-
Re: Patche - temat zbiorczy
Cytat:
Zamieszczone przez KSYSU
Aha czyli mam rozumieć, że żeby pograć muszę mieć high endową kartę i proca bo tylko na nich działa dobrze.
Żeby grać na wysokich detalach i rozdzielczości FullHD to nawet nie ma co do tego faktu dorabiać dyskusji.
Cytat:
Zamieszczone przez KSYSU
To po co od cholery są te średnie niskie detale ?
Po to żeby pograć sobie w grę na słabszej niż High-Endowa karta, która pochodzi z serii przeznaczonej do zaawansowanej pracy jaką jest liczenie geometrii, wypełnianie tekstur w grach itd. Czyli wypadało by mieć conajmniej tego hd5770/6770 lub GF460SE na te średie/niskie detale i 1600x900.
Cytat:
Zamieszczone przez KSYSU
Więc przestań gadać na jego kartę bo na mojej jeszcze gorszej ta gra chodzi na ultra detalach przy 40-51 fpsach. To wina twórców że optymalizacja jest skaszaniona.
To musisz jechać do TVN żeby Cię pokazali w telewizji jak na karcie gorszej niż hd6650 masz na ultra detalach 40-51fps . Podczas gdy GeForce GTX Titan kosztujacy 4000 PLN ma niecałe 38fps http://pclab.pl/art51958-4.html . Jeszcze raz gratuluję i POzdrawiam.
EDIT:
Cytat:
Zamieszczone przez Vasyshq
Tylko czemu teraz jest gorzej?
Przecież pisze Ci się że masz układ graficzny do pasjansa i sapera w Windowsie XP , a Ty dalej zadajesz pytanie: "czemu po patchu zwiększającym narzut na GPU, moja karta wyświetla pokaz 1 slajdu na sek. ?"
-
Cytat:
Zamieszczone przez Senior
Jasne. Jak więc sprawdzić, że mam go zainstalowanego?
Po buildzie. W meny głównym masz wersję gry i po niej build. Po 2 patchu build ma pierwszą cyfrę 7, przed - 6
-
Apropo ostatniego patcha. Gra mi się chyba zgliczowała przy ataku na Kartaginę. Przycinało i za Chiny nie dało się przyspieszyć upływającego czasu. Nie wiem o co biega. Bo od początku było ok. Na pewno nie wina sprzętu (I7 3770, 8GB RAM, GF GTX 780). Raczej też nie wina aktywnego Nortona. Coś po prostu spier.....lili.
-
Panowie, czy wy też nie macie opcji "pokaż ruchy przeciwnika" po patchu?! Tury mi wolniej mijają gdyż nigdzie niema tej opcji po aktualizacji! chyba, że przenieśli w inne miejsce
-
teraz to zastępuję zwrot- pełna kampania w opcjach gry jeśli się nie mylę
-
Hehe, czyżby tłumacze się znów postarali? ;) Przetłumaczyli "Show AI movies" jako kampania? :mrgreen: Pełna pokazuje wszystkie ruchy Ai, niepełna tylko na naszych ziemiach, wyłączona nie pokazuje w ogóle.
-
Jest napis Ustawienie Kampanii w opcjach gry
-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Też po nowym patchu wasze jednostki w walce wariują? zamiast atakować biegają w przód i tył, bijąc inny oddział unoszą tarcze w geście zwycięstwa i zamiast walczyć - cieszą się. Jaki cel robienia patchy skoro zamiast łatać błędy pogłębiają je?
-
zainstalowałem patch i o ile czegoś nie pominąłem, wszystko działa płynniej... poza tym dostrzegłem że dodali ilość tur do opracowania technologii :shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Vlad
poza tym dostrzegłem że dodali ilość tur do opracowania technologii :shock:
Od początku były.
-
U mnie też dopiero po patchu pojawiła się ilość tur do końca opracowania technologii ;) Nie chodzi o to w okienku technologii, tylko na głównym interfejsie kampanii wyświetla się ilość tur do końca.
-
Mi też dopiero po paczu zaczęło pokazywać.
Niestety włączył się też podgląd ruchu komputera. I szlak mnie trafia ja widzę Ai pływa sobie flotami po 1 stateczku. Zamiast walczyć atakować się, kompy wolą się wymijać. :evil:
-
Dziwne, u mnie tego nie ma. W trakcie tury ruchy AI dalej są pominięte.
-
W opisie patcha (od bety 2.0) jest wzmianka, że przy wyłączonym podglądzie ruchów przeciwnika, komputer pokazuje ruchy ale tylko naszych przeciwników, które są widoczne dla nas lub naszych sojuszników (frakcji powiązanych z nami poprzez sojusze lub stan wojny) czy jakoś tak mniej więcej, nie pokazuje ruchów każdego "odkrytego" przez nas państwa.
Wg mnie świetna opcja bo czegoś takiego brakowało, kompromis pomiędzy całkowitym wyłączeniem a pokazywaniem każdego ruchu AI.
-
witam
wiadomo kiedy benda naprawione problemy z patchem 2 tj- brak możliwości urochomienia gry ponoć ten sam problem dot. mnóstwo osób,szperałem po forach ale mój eng, nie jest za dobry, stąd moje zapytanie
-
Pewnie w patchu nr 3 ;) Odkryłem kolejny plus po tym patchu, otóż kiedy toczę bitwę przeciwnik stara mi się zneutralizować na sam początek artylerię wysyłając łuczników czy harcowników. Z tym że, często robi to nieudolnie bo wbija się nimi ślepo w moje oddziały :|
-
Cytat:
Zamieszczone przez SYDNEJ
witam
wiadomo kiedy benda naprawione problemy z patchem 2 tj- brak możliwości urochomienia gry ponoć ten sam problem dot. mnóstwo osób,szperałem po forach ale mój eng, nie jest za dobry, stąd moje zapytanie
Polski najwidoczniej tez nie" benda".
-
Cytat:
Zamieszczone przez badolf4
Cytat:
Zamieszczone przez SYDNEJ
witam
Polski najwidoczniej tez nie" benda".
Kolego, ubiegłeś mnie! Składnia i interpunkcja też leży i kwiczy :-)
-
atakują moje miasto galowie forsując jedną z dwóch obleganych bram... jedni czekają gdy napierają drudzy aż gdy tych drugich wódz ginie, ten pierwszych zachowuje się ładnie podążając wzdłuż murów by go zastąpić... po kilku minutach ginie i on napierając w bramie na odział rzymskich włóczników ustawionych w "kwadrat"....
Co wtedy? jego armia stoi nadal bez ruchu ale można ich sprowokować wysyłając do ataku armatnie mięso jakim jest oddział plebejuszy...
-
U mnie po instalacji drugiego pacha wszystko zaczęło działać dużo płynniej. :D Po instalacji pierwszego pacha miałem pokaz slajdów w bitwach, natomiast teraz wszystko śmiga płynie!!! Tylko na mapie kampanii zdarzają się małe zacięcia... :|
Dodatkowo AI chyba trochę się polepszyło... Rozpocząłem nową kampanię Egiptem na poziomie legendarnym. Tocząc wojnę z cyreną po zajęciu ich miasta wysłali pełną armie aby ją odbić ale ponieważ moja armia też była spora dodatkowo okopana w mieście i w porcie stała jeszcze flota, ominęli mnie i poszli podbić pustą Aleksandrię. Jak dla mnie to już są oznaki inteligencji...
-
-
Wraz z betą -ciego patcha, całkiem ładne zmiany są zapowiadane :) (http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_3). Co o tym sądzicie?
Ja jestem happy bo zmiany w hp, obronie i obrażeniach od broni spowodują mniejszą szybkość zabijania w zwarciu = zyskują wszelcy strzelcy. Wygląda też na to, że elitarne jednostki dostaną trochę po pupsku i teraz gdy będą okrążeni to szybciej będą ginąć (moja teoria). Piki chyba też wreszcie stracą swoją szaloną szybkość zabijania i przestaną kosić wrogów jak kosiarka do trawy. Kolejna poprawka kondycji - na plus. Wraz z obniżeniem kosztów wrzucania belek oddziałom, tacy hoplici duużo zyskają i będą naprawdę ciekawą opcją. Dodatkowo ogólna poprawka kawalerii (w tym tej barbarzyńskiej) powinna pomóc kawalerii szturmowej, a katafraktom w szczególności ;). Poprawienie systemu kolizji powinien w końcu skończyć z rozciąganiem oddziałów pik na 1-2 szeregi \o/. Małe dodatki do lokalizacji.
Wszystko fajnie ale brakuje mi 1-dnego. Poprawienia Rydwanów i słoni. A tak ogólnie całkiem mocno ten patch w połączeniu z patchem2 powinny zmienić wygląd bitew w Romku.
Pozdrawiam
-
Kto pierwszy zaryzykuje instalacje bety? Z tego co czytałem beta 2 była strasznie słaba...
Lepiej chyba cieszyć się tym co już naprawili i poczekać na pacha, który będzie kompletny
-
Źle słyszałeś, beta 2 niczym nie różniła się od kompletnego patcha 2. Więc pewnie warto spróbować. ;)
-
Zainstalowałem.Jesli chodzi o wydajność - na mapie kampanii wzrost fpsów o 20 - to mi wystarczy.W bitwach o 3 - tu zdecydowanie za mało.Mam jeszcze takie pytanie.Otóż po historycznej bitwie którą rozegrałem przed chwilą,ciała poległych ZNIKAŁY Z POLA BITWY.To jakiś bug,rzecz jasna?
-
A po instalacji tego nowego patcha, trzeba zaczynać nową kampanię?
-
Cytat:
Zamieszczone przez janrod11
Otóż po historycznej bitwie którą rozegrałem przed chwilą,ciała poległych ZNIKAŁY Z POLA BITWY.To jakiś bug,rzecz jasna?
Specjalnie sprawdziłem jedną z bitw historycznych i u mnie te zjawisko nie występuje. Tak że masz jakiegoś buga.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
A po instalacji tego nowego patcha, trzeba zaczynać nową kampanię?
Wszystkie zapisy współpracują z najnowszą aktualizacją, jednakże każdy kolejny sejw utworzony na wersji 2.0 nie będzie współpracować z wcześniejszymi wersjami gry.
-
Gram na min.Wysokich...może to od patcha?
-
Dzięki za szybką odpowiedź, Rafix.
-
Po tym drugim patchu przycinają Wam bitwy jak zbliżycie kamerkę ? Bo mi tnie nadal.
-
Wywalam na chwilę mody i ściągam bete. Zobaczymy co tam chłopaki zmienili.
-
Patche się nie pobierają
Proszę o nie przenoszenie tego tematu do tematu o patchach ponieważ gdy próbuję tam wejść wyskakuję mi że jest tam jakieś złośliwe oprogramowanie.
hej Od jakiegoś czasu nie pobierają mi się patche do Rome 2. Ponoć dziś też wyszedł ale mi nic a nic nie pobrało. Gra oryginalna w ustawieniach mam automatyczną aktualizację. Co robić?
-
Re: Patche się nie pobierają
Dzisiaj wyszedł patch beta z tego co wiem, czyli możesz sobie ściągnąć sam. Za parę dni będzie do ściągnięcia dla wszystkich.
Sprawdź czy na liście bitew multiplayer wyświetlają Ci się wszystkie bitwy na czerwono (niektóre na pewno będą takie bo już ludzie na tej becie grają), jeśli tak to znaczy że tych wcześniejszych też Ci nie pobrało, wtedy sprawdź sobie spójność plików gry we właściwościach.
-
Dzisiaj wyszedł ale w wersji BETA, gdy będzie dostępny sam się pobierze. By zainstalować bete należy w bibliotece gier, ppm kliknąć na Rome, wejść w właściwości, zakładka Beta i tam wybrać patch3.
-
A czy kiedy ta beta się skończy i zostanie normalnie wydany to coś dodatkowego się pobiera czy nie? Bo jeśli nie to by tłumaczyło dlaczego tak było bo zawsze brałem udział w betach patchy.
-
Nie beta to to samo co patch który wychodzi, zmiany podlegają aspekty w których są błędy.
-
Zaskroniec - jeśli chcesz ściągnąć betę to musisz wejść w zakładkę BETA i wybrać patch nr.3, wtedy się ściągnie, będziesz to widział, bo patch ma ponad 50MB .
-
Patch przed chwilką już pobrałem ;) Powiedzcie jeszcze jaka macie wersję gry?
-
jest patch beta 3 cos on zmienia?