-
Re: Divide Et Impera (Aktualna wersja z 22.12.2013)
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Na jakim poziomie trudności grasz kampanie? Na normalnym jak pisze twórca?
Twórcy normalny podają tylko dla bitew, kampania na normalny zapewne jest za łatwa :)
Cytat:
Zamieszczone przez robercik8211
Witam.
Mam pytanie. Czy w najnowszej DeI jest możliwość budowania tego tradepost'a z surowcami, tak jak wcześniej? W poprzedniej wersji miałem taki zbudowany, ale zapomniałem jaka jest ich ścieżka budowy.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Już chyba nie, nie mialem okazji grać kampanii na 0.6, ale chyba doszedł nowy budynek, który i tak dawał dostęp do każdego surowca. Bez tego można specjalne surowce wydobywać tylko jak mamy do nich dostęp.
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Mam jednak też łyżkę dziekciu w tej przygodzie z modem - agenci z Egiptu atakują mi miasta z morza i zamiast jak każdy inny agent po akcji pozostać unieruchomionym na lądzie wracają z powrotem na morze... Nie muszę Wam chyba pisać co to oznacza - absolutną bezsilność, czy to jest bug czy Wy też tak macie?
Póki co mam niezłe przychody na turę ale te z atakują mnie w każdej turze i płacę za remosty budowli po 1300, 2600 złota na turę...
U mnie triumf odbył się bez konsekwencji dla dalszej gry, nie rozumiem jednak przelicznika komputerowego przy bitwach na automat bo zdarza mi się, że moja full armia z przeszkolonymi legionistami remisuje z 2/3 armii przeciwnika z jednostkami o ataku 6-16 i podobnej obronie... Gram na trudnym i bitwy na normal.
Agenci to niestety wina rozwiązań CA, najlepiej z nimi walczyć własnymi agentami :) Trzeba pamiętać że nasi agenci mogą dawać bonusy innym agentom i zwiększać szansę na ich powodzenie.
Przelicznik to już CA totalnie zwaliło. Nie jest brana pod uwagę jakość wojska, a ilość jednostek i armii. Mialem coś takiego w zwyklem Rome, atakuję 3000 legionistów 2500 armii i 1000 garnizonu, czyli łatwa bitwa, a tutaj pokazuje sromotną klęskę, dosłałem oddział z 500 ludźmi najemnymi i nagle, że wygram na 80%. Ekipa DeI nie za wiele może tutaj zdziałać póki co. Sam dopiero niecaly rok temu naprawiłem przeliczanie bitew w MTW2.
BUG Z TRIUMFEM:
Wina jest tylkio po stronie CA, to już potwierdzone. Niestety dopóki tego nie naprwią jedyną szansą jest jak najszybsze przeklikiwanie triumfu.
Wyszła łatka 0.6g2, prawdopodonie kolejna wersja dopiero po Nowym Roku. Poza obecnymi bugami, ekipa pracuje nad rebalansem bitew morskich oraz unit packiem dla barbarzyńców :)
Lista zmian:
Cytat:
- Changed Season effects in provinces to match geographical location. See image for details:
http://i.imgur.com/D18yrfW.png
- Changed various season effects, added extreme summer/winter.
- New Summer/Winter icon images (more to come for other seasons).
- Resolved issue with some new units (especially for Thracians) not being available for the new Resource Management buildings
- Fixed Barbarians having Ballistas prior to Tech 4
- Tweaked further some unit stats
NOTE: This will be much probably the last update for this year. We will do a brief pause for the holidays and then resume work. Next objective is the Barbarian unit pack, but there are also many more things that will be done (as the naval overhaul). So rest tuned for anticipations and previews!
-
Cytat:
marko1805 pisze:
Na jakim poziomie trudności grasz kampanie? Na normalnym jak pisze twórca?
Twórcy normalny podają tylko dla bitew, kampania na normalny zapewne jest za łatwa :)
Chodziło mi o kamanię w submodzie Historical Development Sub-mod for Divide et Impera. ;)
-
Ponieważ na Święta będę miał trochę czasu,to sobie pogram. :)
I w związku z tym mam pytanie, czy link do najnowszego patcha DEI to ten sam podany kilka stron wcześniej? :)
Dobra, znalazłem na stronach TWC info, że 3 części są juz na Steam. Ryzyko takie jak rozumiem, to że Steam automatycznie mi niebawem zakutualizuje i będę musiał np zaczynać od początku... Może wkleję ręcznie? :)
-
Przez święta zdążysz pograć bo w tym roku ie są planowane już żadne aktualizację moda :)
-
Gram Rzymem. Wczoraj jednostki hastati miały po 240 ludzi - dziś 160. Czy to jakaś aktualizacja? Czy może bug? Jeśli tak to jak to naprawić. Większe jednostki są zdecydowanie fajniejsze! Z góry dziękuje za pomoc.
-
Historical Development Sub-mod for Divide et Impera
Czy ten submod działa ?
Odpaliłem dedykowany pod Macedonię i Epir i gra się nie włącza.
Z kolei z Rzymem nie ma problemu
-
Na Steam te submody są różne w zależności od tego kim grasz. Także może masz tylko submodana Rzym. Na Epir nie widzę na Steam...
-
Cytat:
Zamieszczone przez Krzepki
Na Steam te submody są różne w zależności od tego kim grasz. Także może masz tylko submodana Rzym. Na Epir nie widzę na Steam...
O proszę, do wyboru do koloru :)
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =205902838
Jak chcesz to sam zobacz, będę wdzięczny
-
Używając tego Submoda do DeI mam dziwny bug, z głównymi frakcjami dostępnymi w grze(Suebi, Rome itd) polepszają mi się stosunki w raz z prowadzeniem konfliktu, gdyż Działania wojenne traktowane są jako zjawisko pozytywne :D
-
Widziałem gdzieś pomysł, żeby za zajęcie wrogiej osady były bonusy do relacji, żeby potem łatwiej było o pokój, coś podobnego jest w serii EU w postaci warscore i war exhaustion ;) Tylko nie wiem czy ktoś to w tym submodzie zastosował oraz czy chodzi Ci o stały przyrost w relacjach.
-
Mam taki drobny problem skasowało mi z modmenagera starą (2 partową) wersje moda. Tak miało być?
Czy nie powinienem teraz ręcznie poszukać i usunąć pozostałości po niej? Jeśli tak to mógł by mi ktoś podać przybliżoną ścieżkę do folderu w którym instalują się te mody. Moje doświadczenie z modami na stema jest raczej bardzo złe.
Mam teraz za subskrybować tą nową 3 częściową?
-
Tak, powinieneś za subskrybować 3 częściową wersję, ponieważ jest to aktualna wersja moda.
Ścieżka dostępu jest taka sama jak w przypadku wrzucania modów ręcznie, tzn data folder. Ale dokładnie będzie to /program files/steam/SteamApps/Common/Rome 2 total war/data. Przed za subskrybowaniem sprawdź tą lokalizację i usuń pozostałości.
-
Albo zawsze można pobierać ręcznie z ich stronki i mieć wszystko w 1 parcie, nie martwić się jak za bardzo ociągają się z aktualizacją lub nie denerwować się, gdy nagły update psuje save ;D
-
Czy ten mod wyklucza się z modami od Radiousa i KLA's? (Synowie Marsa i Dziedzictwo Aleksandra)
-
U mne 144 tura Rzymem, mogę pokusić się chyba o pierwsze podsumaowanie moda.
-Ai widocznie lepsze niż w podstawce
-pomysł z 4 turami na rok świetny - generałowie, agenci i politycy są teraz dużo cenniejsi niż poprzednio - warto w nich inwestować a ew. strata jest bolesna
-wydłużony czas budowy i opracowania technologii związany z 4 turami na rok jak dla mnie jest ciekawszym rozwiązaniem - uzupełnianie straconych oddziałów w podbitych prowincjach jest teraz przez długo niemal niemożliwe - pozostają najemnicy.
-polityka nabrałą głębszego znaczenia, zarówno relacje z innymi państwami jak i kierunek ekspansji muszą być dobrze przemyśłane.
- zbalansowanie jednostek około 3x lepsze niż w podstawce choć tutaj... - ale o tym w minusach moda
- nowe jednostki i wycofanie starych utopijnych zdecydowanie na plus
-nowe budynki i zmienione surowce - fajna sprawa
-nowe umiejętności dla armii i wodzów - też dobry pomysł
Teraz minusy:
-przeliczanie szans na rozstrzygnięcie bitew przez komputer... - jawna kpina, chyba zupełnie nie są brane pod uwagę statystyki i bonusy dochodzące z rozwoju tradycji, techologii i dawane przez wodza. - Jeżeli tego moderzy nie poprawią to wszystko co wiąże się z rozwojem militarnym traci sens - całokowicie.
-agenci... - mam wrażenie, żę komputer gra nimi w ponad 80% a zupełnie zapomina o armiach. Do tego wysypuje ich ajk króliki zupełnie nie krępująć się ilośćią posiadanych przez siebie prowincji. Agenci robią z gry i moda dziecinnego RPG-a. Psują jakikolwiek realizm w grze, gdyby mieli znaczenie podobne do tego z WTW 2 z rozsądnym podrasowaniem i uzwzględnienim nowych możliwośći byłoby ok. - teraz są po prostu jaja.
-optymalizacja - na początku gry ok, po kilkunastu turach wyraźnie się psuje, widać, żę więcej przeliczeń wyraźnie dusi grę a raczej dusi sprzęt
-długość i dziwne losy bitew na mapkach - pierwsze jest jak dla mnie nieprzyjemne ale już rozsztrzygnięcia... szczęka mi opada gdy psiurowate oddziały pokunują moje elitarne.
Mod jest jednak w powijakach, śledziłem rozwój modów do MTW 2 i te z początku miały się do obecnych jak łódka wydłubana z pnia do lotniskowca, miejmy nadzieję, żę wzorem tamtych moderzy rozgrzeją się na tyle, żę zrobią majstersztyki na miarą choćby Bellum Crusscis lub trzecią Erę. Póki co lepiej grać w moda niż w podstawkę i to o jakieś 60% ale wiele chorób niedopracowanej podstawki odbija się czkawką w modzie, zarówno jedno jak i drugie to jeszcze wczesna beta. O ile twórcom gry ciężko jest wybaczyć wypuszczenie tego niedopracowanego produktu to przed moderami czapki z głów i cierpliwie czekajmy na kolejne łatki/wersje. Po raz kolejny moderzy ratują tyłęk producentowi, chciałoby się zapytać czemu nie zatrudniają tych geniuszy do swoich sztabów?
Teraz mam taką prośbę do graczy bardziej doświadczonych - czy możecie doradzić zestaw modó do DeI które:
-zoptymalizują grafikę
-poprawią na bardziej historyczny wygląd jednostki na mapce bitewnej - zwłaszcza nacje helleńskie
-ew. wniosą choć jednen z tych elementów.
-
Co do jednostek, mogę Ci polecić te od KLA. Wykonał kawał świetnej roboty:)
-
Dziękuję - właśnie im się przyglądam, zasubskrybowałem najnowszą wersję DEI i niestety potwierdzam równierz u siebie - stare savy nie działają.
Napisze ktoś listę zmian w stosunku do poprzeniej wersji? Możę nie warto na nowo kapanii zakładać?
-
A ja się zdziwiłem, odpalam nową kampanie patrzę i widzę odblokowane nowe kraje i kultury.
-
Pograłem trochę na tym modzie i napisze to co uznaje za jego + i -.
Plusy:
- Wcześniej uważałem, że 4 tury na rok to za dużo, ale biorąc pod uwagę poziom trudności tego moda, czas odkrywania technologi, jest ok.
- Teoretycznie dłuższe bitwy ale więcej w minusach o tym.
- Dużo nowych jednostek, niestety trzeba zmienić język na angielski aby to miało ręce i nogi.
- Łatwiej bawić się polityką wewnętrzną przez zwiększoną ilość tur na rok.
- Fajnie, że Kartagina dostała nowe prowincje.
- Zwiększona ilość jednostek w oddziałach, w niektórych przypadkach nawet do 400 :shock: Bitwy po 15 tys. chłopa robią wrażenie.
Minusy:
- Dlaczego usunięto większość machin oblężniczych Rzymu? Zostały same balisty i skorpiony? Jaki był tego powód? Zwłaszcza, że same balisty zostały drastycznie osłabione.
- Balans jednostek mi się nie podoba. Dlaczego triarii mają słabszy pancerz niż hastati? Totalne osłabienie Rzymu, dodatkowo porobienie głupich ograniczeń na kohorty legionowe. Jeśli robimy ograniczenia dla jednej frakcji to powinno się je zrobić dla wszystkich. Dochodzi do tego, że Legioniści przegrywają z jakimiś podstawowymi włócznikami. Albo statystyki są źle dobrane albo ai dostaje na poziomie normalnym jakieś bonusy.
- Długość bitew też jest minusem. Wszystko sprowadza się do okrążenia przeciwnika i wjazdu mu na plecy. Gorzej jak jest to niemożliwe. Wtedy obserwujemy niekończące się przepychanki żołnierzy.W podstawce lubiłem sobie pooglądać na zbliżeniu jak żołnierze zabijają się na różne sposoby, tu tego nie ma. Śmierci jest jak na lekarstwo. Obserwuje sie głównie przepychanki między żołnierzami co przy długości tych bitew jest strasznie nudne.
- W zasadzie bezużyteczni falangici z sarsisami, nie zabijają nikogo a sami szybciej giną. O wiele lepiej spisują się hoplici.
- Mam wrażenie, że ai dostaje kosmiczne bonusy na mapie kampanii (poziom normal- normal). Wszystkie ich miasta mają zieloną buźkę i to z ogromną nadwyżką zadowolenia. O buncie miasta nie ma mowy. W podstawce po tych patchach działałą to lepiej. Raz na jakiś czas coś się zbuntowało ale ai nad tym w miarę czuwało.
Więcej grzechów nie pamiętam, jak sobie coś przypomnę to napisze :D
-
Ktoś wczesniej narzekał na rolę agentów w grze i modzie. Mnie też zaczęlo to denerwować. Kilku moich agentów jest już tak rozwiniętych, że większość wojen jest rozstrzyganych w znacznej mierze przez nich. Niemal każda akcja kończyła się sukcesem. W zwiazku z tym zaczynam ich używać tylko jako "kontrywywiadu" i dodatku do moich armii. Takie samoograniczenie.
" Długość bitew też jest minusem. Wszystko sprowadza się do okrążenia przeciwnika i wjazdu mu na plecy. Gorzej jak jest to niemożliwe. Wtedy obserwujemy niekończące się przepychanki żołnierzy.W podstawce lubiłem sobie pooglądać na zbliżeniu jak żołnierze zabijają się na różne sposoby, tu tego nie ma. Śmierci jest jak na lekarstwo. Obserwuje sie głównie przepychanki między żołnierzami co przy długości tych bitew jest strasznie nudne. "
Mam dokładnie takie samo odczucie. Jestem ciekawy jak się to ma do historyczności. W praktyce wygląda to tak , że wystarczy werbować przeciętne jednostki mające związać walką przeciwnika plus kilka dobrych oddziałow jazdy do ataku na tyłach. Zauważyłem, ze nawet motłoch jest w stanie długo utrzymać pozycję w walce z najlepszymi jednostkami.
Testując walki falangitów z sarissami przeciwko hoplitom, nawet bez żadnych manewrów pierwsi przegrywają. Wychodzi na to, że reformy macedonczyków nie miały sensu i lepsi są hoplici rodem spod Maratonu :)
Podoba mi się ograniczenie używania w polu ciężkich machin. W podstawce normą były armie np germanów prowadzących do bitwy w polu onagery i balisty. W dodatku piekielnie celne.
-
Ktoś pisał że, w tym modzie mieli testować nowy model rekrutacji. Oparty na liczbie posiadanych regionów w prowincji. Ma to być może w przyszłej wersji?
-
Cytat:
- Balans jednostek mi się nie podoba. Dlaczego triarii mają słabszy pancerz niż hastati? Totalne osłabienie Rzymu, dodatkowo porobienie głupich ograniczeń na kohorty legionowe. Jeśli robimy ograniczenia dla jednej frakcji to powinno się je zrobić dla wszystkich. Dochodzi do tego, że Legioniści przegrywają z jakimiś podstawowymi włócznikami. Albo statystyki są źle dobrane albo ai dostaje na poziomie normalnym jakieś bonusy.
Statystyki i system walki jest zrobiony właściwie całkiem od zera, więc nie ma sensu patrzeć na jedną konkretną liczbę, a to, jak się dana jednostka spisuje w walce przy zastosowaniu odpowiednich formacji. W vanilli Rzym był paskudnie przepakowany, co nie było wcale historyczne, bo siła Rzymu nie tkwiła w umiejętnościach walki pojedynczych żołnierzy, a ich organizacji i walce w formacji. W DeI świetnie zróżnicowano system walki państw cywilizowanych i barbarzyńców i np. ci ostatni mają potężną szarżę i lepsze umiejętności walki, ale nie walczą w formacji i po dłuższej walce męczą się i tracą morale. Rzymscy legioniści z kolei (czy nawet Celtowie, którzy walczyli w bardziej zdyscyplinowany sposób niż tacy Germanie) mają możliwość walki w formacjach (fulcum, shield square), który daje bonusy i sprawia, że jednostki prawie się nie męczą w czasie walki, więc legioniści bez problemu wygrają prawie bez strat z większością przeciwników, ale trzeba ich odpowiednio ustawić i przygotować do starcia (fulcum). W dodatku DeI jest jedynym modem, w którym AI potrafi używać umiejętności takich jak ściana tarcz i robi to z sensem (np. najpierw szarżuje i rzuca oszczepami, a formację włącza dopiero po starciu się z wrogiem).
-
Co do walki formacjami widać to świetnie w starciu z plemionami germańskimi, które używają klina(nie znam nazwy tej formacji) podczas szarży. Również w starciu z Rzymianami trzeba uważać, ponieważ legioniści dobrze radzą sobie z falangą.
Jeśli zaś chodzi o sam mod, nie mogę znaleźć złotego środka. Na czystym DeI i poziomie very hard, gra Massylią, Syrakuzy jest niesamowicie trudna, ciężko zdobyć kolejne miasto, nie mówią już o rozbudowie. Natomiast bo zainstalowaniu submoda na rekrutację gra robi się zbyt łatwa, ponieważ wróg się gubi, jednoregionowe państewka nie potrafią już wystawić większych armii i walka z nimi nie jest wcale trudna. Za to imperia trzymają się na prawdę pięknie, Rzym kontrolował całą Italię, z wyjątkiem Syrakuzy, Kartagina pozostała co prawda przy początkowych regionach, ale np Swebowie kontrolowali ogromne tereny w od bałtyku, aż po Alpy, dopiero wojna ze mną powstrzymała ich ekspansję, a ja nie chcąc prowadzić wojen w tamtych rejonach otoczyłem się murem wyzwolonych państewek, które przy mojej pomocy trzymają się świetnie. Icenowie zajęli całe wyspy, A Arwernowie w sojuszu z kilkoma plemionami Galię, obawiam się z ich strony ataku gdyż zerwali ze mną umowy handlowe jak i pony :) Pozostałych Większych państw nie widziałem jeszcze
-
Ale to nie wyjaśnia tych ograniczeń nałożonych na Rzym. Rozumiem ograniczyć evocati i orlą kohortę, ale zwykłych legionistów? To tak jakby grecy nie mogli swoich hoplitów rekrutować, a też są potężną jednostką. Wydaje mi się to strasznie mało realistyczne. Mam nadzieje, że zwiększą moc wszystkich miotaczy, bo są totalnie nieprzydatni. Podczas starcia i ciągłego ostrzału wroga, moje 4 oddziały procarzy zabiły aż 6 hoplitów, po czym skończyła im sie amunicja. Trochę dziwne jest też to, że 1 oddział ciężkiej piechoty podczas jednej tylko szarży i rzutu pilum zabija więcej wrogów ( samym rzutem) niż 4 oddziały łuczników przez cały czas bitwy ;/. o Sarrisach już pisałem wcześniej, ale nie odniosłem się do odpowiedzi KAMa. Nie da się tymi falangitami napierać. Oni zawsze stoją w miejscu i nie chcą się ruszyć gdy widzą wroga :D Hoplici biją ich na głowę. Mam nadzieje, że zostanie to poprawione w następnych wersjach moda. Bo taki straszliwy problem mają tylko z piechotą, nawet zwykłymi chłopami. Konnica od razu pada podczas spotkania z nimi. Boje się też o takie frakcje jak Partia, które straciły swój największy atut jakim byli łucznicy.
EDIT: Sorry, że się tak czepiam o ten Rzym ale jako, że jest moją ulubioną nacją od settlers 4 to nie mogę się pogodzić z pewnymi rzeczami :D
-
Widzę, żę większość opinii jest zbieżna. Nie zapominajmy jednak o tym, żę mody to dobrodziejstwo i wypada nam jedynie z wdzięcznośćią dzielić się opiniami o nich, choć uwago krytyczne nie są równoznaczne z niewdzięcznośćią. Możę ktoś z Was zbalansował sobie rozgrywkę w DEI innymi modami/submodami i wyselekcjonował najlepszą paczkę - podzielcie się swoją wiedzą proszę. Dzięki temu forum gram od 2009 roku z przerwami nie większymi niż kikla miesięcy w serię Total War i ciągle mam dobrą zabawę. Czekam na spolszczenie ale dzisiaj przeżyłem wstrząś - na forum po0jawiło się tłumaczenie kilku mniejszych modów ale... ODPŁATNE - kolega tumacz chce 25 zł + WAT... nie będę tego tutaj komentował, skomentowałem w bezpośrednim temacie.
Napiszcie jaki zestaw jest najlepszy pod DEI - ja teraz gram albo raczej będę grał z DEI i Radiousem - póki co mody nie gryzą się i mogę założyć kampanię. Problelem jest to, że choć chciałem ściągnąć mod Radiousa na grafikę i taki jest opis w nazwie wypakowanego pliku - ściągnął się Radious Total War i waży ponad 47 MB. Póki co mod Radiousa zmienł ekrany ładowania ale nie wyczaiłem co jeszcze.
Ponawiam pytanie - co zmienia najnowsza wersja DEI?
-
Niestety Radious i DeI gryzą się niebywale, sam graficzny waży 1mb, a jak masz więcej to masz pewnie całego moda, a wtedy dzieją się jaja totalne ;)
Shay, falanga miażdży, musisz nią napierać i tyle, to jest realizm. Zaznacz oddział i daj rozkaz do marszu za wroga, nie klikaj bezpośrednio na oddział przeciwnika. Moi zwykli falangici spokojnie trzymali się przeciwko legionom. Limit legionów też mi się nie podoba, ale jest to spowodowane wymuszeniem na graczu robienia realistycznych legionów, ponieważ nie da się ustawić limitu poszczególnych oddzialów w jednej armii jak w multi. Inne nacje zresztą też mają limity, nawet dużo gorsze niż te jakie masz Rzym Sami legioniści są mocni w formacji, nie w walce indywidualnej. Tak jak pisał Grogmir, nie patrz na staty aż tak mocno, bo tutaj maaaasa innych czynników wpływa na funkcjonowanie. Ty piszesz, że miostacze nic nie zabijają, a ja koszę łucznikami po 150-300 ludzi na bitwę JEDNYM tylko oddziałem, a przeważnie tych dobrych strzelców mam po 3-4 :)
Z moda usunięto onagery, bo wtedy ich jeszcze nie używanp. Sama artyleria w starożytności głównie do oblężeń służyła, nie do targania ich z armią non stop, poza małymi skorpionami.
-
Zastanawiałem się dlaczego na poziomie b. trudnym Ai zachowuje się gożej niż na trudnym. Wypada na to, że właśnie dlatego, że wrzuciłęm na DEI Radiousa... Gra działą płynnie ale ale Liga Etruska padła bez walki a na trudnym bez Radiousa walczyła ładnie. No chyba, żę najnowsza wersja DEI jest gorsza od przedostaniej...
Ech... - sam nie wiem.
Póki co odinstalowuję Radiousa ale nigdzie nie mogę znaleźć linak do czystego moda na grafikę - zawsze ściąga się Total War...
Możę ktoś ma linka do czystej wersji na grafikę? Ten z tematu w modach też łąduje Total Wara.
Sposobem na krótsze bitwy jest zaznaczenie w opcjach grafiki normalnego rozmiaru jednostek - na ultra miałem dwa razy liczniejsze, falanga komputera rozwaliła mi w boju w mieście moich legionistó choć mieli formację tarcz. Nie wiem czy gdybym to ja grał falangą a komputer legionistami byłoby podobnie ale póki co falanga spuściłą legionom baty.
-
Submod do rekrutacji jednostek można normalnie pobrać ze stema? Chwilowo sam nie mogę sprawdzić bo wyskakuje mi "Kod błędu:-118"
A tak z innej beczki, nie dało się tego tematu głębiej schować?
-
Steam padł - ja też nie mogę niczego pobrać a raczej nie mogę wejść na stronkę z warsztatem. Ma ktoś linak do graphic mod Radiousa?
-
Witam.
Czy są widoki na polską lokalizację DEI?
-
U mnie falanga jest bardzo skuteczna, formuje linie bojową, grupuje i daje rozkaz marszu za wroga. Dzięki temu linia nie rozrywa i jako ze komputer sam zaczyna utrzynywac linie, czy to w obronie, czy w ataku, walki zaczynają wyglądac naprawdę fajnie. Manewry AI na skrzydłach są tez dosyć ciekawe, nie raz zacisnąłem zęby z żalu, gdy wbijal mi się w plecy ciężką konnicą :D
-
gdzie moge znalezc link do sciagniecia tego moda bo go nie widze
-
Dział na twcenter/steam workshop
-
Mam pytanie odnośnie floty. Czy panowie robiący tego moda planują powiększyć liczebność ludzi na okrętach? Bo 60 hoplitów libijskich w porównaniu z przeciętną jednostką lądową liczącą 240 sztuk :mrgreen: to straszna bida.
-
Cytat:
Wyszła łatka 0.6g2, prawdopodonie kolejna wersja dopiero po Nowym Roku. Poza obecnymi bugami, ekipa pracuje nad rebalansem bitew morskich oraz unit packiem dla barbarzyńców :)
A tu jednak świąteczna niespodzianka - jest wersja 0.6h
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 6-12-13%29
w porównaniu z ostatnią wersją "g" to dużo zmian
pracowite te "żuczki" z DeI :P
-
Witam. Mam problem z DEI. chcąc odpalić grę wyskakuje mi napis "wybrane mody są aktualizowane". Niestety napis ten nie znika, wchodząc w menagera modyfikacji przy pierwszej części DEI w miejscu gdzie powinien być napis "usuń" jest biała linia... nie mogę grać w tego moda bo nie może on się zaktualizować.... Ma może ktoś pomysł??
-
Niestety wystąpił jakiś bug, mam to samo, pisali by zakończyć subskrybcję i ponowić ją lecz to nic nie dało.
-
Ja chciałem usunąć wszystkie trzy części moda ale nie mogę usunąć pierwszej części. Wiadomo kiedy to naprawią??Właśnie wersja0.6h wszystko popsuła. :evil:
-
Added season graphics to campaign. Updated season effect icons and text
Niech nikogo nie zaskoczy ale ta zmiana jest widoczna nie pierwszy rzut oka - jak wgrałem sejwa (notabene chodzi zapis z poprzedniej wersji) i zobaczyłem mapę kampanii to myslałem, że to bug a to taka zmiana - jesień wygląda jak polska noc listopadowa, szaro buro, deszczowo i ponuro).
A z tego co szybko przeczytałem innych zmian bez liku !!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez Stalowy Karaluch
Ja chciałem usunąć wszystkie trzy części moda ale nie mogę usunąć pierwszej części. Wiadomo kiedy to naprawią??Właśnie wersja0.6h wszystko popsuła. :evil:
Jak korzystałem z DeI w steam to rzeczywiscie aktualizowało się długo - musicie chyba cierpliwie poczekac- bo jak korzystam z pliku DeI w folderze data i wszystko chodzi