-
Re: EUROPEAN WARS - realism-mod pod ETW
hmm ... na forum twc była prośba, żeby ładnie zaznaczyć kolorem jakie granice mają mięć państwa w Waszym modzie, zrobiłem coś takiego dla Polski, nic ciekawego, ot nudów zabawa pędzelkiem = każdy może to zrobić, ot daje to tylko po to, żebyście sobie oszczędzili roboty nieistotnej, a skupili się na modzie:
http://i50.tinypic.com/aktnpt.png
P.S.
Dobrze zaznaczyłem ? ^^
-
ja mam problem z instalacja nie wiem gdzie wkleic plik user.empire_script postepowalem zgodnie z waszymi poradami ale cos nie wychodzi prosze o pomoc :(
-
Ściągnij sobie ModMenagera i nie przejmuj się wklejaniem plików tekstowych po ukrytych folderach
-
Tatsu wydaje mi się, że niepotrzebnie zaznaczyłeś Śląsk. Śląsk w tedy należał do Austrii ;)
-
moglibyscie mi jescze napisac jak dziala mod menager krok po kroku
-
wklejasz do folderu data pliki ew2.pack i movie_ew2.pack. Uruchamiasz mod menagera i zaznaczasz ptaszkiem ew2 po czym naciskasz duży przycisk launch i grasz
-
dalej mam problemy wkleilem te dwa pliki tutaj
E:\grzesiek\Freelancer Mod Manager\mods\BattleShipEncounters\DATA
a na liscie menagera modów dalej niema EW
-
Wklejasz do folderu data empire czyli mniej więcej E/Program Files/Steam/Steamapps/commom/Empire Total War/data
-
Dalej nie działa ale w progr. menager mod wybier. opcje tool/open mod folder wtedy na liście pokazuje sie plik od europen wars. Jak zrobic aby pokazal sie on na liscie w programie manager mod.
-
Tatsu ;)
Dzięki, ale pomylileś się ze Śląskiem.
Tu są linki do wszystkich tematów dyskusyjnych o frakcjachhttp://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=313409
-
Mod jest świetny czekam na pełną wersje mam nadzieje że ukarze się za niedługo mam parę pytań co do moda
1 Czy pojawią się jakieś nowinki związane z Bitwami morskimi
2 Czy kolejne wersje polskie będą wydawane razem z angielską wersjom
3 Moglibyście przedłużyć zasięg lekkiej piechoty i zwiększyć liczbę armat w oddziale
-
Hammmurabi, trzeci punkt możesz wykonać sam, barcy podawałem link do podstaw w posługiwaniu się DBeditorem.
-
pomużcie robie tak jak mówicie ale cos nie wychodzi
-
Cytat:
1 Czy pojawią się jakieś nowinki związane z Bitwami morskimi
2 Czy kolejne wersje polskie będą wydawane razem z angielską wersjom
Tak ;)
Cytat:
pomużcie robie tak jak mówicie ale cos nie wychodzi
Pokaż screena, jak to wygląda 8-)
-
To dobrze, że coś z bitwami morskimi się ruszy chociaż ja za nimi nie przepadam gram w nie tylko w szybkiej bitwie najlepiej jak byście zróżnicowali marynarzy by klonów nie było.
Kosynierów moglibyście dać w jakiejś historycznej bitwie.
-
Bitwa pod Racławicami w Empire to byłoby coś :twisted: :twisted: :twisted:
-
Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Bitwa pod Racławicami w Empire to byłoby coś :twisted: :twisted: :twisted:
Planuję dać tą i inne bitwy historyczne polskie :)
Cytat:
Zamieszczone przez Hammmurabi
To dobrze, że coś z bitwami morskimi się ruszy chociaż ja za nimi nie przepadam gram w nie tylko w szybkiej bitwie najlepiej jak byście zróżnicowali marynarzy by klonów nie było.
Kosynierów moglibyście dać w jakiejś historycznej bitwie.
Kosynierów można, ale z marynarzami obawiam się że jest to niemożliwe bo:
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
-
Male info o nastepnej wersji...
Dodałem nowe AI, jest świetne!!
-
Podziel się większą dawką informacji :) Czemu jest świetne - co nowego - wciąż jest to AI z darthmod?
-
Jest ulepszone CAI i BAI+nowe groupformations :mrgreen:
W skrócie strasznie się namęczyłem, lecz opłacało się bo bitwy są naprawdę ciekawe i trudne.
1.Jak Holandią atakowałem Prusy w custom battles to przegrałem (wszędzie podobne armie)
2.Jak Danią broniłem się przed Bawarię - łatwo wygrałem.
3.Brytanią atakowałem Francję, wygrałem.
4.Prusami atakowałem Rosję....To dopiero była bitwa, na lewym skrzydle ledwo co zatrzymałem rosyjskie bagnety, na prawym uzyskałem przewagę i się udało.
BAI nie sprawdzałem jescze.
-
A jak to wygląda na mapie kampanii? Też jest zmieniona, czy nic teraz nie zrobiliście?
-
a to bedzie darthmod w wersji 4.2? Tam bedzie ostrzal 360stopni?
I kiedy wypuscicuie tą nową wersję?
-
Małe komplikacje związane z patchem....
Trochę musicie poczekać....
AI mapy kampanii też jest ulepszone.
-
To ssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuupppppppppppppppppeee eeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak na oko to ile sobie poczekamy?
-
Miejmy nadzieję że Gwiazdka :)
Póki co radze przyglądać się forum EW1... :D
-
Nie wiem czy to bug, czy może poprostu karta grafiki mi się przegrzewa, ale mam taką dziwną przypadłość, że krzaczy mi tekstury, tj. - głównie na informacjach, zamiast portretu generała nagle pojawia mapa europy na przykład. Ma ktoś tak ? I chciałem wam też trochę posłodzić, świetnie się w to łoi, nawet kampanie terytorialną można zagrać ;) Jest kilka rzeczy które można by jednak usprawnić, m.in ten balans jednostek, albo, o czym postulowałem przed crashem forum - motłoch :roll: moglibyście tych wąsatych ludzi z kokardkami zamienić na jakiś normalnie wyglądających ? Polskich bym ubrał w kontusze, albo w drugą stronę - zrobić z nich kosynierów. No i też fajnie by było, gdybyście zmienili tego rotmistrza husarskiego ... bo w Empire to jest normalnym husarzem, z tym że ma jakiś chlebak :shock: a jak wiadomo wyglądał nieco inaczej ;)
-
Postaramy się ten motłoch zmienić.
Nie wiem jescze czy na cos naszego, czy też użyjemy darthmoda...
Tapetkihttp://www.twcenter.net/forums/showt...30#post6424430
-
moglby mi ktos powiedziec gdzie wgrac user script.txt, problem jest taki ze mam windows 7 wchodze w app data i nie moge znalezc folderu the creative assembly :(
-
Musisz odblokowac schowany folder w opcjach folderu 8-)
-
Wam też sie tak wioski wolno rozwijają?
Gram Polską i jeżeli jakaś się wioska rozwija to za jakieś 50-80 tur. Muszę zwolnić region z podatków żeby było jakieś 10-30 tur :/ Trochę za wolno moim zdaniem...
-
http://img13.imageshack.us/img13/5607/dutchpreview.jpg
Jeśli ktoś jest zainteresowany obiema wersjami moda czyli EW1 i EW2, to polecam prezentację jednostek holenderskich do tej pierwszej:
viewtopic.php?f=71&t=2573
:P
-
po awarii kompa chciałbym ponownie pograć w empire na modzie EW i mam pytania:
1. jaka jest najnowsza wersja i link do jej ściągnięcia (moda EW oczywiście),
2.na jakim patchu wersja ta chodzi (najnowszy patch to chyba 1.5 a więc najnowszy EW jest pod 1.5?)
-
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=313409
Robiona pod poprzedniego patcha, ale na najnowszym działa ;)
-
Dzięki, zmieńcie jeszcze tylko pierwszy post tego tematu, bo jak ludzie wchodzą to myślą, że najnowsza wersja moda to beta 0.3 ;)
aha, a mod jest po polsku nie?
a jeszcze coś, warto instalować tego patcha 1.5? patrzyłem niektóre wypowiedzi ludzi to nie wiem czy warto to instalować, ale jak będzie działał EW2-0.51 to chętnie pogram
-
Patcha tego musisz mieć do najnowszej wersji moda. :)
Część jest po polsku, zależy jeśli instalujesz na polską wersję gry. Wtedy powinno Ci działać po polsku.
PrisonNeo, zarejestruj się tutaj: http://europeanwars.fora.pl/ to dodam Cię do teamu. :)
-
Cytat:
Patcha tego musisz mieć do najnowszej wersji moda.
Nie, nie musisz.
Mod jest robiony pod poprzedniego, lecz działa z najnowszym.
-
nie no spoko, będę grać na tym 1.5
-
Witam. Ja mam takie pytanie:
ETW zaktualizowane do 1.5, ModManager 1.5. Wszystko przekopiowałem jak trzeba. Zaznaczam "ptaszka" przy ew2 w Mod Manager i Launch. Uruchamia się gra. Gram już w EUROPEAN WARS? Czy nie powinna się pojawić jakaś zmieniona plansza startowa? Jak poznać że gram w moda? Wydaje mi się, że uruchamia się podstawka. To moja pierwsza próba uruchomienia jakiejkolwiek modyfikacji do ETW.
Z góry dzięki za pomoc.
-
Wystarczy spojrzeć na zasięg piechoty liniowej, który powinien na modzie wynosić 110, zamiast 70. Zresztą chyba po samej ilości nowych jednostek w bitwie gracza można wywnioskować, że nie grasz w podstawkę ;P
-
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Wystarczy spojrzeć na zasięg piechoty liniowej, który powinien na modzie wynosić 110, zamiast 70. Zresztą chyba po samej ilości nowych jednostek w bitwie gracza można wywnioskować, że nie grasz w podstawkę ;P
Dokładnie.
A many jescze nie zmieniliśmy.
MG42
MG?
To Ty? :D