulegają zniszczeniu. Gram na Fote. Opcja z przejęciem bardziej mi się podobała.
Zajacu, ja doskonale znam ten styl od lat. ;) Jednak o co mi konkretnie chodzi - to wysokość zdecydowanie za duża oraz podest murowany na którym stoją budynki jest jeszcze wyższy niż powinien, przez co wyglądają nienaturalnie - wygląda to bardziej kamienna wieża na której stoi drewniany budynek. Tutaj to doskonale widać i odbiera to klimat:
http://s018.radikal.ru/i509/1609/3f/9783461c4051.jpg
Po prostu świat Warhammera opiera się na renesansie i późnym średniowieczu, jednak w jego przerysowanej formie.
Mod przecież zahacza o późne średniowiecze :D
Ja napisałem, że nie? ;)
Przeczytaj raz jeszcze, co miałem na myśli:
"Po prostu świat Warhammera opiera się na renesansie i późnym średniowieczu, jednak w jego przerysowanej formie."