No ciekawe ;_; ciekawe co ma do tego że atakują mnie buntownicy ;_; no ale spx :P czekam na kolejny mini patch :P
Wersja do druku
No ciekawe ;_; ciekawe co ma do tego że atakują mnie buntownicy ;_; no ale spx :P czekam na kolejny mini patch :P
To, że atakują, to dobrze ;) . Będzie bitwa, sieczka i po buntownikach :D .Cytat:
Zamieszczone przez Luqass[PL
Postanowiłem połączyć ostatni plik "export_descr_buildings.txt" oraz nowy "descr_strat.txt" w mały patch do moda, który umieszczę w pierwszym poście. Każdy będzie mógł pobrać i wgrać oba jednocześnie, bez konieczności szukania patchy wśród postów, czy instalowania ich oddzielnie.
Jednak gdyby ktoś potrzebował samego nowo poprawionego pliku, to jest od pod tym linkiem: http://www.speedyshare.com/5snMq/descr-strat.txt. Wystarczy wkleić go do lokalizacji "\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\polish_kingdom\data\world\maps\campaign\i mperial_campaign".
Heh :D i muszę znów zmieniać na rok 9999999999999999999999999999999999 ;_;
Witam mam problem otóż kiedy przechodze do bitw w kampanii wywala mnie i wyskakuje znana nam napotka ,dodam że we własnych bitwach wszystko działa .
Daj log :P jest w głównym folderze z grą a mianowicie w folderze o nazwie "logs"
4:46:08.879 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
14:46:08.879 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Jun 25 2007 version bld-medieval2-update2.1-30 (43169) ===
14:46:08.879 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
14:46:08.879 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
14:46:08.895 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
14:46:08.895 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
14:46:08.895 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
14:46:08.895 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
14:47:18.964 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
A oblegałeś Wrocław?
Jeżeli tak to po prostu musisz rozegrać te bitwę na automacie.
Ja tu widzę że tego moda dałeś do folderu "Third_Age_3" lol?
Okey post został zedytowany ,ostatnio grałem w TA dlatego pojawiło się tam Third Age ,tak zgadza się oblegałem Wrocław .
A no to nie ma rozwiązania na razie ;_; musisz Wrocław i Toruń automatyczną bitwą zdobywać ;_;
A czy więcej miast jest też zbugowanych ?\
Zgadza się na toruniu też wywala .
Próbowałem Szwedami i Rosją przejąć Ryge i to samo ,ciągle wywala .
bo w tych miastach są jednostki których już nie ma w polish kingdom
I nic z tym zrobić nie idzie ?
Nic a nic ;) trzeba poczekać na patch ;)
Możesz wejść do pliku : sega/medek/mods/teutonic/data/world/maps/campaing/imperialncampaing - descr_strat i poszukać w pliku tej osady -> usunąć z niej zbędne jednostki :)
Żeby umiał to zrobić to by chyba nie pisał :P
Dlatego Piter opisał mu jak to się robi...
Patrz bo on będzie umiał to zrobić.....
Ale chodzi o to że żadna osoada nie działa ,tz patrzałem te 3 wymienione .
Daje szansę jego inteligencji.
Ludzie od kiedy Wy tacy wszechstronni i utalentowani w modowaniu jesteście? Zrozumcie, że są Osoby co mają dwa razy tyle lat co Wy i nie miały w szkole informatyki bo za ich czasów, nie było komputerów w powszechnym użyciu. Poza tym pracują zawodowo i nie mają tyla czasu, co Wy w szkole. Zamiast pomóc, to cwaniakujecie. Nieładnie Luqass i Piter, oj nieładnie.
W tych 3 osadach są jednostki które albo zostały przerobione albo zostały usunięte ale głowy uciąć nie dam.
Mam prośbę, czy może ktoś Was sprawdzić czy w folderze attachmentsets (teutonic\data\unit_models\attachmentsets) ma plik Final European Light_norway_norm.texture? I jeszcze jedno pytanie, czy grając kampanię Szwecją nie możecie budować katapult itd. w warsztatach oblężniczych?
Witam zainstalowalem tego moda i dziala ale gdy wchodze do oblezenia to wyskakuje blad.
LOG http://www.speedyshare.com/cY3wJ/system.log.txt
Grasz na wersji do teutonic czy podstawki?
Nie jestem specem ale chyba brakuje ci sporo plików ;_; zainstaluj moda jeszcze raz i sprawdź.
Carlos89 Aramegil pisał wcześniej jak odpalać oblężenia gdy gra wywala do windy oto ta metoda:
- wejdź w tryb 'Własnej bitwy';
- wybierz mapę, na której można rozgrywać oblężenia;
- kliknij w listę wyboru poziomu osady i wybierz pierwszy 'Gród' (tuż pod napisem 'Brak');
- kliknij w listę wyboru kultury osady i wybierz jaką preferujesz;
- wróć do listy wyboru poziomu osady i wybierz dowolną.
Ej mam prósbe mógł by ktoś odświeżyć linka do starej wersji teutonic 1.04 bo na głównym aramegila pisze że pilk został usuniety lub jest ograniczona dostępność.
Już odświeżyłem link ;)
Aramegilu drogi, jak rozumiem, pozwolenie na modyfikowanie twego dzieła wciąż aktualne?
Tak, zgadza się. Można dowolnie przerabiać moda, łączyć go z innymi, czy po prostu wykorzystać jakiś pomysł/jednostki - wedle uznania :) .
O Bradzo ci dziękuje Aramegilu :D
Siemaneczkoo,
Czy ktoś mógłby mi pomóc ? Otóż posiadam taki problem : http://imageshack.us/photo/my-images/53 ... 84948.png/
Heh fajnie to wygląda xd. Ale to jest z tego moda czy ze zwykłego medka bo to jest raczej wada instalacjiCytat:
Zamieszczone przez KubiksonPL
Też mam coś takiego.
To mod. Zwykły medek i inne mody typu Third Age albo KGCM działają poprawnie bez zarzutów. A ten nie :/ Jakby co Medek 2 oryginalny
Cytat:
Zamieszczone przez KubiksonPL
Cytat:
Kopie szlachetny tych plików battle.sd, shared.sd, strategy.sd , sobie zrób gdzieś, tam, a te co znajdziesz w modzie, wyrwij, zniszcz "zdeletuj" :) Zlikwiduj map.rwm. I spróbuj ponownie, jak nie pomoże, to jeszcze raz coś się wymyśli:)
Mam tylko pliki strategy.sd i shared.sd w folderze mods/polish_kingdom/data/ui
To przenieś to co masz :D i zacznij na nowo, zlikwiduj map.rwm i napisz koniecznie czy pomogło, czy nie? ;)
Nie moge znaleść tego map.rwm :D