viewforum.php?f=398 SS 6.3 potem na to 6.4 i na czyste SS 6.4 Submod Battle for the Baltic, mapka ogromna ale tylko frakcje bałtyckie + Mongołowie taka Teutonic na maksa. Link do submoda w ostatnich postach w temacie o Stainless steel.
Wersja do druku
viewforum.php?f=398 SS 6.3 potem na to 6.4 i na czyste SS 6.4 Submod Battle for the Baltic, mapka ogromna ale tylko frakcje bałtyckie + Mongołowie taka Teutonic na maksa. Link do submoda w ostatnich postach w temacie o Stainless steel.
Eras Total Conquest. Nie ma to jak mapa świata i państwa od Japonii po Indian Ameryki Środkowej, od Norwegii po Zulusów. :P
kiedyś przeglądając tematy o modach natknąłem się na mod, który przenosi gracza na Bliski Wschód, część Afryki, Indii i Azji Środkowej. Było tam wiele egzotycznych frakcji, arabskich, afrykańskich czy hinduskich. Nie zainteresowałem się wtedy nim zbytnio, jednak teraz naszła mnie ochota by w niego zagrać. Jednak nie mogę go nigdzie znaleźć. Nie pamiętam jak się nazywał, wiem jedynie że nie był to mod Orient und Okzident. W niemieckim modzie jest spora część Europy, a w modzie którego szukam była jedynie jej cząstka. Mapa kampanii obejmowała tereny od Konstantynopola po Delhi i od Transoksanii po Etiopię.
Proszę, powiedzcie mi jak znaleźć tego moda!
viewtopic.php?f=372&t=215Cytat:
Zamieszczone przez doliwaq
W jakim modzie wojska Bizancjum są najwierniej odwzorowane? Ich armie bardzo podobały mi się w Bellum Crucis, ale może w jakimś innym modzie są jeszcze lepiej odtworzone? Może jest jakiś mod skupiający się głownie na Bizancjum?
Primo - taki temat już istnieje. Wpisuję na moją czarną listę, jeśli złapią ponownie na czymś, to wstawią ustne ostrzeżenie. Tyczy się to Was obu - HellVard, doliwaq.
Secundo - Eras Total Conquest, musisz tylko pogrzebać za odpowiednią kampanią.
Widziałem kiedyś temat o nowym, historycznym roosterze dla Polski pod Medka2, była tam masa ciekawych screenów i co najmniej kilkustronicowa dyskusja, jakiś obeznany w temacie użytkownik doradzał tam autorowi tych jednostek. Teraz nie mogę go nigdzie znaleźć, coś się dzieje z tym projektem, ktoś kontynuuje nad tym prace?
Witam.
Poszukuje moda, do podstawki który naprawdę poprawią sztuczną inteligencję przeciwnika, to raz a po drugie szukam jakiegoś który powiększa mapę o nowe prowincje i miasta... Bardzo by mi zależało aby te modyfikacje były po polsku :)
Pozdrawiam.
Witam
Poszukuję linków (oczywiście aktywnych) do moda "Deus Lo Vult", z linków w temacie tego moda nic nie można zassać.
Pozdrawiam
Bezskutecznie poszukuję moda, który zawiera frakcje z podstawki i Kingdoms, nie potrzebuję większej mapy ani dodatkowych prowincji i jednostek poza tymi z Królestw i nie ma bugów takich jak Kingdoms Grand Campaign Mod.
Dla ciebie zrobię wyjątek i napiszę coś na tym forum :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez halabardnik
Co jak co, ale nie mogę sobie odmówić, by nie wspomóc ciebie w tym jakże katorżniczym poszukiwaniu modyfikacji :lol: , przez wzgląd na twoje dobro, by dobrze ci się grało i to po polsku, masz tutaj modyfikację, co znana jest od 5 lat z grubsza i jest jedną z najbardziej popularnych na Zachodzie i najważniejsze spełnia wszystkie wymienione przez ciebie warunki
viewtopic.php?f=372&t=1177
Tylko nim znowu zaczniesz krytykować następną modyfikację, zagraj najpierw, a wcześniej poprawnie zainstaluj i gwarantuję ze nie będzie miała bugów, po polsku to chciałeś napisać- błędy? :D
edit:
wskazane by instalować moda na czystą, nie zmodyfikowaną grę, bez innych modyfikacji i grzebania w plikach, spokojnie chodzi pod wersją 1.5 :D
O, Retrofit mod :D . Grałem w niego do niedawna, ale mi się znudził, bo nie dodaje żadnych frakcji, tylko opcje z królestw, a po zainstalowaniu dodatku guam, wiele jednostek z kingdoms.Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Fajny mod, ze świetną dyplomacją i solidnym AI, nigdy mnie nie wywalił do pulpitu, a niemało w niego grałem, jednak brakuje mi tu frakcji :cry: .Cytat:
Zacząłem w niego grać po tym, jak mi go na czacie poleciłeś. Przeszukałem już fora o modach do medka, próbowałem przez kilkaset godzin samemu dodawać, ale nic z tego. Dokładnie przeczytałem informacje o kilkudziesięciu modach, lecz żaden nie spełnia wymagań. Spodobały mi się mody Bellum Crucis Stainless Steel i Deus lo Vult, grałem w Bellum, jednak na tak słabym kompie ładowało się po kilka minut, co odbierało radość z gry. Wspomnę również o tym, że czytałem różne poradniki dodawania frakcji, ale nigdy nie dodałem własnej, poza tymi z samouczka.
Czy ktoś z was zna jakieś fajne mody do med2 tw , ale na kanwie fantasy coś jak third age lub call of warhammer
Proszę pilniej szukać odpowiednich tematów.
S
To podaj mody w które grałeś, poza wymienionymi to będzie wiadomo czego szukać. Co do wymagań modyfikacji, zawsze mają nawet kilkakrotnie większe potrzeby sprzętowe niż gra do której są robione, tyczy się to wszelakich modyfikacji, pod większość gier nie tylko z Total Wara...Jednak przy tak słabym kompie to ciężko będzie coś doradzić :mrgreen:Cytat:
Grałem w : Bellum Crucis, Kingdoms Grand Campaign, Retrofit , Grand Unit Addon. Gdyby był jakiś mod, który nie dodaje większej mapy i nie dodaje skryptów i możliwości poza tymi z kingdoms, tylko same frakcje, to może by działał.
Czy ktoś z was wie cokolwiek na temat spolszczenia do moda Gra o Tron/Westeros. Gdzie na forum napisać prośbę o produkcję spolszczenia do tych modów??
Jest jakiś mod który poszerza mapę na wschód lub na południe?
Broken Crescent może Cię zainteresuje, jego akcja rozgrywa się w czasach III krucjaty, a dostępne są nacje takie jak Rajpuci czyli dość daleko na wschód, popatrz sobie w temacie o tym modzie, tam jest pokazana mapa.
viewtopic.php?f=372&t=316Cytat:
Zamieszczone przez Macinus1002
albo
viewtopic.php?f=372&t=1152
Jest jakiś mod pod Teutonic poszerzający mapę? (głównie chodzi mi o mape i mniej więcej ten sam okres i do odpalenia wystarczy płytka z Kingdoms a nie podstawki bo mi się skopsała...)
viewtopic.php?f=372&t=6170Cytat:
Zamieszczone przez Jacek-Placek_0
Tylko jest chyba niestabilny
Szukam Broken Crescent 1.05.
Do tej pory znalazłem wersje 1.0, ale patcha znaleźć nie mogę, linki powygasały :(
Moje pytanie, ma ktoś może jakieś działające linki?
Spróbuj tutaj: http://www.twcenter.net/forums/showthre ... structions
Są mody z dobrze zbalansowanymi frakcjami? Coś typu WWmwE.
Czy jest jakiś mod, który dodaje Czechy, jako grywalną frakcję?
Szuka moda z podrasowaną mapą europy, polepszonym AI, większą różnorodnością jednostek. Dodatkowe opcje dyplomatyczne i Polskie tłumaczenie też będą plusem. ;)
Bellum Crucis ;)
Eras Total Conquest, kilak kampanii, różna data startowa (X-XVI wiek) i różne mapy. Do wyboru, do koloru. :)
Znajdzie się może jakiś mod (najlepiej ze spolszczeniem), który polepsza dyplomację? Tzn. komputer nie atakuje bez powodu gracza, nie wywołuje bezsensownych wojen i najważniejsze - respektuje sojusze i pomaga w razie wojen. Za wszelakie odpowiedzi z góry dziękuję.
Nie tyle mod co submod - Archaon's Loyal Allies.
Kiedyś grałem z nim na Stainless Steel (bo generalnie jest pod czystego Medka), na innych modach nie próbowałem.
Trochę nie grałem ostatnio, ale do wwmwe zaimplementowałem jakiś czas temu ai pitera i w porównaniu do oryginalnego było świetne. Tyle że ai w owej modyfikacji było na słabym poziomie, więc jest to raczej kiepskie porównanie. Ale możesz spróbować :http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=32&t=8736
hehe, więc to Ty jesteś tą jedną osobą, która zagrała na wersji 3.1 mojego AI pod podstawkę :mrgreen: (3 pobrania stąd, że sam 2 razy ściągałem żeby sprawdzić czy naniosłem na to AI wszystkie nowości z mojego AI do Bellum Crucis)Cytat:
Zamieszczone przez Majkello
AI robiłem z przerwami chyba z ponad rok, tworzyłem i testowałem różne konfiguracje algorytmów i z czystym sercem mogę je polecić, jest mocno dopracowane :) (przynajmniej pod Bellum, bo na podstawce sam na nim mało grałem :mrgreen: )
Czy jest mod pod M2 który przenosi nas do czasów Empire? Szukałem, nie znalazłem ale możliwe, że przeoczyłem xD
Kiepsko, kiepsko. Kiedyś powstawał Age of Enlightenment, jak patrzyłem ostatnio to brakuje tam ruchu i obawiam się, że mod umarł przed narodzinami. Drugi to Colonialism Total War. Ten powolutku się rozwijał i kiedyś kolega mi mówił, że wypuścili betę, ale nie sprawdzałem nawet czy to prawda.
Dzięki wielkie. A z tych późniejszego okresu, lepsze będzie 1648 - Thirty Years of War czy OiM?
Kwestia gustu. Mnie bardziej pasuje OiM, bo RON jest w środeczku, nie na peryferiach.
A pod względem balansu, jednostek, różnorodności?
oim to beta i jest niegrywalny.Cytat:
Zamieszczone przez Mizutsu
Powiem tylko tyle iż 1648 jest bardzo rozbudowanym modem, ze wspaniale zrobionymi jednostkami, balans też jest zachowany, pomimo schrzanienia statystyk paru jednostek. Polecam.
Dzięki wielkie, powiem wam szczerze, mnie bardziej ciągnęło do OiM wcześniej, ale myślałem, że Submod Nihil novi jest skończony :/
W takim razie w pierwszej kolejności biorę się za 1648 :D