@Barsa problem jest taki ze jedyny sasiedni region nalezy do Kaledonczykow i stad te wymuszone przeniesienie stolicy Piktow na poludnie.
Wersja do druku
Teraz to dopiero widac ile kosztuje wojna. Król z generałami macha szabelką,a gubernatorzy rozkradają panstwo;) Skarbiec z 400 000 skurczył mi się do 90 000,bo za szybko podbijam i kolonizuje i ta korupcja...
Rozwijaj Drzewko charakterystyki postaci (w tym przypadku gubernatorow) wedlug jakiegos planu poprzez dobieranie dla nich cech sprzyjajacych wzrostowi poparcia ludnosci danej prowincji,autorytetowi samego zarzadcy oraz jego zdolnosciom finansowo-biurokratycznym.Tak samo dobieraj postaci do jego swity oraz artefakty ktore zawsze mozna zmienic w miare rozwoju sytuacji.Rownie istotne sa takze odpowiednie budowle zwiekszajace porzadek i posluch w danej osadzie.
Ostatecznie zawsze mozna goscia wykopac z urzedu lub nawet skrocic o glowe.
To wszystko wiem zajac,gram juz długo. Chciałem tylko opisac moje wrażenia z gry w wielkim skrócie :)
A propos świty i artefaktów...
Rzućcie okiem Panowie czy u Was również część z nich jest zbugowana, np. jeden z moich gienków dorobił się Rękawic Bokserskich. Mają one zapewniać +3 do werbowanej piechoty. Nie dają...
Dalej - Inspirator Godana:
- z nową turą otrzymuję info, że dołączył do mojego dowódcy. Nie dołączył. Nie ma gościa i nie było.
Sprawdźcie u siebie, będę wdzięczny.
U mnie też świta nie działa tak jak powinna.
Rękawice u mnie też nic nie dają.
Miał ktoś na tyle motywacji,żeby dobić do boskiego triumfu?
Ja staram się Sasanidami, lecz z braku czasu powoli dobijam do celu :cool:
Chyba najprostsza nacja ku temu, prawda?