ja chce niemiecką E-serię!!!!!! E-100 mójci ON!!!
Wersja do druku
ja chce niemiecką E-serię!!!!!! E-100 mójci ON!!!
W ramach ogloszen parafialnych , to w półfinale USC (Ural steel championship - miedzynarodowy turniej wota serwerów US RUS i EU) dokładniej w lidze Champions (do 8 tieru) już napewno są 3 Polskie drużyny (na 4:P) więc naprawde dominację mamy. (Dla ciekawych , Black Devils (jestem tu! :D ) , Piraci i Gofery)
Również 3 Polskie składy są w lidze Absolute (do 10 tieru )w półfinałach : 1SBP (klan mossina) , piraci i oczywiscie 1stPAD
w lidze do 6 tieru (juniors) w półfinale są 2 zespoły, 1st PAD i piraci znowuż.
Piraci to międzynarodowy :roll: a to że kilku halfiko lubych jest tam to nie znaczy, iz jest to klan PL ;)
Mossin jest piratem, swiat sie konczy... :cry: :cry: :cry:
Raczej Sarmatą... Kupuje ktoś pre-ordera? Ja sobie walne premium na miesiąc tylko, co by szybciej dojść do miodnych czołgów ;)
Przeciez wiem, sprawdzalem twoja czujnosc
Marat, ja mam chrapkę na nową M6, a wiesz ile ona kosztuje? ;) Nie wiem, czy wiesz, ale w następnym patchu, w tym z realisu, będzie zaimplementowana możliwość przesyłanie złota między graczami. Jest to równoznaczne z zrzuta kilku osób na jeden pakiet a potem przesył golda. Jeżeli ktoś zainteresowany proszę PM.
Nie interesowałem się ostatnio tak jak kiedyś, więc nie wiedziałem o tym. Jeżeli tak to świetnie, ja jestem chętny. Podaj mi najlepiej gg na privie.
NO to widzę, ża turniejem w Moskwie zawładneli Polacy. Z Europy wyszedł kolejno:
T6 - 1stPAD
T8 - Pirates - sporo Polaków
T10 - 1SBP - Duma mnie rozpiera :D
Jak będą jakieś filmiki z finałów, to podrzuć ;)
Niestey, nie będzie filmiku z finałów, ponieważ devsi testowali jakis nowy program do nagrywania, który oczywiście poprawnie nie zadziałał.... I nie a filmików....
W sumie lepiej, że testowali go teraz niż na przykład podczas finałów w Moskwie.
Jako że za dwa dni premiera, to pochwale się kilkoma patriotycznymi malunkami, bezpośrednio związanymi z grą:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php? ... -my-skins/
Podrawiam :)
No, no mości mosiniczu, przednie skiny ( choć jak na moje oko, zbyt... czyste ) dla mnie lepsze od Kubany, który chyba cieszy się dużą popularnością ;)
yy, Skiny Kubany wymiatają, chociaż sam autor niestety już chyba nie tworzy.
Od siebie powiem, że są one dość.... proste do wykonania i wyglądają trochę jak wraki ze złomowiska ;) Ja postawiłem sobie za cel kolorki, kamuflaż itp. Ale co kto lubi :) O dziwo robię patriotyczne skiny i napawa mnie gigantyczną dumą kiedy widzę, jakiś mod z celownikiem, gdzie w krzyżu jest np. moje T20 w polskim malowaniu ;)
wiem że Kubana wydał cały mod ze swoimi skinami, nie wiem czy masz? Jeśli lubisz te klimaty to polecam, jest raczej nie do przebicia.
Nie wiem czy Ci sie spodobają, ale polecam również skiny Pani Stromberg i Dr. Noooo
[spoiler:1z5yg3zk]http://i55.tinypic.com/2us7qs9.jpg[/spoiler:1z5yg3zk]
Pierwsza bitwa po "rilisie". Doskonały balans! 8-)
Mozna bylo sie domyslic, ze tak bedzie
Ach, nie ma to jak powrót do MS-1 :D Niektórzy już jeżdżą na KV ; )
MS-1 ma świetne działo bodajże 45mm ;) Dawno nie bawiłem się tak dobrze jak teraz na tych niskich tierach. Gift tank też fajny, bo obecnie wrzuca go jako najlepszego i można kasy zarobić na niskie tiery.
Mnie oczarował T1 a zawiódł KW. T1 to taki ciężki medium :lol: Wrzuciło mnie dzisiaj rano na bitwę z kilkomi M6-coś tam i myślałem że z tej rundy wyjdę raczej bez fraga, ale... Pojechałem do jednego, poczekałem aż strzeli a potem zacząłem zasuwać na około niego i ladować w każdy słaby pkt bez opamiętania i....1 frag, potem wyjechał drugi taki sam...... i drugi frag w dosłownie ten sam sposób. Radochy co nie miara, a bezsilność ciuli z premiumami bezcenna :mrgreen:
A gdzies Ty Abu pojechal ze sie do walki nie zalapales tym Su85? :mrgreen:
[spoiler:3nbhgy57]http://i51.tinypic.com/14y5s7s.jpg[/spoiler:3nbhgy57]
Fajny skin garażu znalazłem ;)
Wymaksowałem tego T1 i tak jak Mossin zakochałem się. Z 5 tierowych zarabiarek kasy zostawię sobie właśnie ten czołg, zamiast KV którego miałem zamiar zachować.
Co do innych czołgów, często niedocenianych w becie mogę wymienić Hetzera. Owszem nie każdy na niego narzekał, ale ja przez to dziadostwo zrezygnowałem z TDków podczas bety ( pod koniec przetestowałem sobie jedynie SU 85/100/152 ) - no ale jak wrzucało mnie wtedy do bitew z Tygrysami itp. to trudno było cieszyć się grą. Teraz grało się nim zdecydowanie lepiej, zamiast StuH-a zainstalowałem sobie działo 7.5 mm. Dzięki pochyłym płytom czołowym to gówienko sporo rykoszetowało, nawet więcej niż poziom wyższy StuG, dlatego też był to ciężki orzech do zgryzienia dla drobnicy w bitwach 3-5 tieru. Z innych spodobał mi się nawet Lee, ten niby TD. Myślałem, że będzie męka, tymczasem dobrze mi się nim grało, ten czołg na prawdę potrafi zrobić krzywdę. Ma jedną przewagę nad TD, w trybie snajperskim można nim obracać o 360 stopni jedynie ruchem myszki.
I to mi się podoba, dwa darmowe sloty i czołgi do opchnięcia ;)Cytat:
• KV will be separated into KV-1 and KV-2.
Players who have a KV in their garage at the time of the revision will have it replaced with a KV-1. The KV’s crew will be trained for the KV-1.
Additionally players who have researched KV-2’s turret for KV will get a KV-2 with an extra garage slot and the KV-2 will be assigned a 100% crew.
Undistributed experience from KV can be transferred to either KV-2 or to KV-1 on demand.
No additional refunds are planned.
• KV-3 moved to tier 7 and the introduction of T-150.
Players who have a KV-3 in their garage at the time of the revision will get a KV-3 in its new status with its existing module and research setup and its old crew. Additionally they will also get a T-150 with a stock setup, extra garage slot, and 100% crew.
plan jest taki, zeby mieć wszystkie te czołgi w dniu wydania nowego drzewka i dostać mega ilość nowych slotów :D
Ambitny plan, ja na pewno będe miał oba KV, może uda się wyfarmić Pantere ( choć wątpię, bo na razie 6 tierem z tego drzewka gra mi się fatalnie, ale trudno coś zdziałać z działem pz3/4 ). Zresztą muszę szybko dojść do IS-a, żeby potem nie musieć się męczyć KV-1S ;)
Ogólnie ciekawe zmiany, dobrze, że podzielili KV, bo ze 107 był to na prawdę potężny czołg ( 152mm też wymiata, ale nigdy nie ceniłem tego działa, mimo że nawet mi się kiedyś noobka w IS3 udało na dwa strzały zdjąć ) - taki tier 5,5 to był w sumie, tak samo jak KV3 tier 6,5. Rozumiem, że dodadzą tym czołgom HP po przeniesieniu poziom wyżej? KV1 to będzie teraz gówno, wolne, działo 76mm i 122mm, T1 ma lepsza 76 i dodatkowo jest zwrotny. SU-85 też by wypadało zabrać 107mm w takim wypadku. Ogólnie ciekawie, linia ciężkich mułów i ciężkich mediumów się zrobi ;) Kusi też pójście znowu w niemieckie ciężkie i spróbowanie E-serii - nie chce mi się tylko męczyć pz4 teraz, widzę tam odnogę z VK30db do Tyrgysa, tylko nie wiadomo czy to na Tygrysie będzie VK do odkrycia, czy na odwrót.
Ze zmianami trochę poczekamy, za nim to wszystko dodadzą, wiele wody w Wiśle upłynie.
To samo :DCytat:
Zamieszczone przez Marat
A mnie zachwycil T-34 z armata 57mm - przyzwoita penetracja a szybkostrzelnosc 30 8-) Takiemu KV pozwolic strzelic a potem ze 4 piguly mozna mu wsadzic bezkarnie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Co do KV-1... Zależy jakie moduły mu dodadzą. Może wejdzie możliwość zamontowania 85mm zamiast 107ki. Inaczej faktycznie będzie ciążo, chociaż udało mi się dwa razy stockowym specjalistę nabić. Patrząc historycznie wieża z 40 ze standardem, a do rozwoju zmodernizowany model 42 + wymienione wcześniej działo i wystarczy. KW-2 będzie mieć pewnie tą wieże co teraz + druga z pochyłym przodem.
KW3 nigdy nie lubiłem. Uwielbiam HT, ale ten czołg mnie zniszczył. Wolny ciężki, ładuje 20 minut i nie trafi z niego w stodołę.... Ligi będą teraz ciekawie wyglądać. Narazie KW3 było było kręgosłupem natarcia na T6, takim Mausem z NL. Co teraz zajmie jego miejsce? Ten nowy?
Bardziej zadziwia mnie zrobienie z masakratorskiej T30tki TDka. A jeszcze lepsze będzie zrobienie z T34 premium tanka :? Po co? Dlaczego?
Świetnym pomysłem kolei jest wprowadzenie M46 i wstawienie M26 zamiast T23. Z panterami zrobili podobnie, też dobrze, ale nie wydaje mi się zrobienie z 3002DB czołgu przejściowego na HT, zwłaszcza z jego krótką 88mm. Tak samo zmniejszenie przedniego pancerza na wieży Pantery II to dla mnie jakieś nieporozumienie.
Ale coż, w sumie zmiany ogólnie na plus.
A i ten, nie mam zamiaru wbijać wszystkich czołgów tak jak to odebrałeś, tylko HT rosyjskie i USA ;) Po nich pomyśle co dalej.
W rzeczy samej, poczekamy jeszcze długo na te czołgi, ale wydaje mi znowu, że nie aż tak długo ponieważ:
http://world-of-tanks.livejournal.com/1490231.html
Ja już jestem przygotowany na E-serie :) mam KT. Teraz muszę zrobić KW i KW3 by mieć 2 slociki darmo ^^
Z powodu rocznicy zakonczenia drugiej wojny światowej w Europie, ekipa WoT szykuje kilka niespodzianek.
http://game.worldoftanks.eu/news/genera ... es_victory
Najprawdopodobniej jutro wychodzi nowy patch.
Co to za bug na pagórkach "Invisible Walls" jak to ludzie nazywaja? Rano tego nie było chyba, teraz gram a ludzie ciagle o tym, nie wiedziałem o co chodzi, aż przekonałem się na własnej skórze. Strzelam z TD-ka na odłegość, a tu dupa, wygląda tak jakbym strzelał do ściany, rozsypują się kamienie, a strzał nie dochodzi...
PS: Swoją drogą głupota graczy nie zna granic, jest chyba większa niż na becie po evencie 5x Exp...
Wczoraj wieczorem zaczęły się już pracę na serwerze, więc wszystko zaczęło się krzaczyć. Serwerki wyłączyli dopiero o 23.30 naszego czasu ale od koło 22 zaczęli grzebać. Skończyło się na lagach, problemach na pagórkach, itp itd. Myślę, że niewidzialne ściany miały coś wspólnego z nową mapą....
A niewidzialne ściany były cool! Jak się dobrze ustawiłeś, to nie mogli Ci nic zrobić a wszystkie twoje pociski trafiały w cel :mrgreen:
I tak nic nie przebije wczorajszego braku capowania bazy. Wjeżdżają ludzie na capa a tu zonk - nic się nie dzieje. Konsternacja na chacie, co tu począć? Trzeba było spakować manatki i ruszać w drogę powrotną. Czyżby przymiarki do trybu last men standing? Cóż, przynajmniej nie trzeba było pisać - dont cap, kill all. :lol:
Czy mógłby mi ktoś wrzucić pliczek odpowiadający za wygląd garażu ( folder \res\spaces\hanger‘ i hangar_premium )? Wywala mi gre, robi się udpate pojazdów, modułów i przy updacie garażu CTD mam ( mam nadzieje, że to o to chodzi, bo mam też od groma skinów ). Nie chce mi się reinstalować całego WoT-a.
http://www.mediafire.com/?tgi3cj3f45126p8
ja po apdejcie straciłem większość skinów....
Co więcej pierwsze wrażenia z nowych map na minus, a przynajmniej ze stepów.
Kolejny patch na przełamie czerwca i lipca, a tam M46, dwie nowe mapy i długo wyczekiwane US TDs
Nie ma jakiegoś pliczkuu na grafike? Bo strasznie mi po tym patchu tnie, spadło z 20-30 fps ponizej 10. Grać się nie da.
Nie ma ktoś może konta do oddania ?
Bo miałem Pantere , tygrysa i KV 3 ale przeinstalowałem grę i mam PZ II i nic więcej :( wtf ?
Będę bardzo wdzięczny
kontakt pw
Pozdrawiam
Pytanie do doswiadczonych - czy to normalne ze T-44 eksploduje srednio co 8-10 bitew? W sytuacji jak na screenie (to nie byl strzal od tylu)? Codziennie zdaza mi sie ze wyjezdzam zza wegla, kadlub pod przepisowym katem, wierza do przodu, bach od jakiegos leszcza z 2 triery nizej i ammo rack. Czy ten czolg ma magazyn z przodu czy nie wiem co?
http://img5.imageshack.us/img5/7827/shot003s.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Najbardziej boli ze sytuacja taka ma miejce przy pierwszym kontakcie, z czolgiem na 100%.
Tak, to normalne, musisz dokupic mokry magazyn amunicyjny/wet ammo rack.
To tak a propo, KV-3 się teraz nieźle hajcuje, byle gówno cie strzeli i tracisz po 30-40% HP. Niezłe shit jest teraz z tego czołgu, zwłaszcza, że losuje go często na 9-10 tiery... Może oni już go przenieśli na ten 7 level, tylko HP zapomnieli dodać :lol:
PS: Kapsul, w WoT to przez przedni pancerz można uszkodzić silnik ( przynajmniej na becie, teraz nie wiem ) nie zabijając po drodze nikogo z załogi ;)