No a ja odpisywałem :D
Wersja do druku
No a ja odpisywałem :D
Szerzycie zgorszenie :lol:
Mnie zdziwiła dziś jedna sytuacja. Gram Danią i staram się nikomu nie wadzić. Zero agresywnej polityki. Podpisane sojusze z Polską i Papą (nie wiedziałem, że jak mam sojusz z Papą to mimo tego, że kazał mi zaprzestać wojnę z HRE, a ja tego nie zrobiłem to mnie nie ekskomunikował). Ale do rzeczy. Zaatakował mnie HRE. Polska wypowiedziała mu sojusz, a 2 tury później zablokowała mi port Szczecin. Wkurzyłem się i postanowiłem coś sprawdzić. Wczytałem sejwa i postawiłem jeden statek tak, aby nie było możliwości zablokować portu. Od 15 tur Polska nie wykonała jakiegokolwiek agresywnego ruchu w moja stronę. Teraz jednak widzę, że jakiś statek Polski płynie w stronę portu w Arhus. Zobaczymy, czy mnie zaatakują. W pogotowiu stoi już tam flota.
Te blokowanie portów to jakaś zmora MTW2.
jaki poziom gry?
poza tym jak masz dobrą reputację to taka Polska przybiegnie z pokojem, poza tym daj im np. zdobyty na Niemcach Magdeburg w prezencie...
Gram H/H.
Magdeburga nie zamierzam im oddawać, szczególnie, że nie prowadzę polityki ekspansywnej i każde rebelianckie miasto jest dla mnie na wagę złota. Zamierzam tylko się bronić. Wystarczy mi 8-10 prowincji. Resztę zdobędę sobie w Ziemi Świętej. Poza tym Polska mnie nie atakuję. Chce tylko mi blokować porty. Ja ustawiam statki wokół portu i mam spokój. Jedynie HRE ze mną walczy, ale temu się nie dziwię, skoro należą do mnie miasta o tak wdzięcznie brzmiących po Duńsku nazwach: Hamburg, Magdeburg.
No to potem ty będziesz miał problem bo Polaczki będą tak ciągle ;)
Jak jest najlepsza nacja do kampanii terytorialnej. Pewnie większość powie Anglia lub Szkocja, ale mnie interesują kraje kontynentalne. Chodzi nie tylko o położenie (choć to pewnie najważniejszy argument), ale również zasobność prowincji.
no właśnie chyba Dania, desanty i tak będą, ale jeśli powiedzmy Antwerpia i Brugge będą przechodziły z rak do rąk to tam będa lądować wyspiarze, Danią pobij Niemców w miarę możności, daj Polsce Pragę i Magdeburg, Hamburg, Frankfurt i Norymberge sobie zatrzymaj, resztę oddając kolejnemu swojemu sojusznikowi, najlepiej będącemu w sojuszu z polską. Tak to widzę, ale są bardziej doświadczeni ode mnie.
A ja bym stawiał na Francję ;) Podbijasz Brugię, Rennes, Dijon, Bordeaux, Metz ;) Ew. wpieprzasz się do Saragossy i robisz jak tam chcesz ;)
Hiszpania,Maurowie,Rus,Mediolan,Egipt(w tym ostatnim przypadku istotne jest opanowanie Cypru(ostatni bastion dla Twojej frakcji) jezeli nie zdolasz urosnac w sile przed przybyciem Nomadow ;) )Cytat:
Zamieszczone przez sefko1
Mediolan ma chyba kiepskie położenie. Z każdej strony zagrożenie. Silni, agresywni sąsiedzi. To chyba nie jest najlepszy wybór do kampanii terytorialnej.
Ale można podbić całe Włochy i tak grać terytorialnie :P
Poratujcie dziecko we mgle i podajcie , gdzie byl temat z modem odblokowywującym wszystkie frakcje w medku bo formata miałem i nie moge teraz znaleźć tego tematu
W folderze Medka: Data/world/maps/campaign/imperial campaign/descr_strat Kopiujesz frakcje z unlockable do playable i masz. Jeśli zależy ci na Państwie Papieskim, to kopiujesz go z unlockable do playable tak jak inne.
Podziękować ;)
Który mod, najlepszy do Medka? Taki by usprawniał rozgrywke i troche ją urozmaicił ofc na tle dalej hisotrycznym (zadne third age nie wchodza w gre)
Stainless Stell, Broken Crescent. Ultimate AI jeśli chodzi Ci o usprawnienie dyplomacji :P
no i nasz rodzimy Where West meets with the East warto polecić :)
Moim zdaniem do podboju najlepsza jest Hiszpania.Jeżeli podbij się cały półwysep Iberyjski to potem leci jak po maśle:D
A ja mam problem.. Znaczy dwa, tylko jeden się rozwiąże jak laptop wróci z serwisu ukochanego HP. Albo jestem ślepy, albo nie ma na Podzamczu tematu o błędny cd-key. Mam oryginalnego (Boże, chroń CD Projekt :lol: ) Medka i jak sobie chce zagrać w multi to mi mówi że nie mam dobrego klucza :cry: Jeśli gdzieś tam jest taki temat to powiedzcie mi żebym się odwalił to sam poszukam :geek:
EDIT: Już znalazłem :?
Napisz do mnie na PW to się umówimy na kilka bitew ;)
Ok ale to jak mi wróci laps z serwisu gwarancyjnego :) Jeśli oczywiście naprawią mi kartę graficzną nie orientując się przy tym, że była podkręcona do granic możliwości :twisted: Bo w takim wypadku chyba odmówią naprawy :cry: Ale przywróciłem system do stanu fabrycznego i zdrapałem FileShredderem twardy dysk więc wszelkie dowody raczej zniknęły :D no ale to już offtop.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Nie grałem nigdy na multi więc spodziewam się ciężkich batów. Poczekamy, zobaczymy. 8-)
Ja swój pierwszy mecz przegrałem zabierając przeciwnikowi ~50% armii, zaś z Krzyżakiem parę razy udało mi się wygrać, choć też przegrywałem ;)Cytat:
Zamieszczone przez Sovereign21
Ale dużo trenowałem i teraz wygrywam nawet ze staarszymi graczami.
Sprawdźmy to Krzyżak! :D
Napisałem do Ciebie na GG. Tak w ogóle na podstawie bitew z Polakami i obcokrajowcami stwierdzam, że Polacy to "miszcze" na gs :D
:lol: :lol: :lol:Cytat:
A ja mam dwadzieścia cztery lata, to dużo czy mało?? :roll:
Nie offtopujmy tak, ja również przepraszam.
Pisząc starszymi miałem na myśli tych, którzy długo grają w Medka na multi, nie chodziło mi o wiek .
Wiem, wiem, domyśliłem się 8-) Po prostu poszedłem tym szyderczym tokiem myślenia trochę dalej he.. a na tym temacie da się offtopować?? Ogólnie dyskutujemy na temat Medka :)Cytat:
No, rozmawialiśmy o Twoim wieku więc to lekki offtop.
Karta naprawiona ? :D
Rozmowa o mojej karcie to też offtop 8-) Odpowiedź brzmi - nie wiem. Dopiero wczoraj kurier u mnie po nią był, a zważywszy na powagę usterki podejrzewam, że dopiero za tydzień wróci. Poprzednio wymianę systemu chłodzenia procesora ogarnęli w 3 dni, włącznie z czasem transportu kuriera :)
Jak wróci to chętnie z Tobą bym rozegrał bitwę, tylko nie wiem czy mi net wytrzyma :evil: Mam nadzieję, że Medieval nie ma dużych wymagań jeśli chodzi o szybkość łącza??
512 kbs powinno ci spokojnie wystarczyć ;) no 256 też ;P
Taaa.. No ja mam internet po znajomości za friko 8-) w zamian za zgode na instalację nadajników w moim domu z których net jest przesyłany dalej, wiec jako darmowy mam mocno ograniczone pasmo czasem.. raz jest 2 Mb przez tydzien a potem 128 kbps przez 3 tygodnie.. modernizacje i te sprawy. Więc jak pan Bóg da, to pogramy :)
"Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje" :lol:
Do rozgrywania meczu oprócz prędkości ważny jest też ping (opóźnienie) ale jeśli masz radiowy to nie powinieneś mieć z tym żadnych problemów
No ja wiem.. właśnie dużego pingu się boję bo lagi będą :cry: Lapek wrócił z serwisu IIIHAAAAA !!!!! Teraz nic nie stanie na mej drodze do podboju świata :twisted: :lol: :lol:
Tylko cholera nie moge nigdzie znaleźć Królestw.. Ani w Auchan, ani w Empiku :cry: może jakims cudem będzie gdzieś w jakimś sklepie komputerowym...
Mam ten sam problem, co Ty..
Ponadto martwi mnie coś innego, Krzyżak chyba wie, o co biega :twisted: .
Znaczy Królestwa w Auchan są.... tyle, że w wersji z Medkiem a po co mi Medek + Medek z Królestwami ?? :geek:
http://www.empik.com/medieval-2-tota...8,multimedia-pCytat:
Zamieszczone przez Sovereign21
;)
Tak, tak, bardzo fajnie i wogóle.. tyle, że nie jest tam napisane, że Królestwa są w Empiku W POBLIŻU MNIE. Nie będę jechał specjalnie ileśtam(edit:-dziesiąt, -set) kilometrów po głupie Królestwa :lol: Zapytam, może będę mógł u nich zamówić na dostawę jeden egzemplarz :)