Państwo jest w doskonałej kondycji, ale nie mam ochoty na kolejne pytania w stylu, "dlaczego wystawiłeś tak armię". Gdzie ta wystawiona armia to 20 jednostek a armia zagrażająca to 7 jednostek.
Wersja do druku
Państwo jest w doskonałej kondycji, ale nie mam ochoty na kolejne pytania w stylu, "dlaczego wystawiłeś tak armię". Gdzie ta wystawiona armia to 20 jednostek a armia zagrażająca to 7 jednostek.
Oj wybacz, ale nie 7 jednostek. 7 jednostek to 3 konnice templariuszy i 3 piechoty templariuszy + jakaś inna jednostka. Do tego było dwóch generałów, w tym jeden dobry, dowodzący templariuszami. Do tego doliczyć należy garnizon miasta, jeszcze jedną konnicę + moje dzielne 3 jednostki włóczników miejskich (tych lepszych). To dawało w przybliżeniu 15/16 jednostek.
No, ale gdzie obiektywizm i prawda, lepiej ukazać się w świetle ofiary "braku balansu" moda... :roll:
W związku z serią wyjazdów służbowych, które jak się okazuje "zaszczycą" mnie w marcu zmuszony jestem poszukać zastępcy do następujących kampanii:
- Krzyżaki XLI, Zakon, dopiero co zaczęte, 5 tura
- Krzyżaki XLII, HRE, tak naprawdę jeszcze nie wystartowała.
Nieźle,kto następny?Nie żebym coś miał,ale to "zabawny" zbieg okoliczności :)
Jaka prawda? Brak balansu przyznał też mefisto.Cytat:
Zamieszczone przez janker92
Ja nie mam pretensji, że wspólnie pokonali moją armię, bo mogli wypracować przewagę, ale mówię o wiadomościach, gdzie same wojska francuskie, biły moją armię za pierwszym razem, przed dotarciem tury do Francji.
Amrod jesli o tej twojej sytuacji mowisz o zmienie zapisu pliku czy cos tam... to to juz jest od 20tu kolejek i takie badziewie bylo w kazdej ko o czym pisalem do Joopiterka, dopiero wk33 sie zmienilo odkad mamy kilka dodatkowych plikow... powodzenia jesli dla czegos takiego zostawia sie ko...Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
w sumie moge potwierdzic tylko to co meff powiedzial... przyplynales wlocznikow, polowa to średniawki jednostki jakie mogles zwerbowac, walka - nasze nieco ponad 2000 vs twoje 2200, moj lepszy general o 2 gwiazdki plus moje 7 jedostek 4 piechoty (950 wer, 350 utrz) i 3 kav ( 1450 wer, 450 utrzym) te moje 3 kawalerie kosztowaly tyle co 10 twoich jednostek...
PS: Co do balansu - tez sie zgadzam, ostatnio robilem kilka symulacji i przykladowo egipt atakuje 13 jed + gienek 4 giwazdki miasto sycylii gienek 3 gwiazdki + 7 jednostek, Sycylia z palcem w kisielu odbija atak na PELNYM tracac 1/3 wojska...
PS2: wiecej do ciebie o tych armiach nie napisze... chociazbym ci 1 generalem 40 jednostek rozbil ja szczerze mowiac cieszyl bym sie jakby Abu mi pisal za kazdym razem co tam wymascil a nie mnie w takiej niepewnosci trzymal.
PS3: same moje jednostki byly ~1550-1600. wiec nie mow ze kilka jednostek. Bez robienia tury u meffa (przeklikanie) wychodzily remisy i zdazaly sie niewielkie zwyciestwa, po wykonaniu przez niego tury bez jego jednostek tego zrobic sie nie dalo... zawsze remisy.
Hmm, czyli = oddajesz KO, gdyż jesteś zły na fałszywe przechwałki/wiadomości o pokonywaniu Twojej armii przez jednostki francuskie? Czy jak? Fałszywe - gdyż nie dało się bez moich Angoli tego odbić.
Amrod - nie gadaj, tylko graj. Nie zostawiaj swojej Ka'aby dla jakiegoś nowego...
W ciągu najbliższych 3 - 4 dni zapewne będę bez dostępu do internetu i Medka, więc proszę o cierpliwość, gdyby tura dotarła do mnie do którejś z KO...
Mam pewien problem z Medkiem. Robilem format i teraz przy probie instalacji patchy wywala mi blad. Probowalem roznych rozwiazan znalezionych na forum i w necie, ale nic nie daje. Tak wiec nie moge wykonywac tur, przynajmniej na razie. Prosze sojusznikow, by robili je za mnie az nie pozbede sie problemu.
Chyba, ze ktos z was wie co zrobic? Podstawka sie uruchamia, natomiast w polowie instalacji patcha 1.2 wywala blad ze brakuje pliku data_0.pack lub je on uszkodzony. Oczywiscie plik ten normalnie sie zainstalowal (w folderze packs).
Jesli chcesz moge to spakowac i wyslac, moze jak dostaniesz od kogos innego to pojdzie, albo sprawa jeszcze taka ze sprobuj sciagnac patcha z innego źródła.
http://speedy.sh/ycbZz/data-0.rar
Nieaktualne.
Dalej i dalej BIZANCJUM z wko31 czeka na nowego właściciela! BIZANCJUM, tylko u nas! Dość duża przewaga nad wielkimi wrogami: Turcją i Egiptem. OKAZJA(!), aby odnowić wielkie Cesarstwo Justyniana Wielkiego! OKAZJA(!)
Zadzwoń! (A VAS) ILW ENE CJA
Jeśli zrobisz to w ciągu najbliższych paru dni, zaoferujemy dodatkowo WYKONANIE PRZEZ CIEBIE TURY W TEJ KOLEJCE!
Nie czekaj, tylko...
Zadzwoń! (A VAS) ILW ENE CJA
WKO31... bo to tutaj zaczyna się GRA...
Amrod wez sie w koncu czlowieku za robie tych tur, np w wk29... a jak masz tak grac to lepiej naprawdę oddaj te ko i nie bierz kolejnych bo po całym tygodniu trzeba czekac az zrobisz. Zajetym mozna byc ale 2 tyg czekac na szanownego Pana az znajdzie chwile czasu i laskawie zrobi to gruba przesada..
Tym bardziej ze w innych tematach na forum zywo sie udzielasz...
Nieaktualne.
Krucjata VII - Antiochia
sam początek (3. tura), wojna z Turkiem (1 vs 1)
po hasło do Zachara
mko 22 - Hiszpania
sam początek (1. tura)
hasło ma Avasil
do końca marca będę miał bardzo mało czasu więc w razie czego proszę o cierpliwość w oczekiwaniu na moje tury
Norwegia brytania 33, sojusze ze wszystkimi poza Anglią, zdobyte Downpatric, 1,5 pełnej flagi w Irlandii i możliwość wyboru strony w wojnie między Irlandią, a Walią + silna armia w zamku na wyspie obok Irlandii.
edit: oddane
Jest coś w Kingdomsówkach wolnego? (tam gdzie nie gram i nie jestem MG)
Uprzedzam, że mogę opóźniać lekko, ale chyba lepsze to niż, żeby KO stało / ktoś grał dwoma państwami.
Do oddania Bizancjum w mko22. Zrobiona dopiero jedna tura, sojusz z Wenecją i Sycylią, pon z Turcją i Egiptem, stalowy z Kijowem ( obiecane oddanie Krymu oraz Azova po jego zdobyciu ). Węgry i Gruzja państwami rebelianckimi. Ew. gracz powinien mieć raczej jakieś doświadczenie z KO i dodatkowo musi przejąć moje zobowiązania dot. sojuszników ( bardzo ścisły sojusz, w tym z Zacharem, jednym z najlepszych graczy ) oraz Kijowa.
Po hasło do mnie.
Amrod-foch-stajl?
Przecież sprawę wygrałeś, to osochodzi?
Nie zamierzam grać w KO, w której co chwila wpieprzasz się ze swoimi pomysłami. Kto wie, co jeszcze wymyślisz. To że sprawę wygrałem, nie ma nic do rzeczy.
Marat, bez ogólnej zgody (czyli też Twojej) nie będzie żadnych nowych zasad, więc pomysły Mefista nie mają tu nic do rzeczy. Biz poza tym jest duże i przydałby się doświadczony gracz, więc może jednak kontynuuj?
Kontynuuje, szukając jednocześnie doświadczonego gracza, by nie robić świństwa sojusznikom. Jak się nie znajdzie nikt, to trudno.
To i "limity przewozu statków" - iście "co chwilę". A zresztą: co ja się przejmować będę... Uciekaj Waść, jeśli wola. Chętnie wygramy z łatwością tę Kampanię.
BTW: sprawy jednak nie wygrałeś po całości. Pakt łączony - z tego co widzę, a może "nadinterpretuję" - zostaje. ;)
Na jedną turę tejże KO.Cytat:
To i "limity przewozu statków" - iście "co chwilę".
Tak, uciekam, przestraszyłem się ciebie i Jankera. Jednak świadom swych ułomności i byście nie mieli za łatwo, załatwię na swoje miejsce Nihilusa. :mrgreen:Cytat:
Uciekaj Waść, jeśli wola. Chętnie wygramy z łatwością tę Kampanię.
Ja tam nie wiem, to ty piszesz w tym temacie, że wygrałem.Cytat:
BTW: sprawy jednak nie wygrałeś po całości. Pakt łączony - z tego co widzę, a może "nadinterpretuję" - zostaje
Mnie natomiast nie chodzi o wygranie, bo nie uważam się za oszukanego, bez szans w wojnie itp.
Ta głupia jedna tura nic nie zmienia ( bo tyle by któryś z was czekał w razie mojego ataku ), po prostu nie podobają mi się pewne sprawy i protestuję dla zasady.
"Uciekam" w wielkim strachu też bardziej dla zasady.
Słowo "uciekaj" nie było użyte w sensie iżbyś miał uciekać przed naszą kampanianą potęgą. ;) (Ej, czy my nie podpisaliśmy właśnie pokoju?! No paanie Grek, myśmy są bardzo pokojywu em'biratorija, paaanie, a Wy tu o wojna? )
Czy naprawdę jestem taką niebezpieczną burzą nowinek, iż miałbym w następnych turach coś wprowadzać nowego? Jak już, to wbijać z czymś na początku...
Hiszpania w mko22 do wzięcia! Druga tura! Prosimy, prosimy!
Tak tak, zapraszamy. Dla ogarniętego gracza dorzucamy możliwość dogadania się z Francją.Cytat:
Zamieszczone przez mefisto7
Dla nieogarniętego rozbiór w ciągu najbliższych kilku tur? ;)
Cichaj, bo się nikt nie zgłosi.
Zamieńcie rozbiór na kondominium z wysokim haraczem, to może ktoś będzie chętny. ;)
Pierwszą turę tej Hiszpanii robiłem ja(jako MG), nie bardzo wiedziałem jakie miała plany, więc po prostu zrobiłem najlepiej jak umiałem w kierunku zdobywania rebelii(nawet od razu jedno zająłem szpiegiem) oraz rozwoju.
witam jestem nowy, chcialbym zapisac sie do Krucjaty jakiejs :(
Aktualnie chyba nie ma nic wolnego w Krucjatach
Także pozostało ci czekać na nową ;)
no ok ;) ale jakby chcial ktos barona na jakis zamek to chetny jestem :)
Niniejszym ogłaszam że z powodu wyjazdu do Krakowa nie będę miał dostępu do neta od dzisiaj wieczorem (ok.20) aż do soboty rano
Nwogród krzyżaki 41
Sojusz:
Królestwo Polski
Wielkie Księstwo Litewskie
Pakt o Nieagresji:
Królestwo Danii - 25 tur
Mongolskie Hordy - 10 tur
Cesarstwo Niemieckie - 15 tur
Zakon Krzyżacki - 15 tur
Coś wolnego w WK 29 albo 30?Właściwie za jakiś czas mogę przejąć coś w WK 32 bo Litwa która dostałem to już wrak ;)
Pisze bo na nową wko w najbliższym czasie się nie zapowiada :D
W WK 30 sa Wegry (wasal HRE, wojna z Litwa i Kijowem), sytuacja dobra. Po haslo do Knechta.
W WK 29 jest Litwa (sojusze z polowa panstw, wojna z druga polowa), sytuacja ciezka. Po haslo do mnie.