Tak wszyscy wiemy że wolałbyś mieć 2 ojców i poczuć się wreszcie nowocześnie ;)
P.S nie będę dalej tego ciągnął to jest tylko podsumowanie ;)
Wersja do druku
Tak wszyscy wiemy że wolałbyś mieć 2 ojców i poczuć się wreszcie nowocześnie ;)
Pampalinex, następnym razem leci ostrzeżenie słowne (w końcu wszyscy użytkownicy są równi w mych oczach).
jak się kończą argumenty to zaczyna się obrażanie...
poza tym co jest nowoczesnego w ideach, które są obecne w Europie od zarania to ja nie wiem...
Jak ktoś nie potrafi wymyślić argumentów to zaczyna się obrażanie. Argumenty są, ale mi osobiście nie chce się ich przytaczać, aby któregoś z was nie uszkodzić. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Tak, bo ty ani razu nie obrażałeś mnie ani nikogo innego z tego tematu ;)
Chcecie się wykłócać - macie pw. - Herod
Nie chodzi o kłócenie się tylko wspominam o tym że to nie jest jednostronne, już nic nie mówie :)
Jaki profil intelektualny takie podsumowanie.Cytat:
Może już faktycznie nic nie pisz. Oszczędzisz smutku mnie i kilku innym osobom.
PS. Porozmawiaj ze swoim katechetą na temat awatarka. Jak coś to podziel się wrażeniami, chętnie posłucham.
I kto zaczyna?
Witia - ostrzeżenie normalne.
Nie wiem o czym wy tu piszecie przez 40 stron... Pewnie zamiast znaleźć obiektywistyczny wniosek, czekacie jak sępy na czyjąś wypowiedź, żeby mu zaraz błędy wytykać i kłócić się z tą osobą przez kilka stron. Wrzucę moje zdanie na temat homoseksualistów, ale błagam, nie rzucajcie we mnie kamieniami :D.
Moim zdaniem homoseksualizm bierze się z zaburzeń emocjonalnych i nieprawidłowego rozwoju. A nie, tak jak niektórzy piszą, jest czymś normalnym.. I już teraz napiszę - to moje zdanie. Nie piszcie, że "myśli, że wie wszystko, mądrala", bo nie wiem. Mam jakieś określone zdanie, szanujcie to, nie obrażajcie się na mnie i nie nastawiajcie się wrogo tylko dlatego, że macie inne zdanie. Człowiek dzieli się na dwie płci - kobieta i mężczyzna. I tak nie jest tylko wśród ludzi, ale także wśród zwierząt jest jak najbardziej oczywistym, że samica czuje popęd do samca i na odwrót. Ale będę się trzymał przy ludziach, bo mi zaraz ktoś wyskoczy, że są gatunki obojnacze. Jeśli ktoś czuje popęd do osoby tej samej płci, to oznacza, że ma nierówno w głowie i nie potrafi rozróżniać przyjaźni od miłości. Fakt, kiedyś to było nic nadzwyczajnego, szczególnie w takiej Sparcie. Ale co tam takiego się działo? Nie bez powodu mówi się "spartańskie warunki", bo wtedy mężczyźni właściwie wcale nie przebywali z kobietami. Gwałt na kobietach z wiosek, np. podczas przemarszu wojsk, był normalny. Tak samo normalna była szczególna więź łącząca dwóch mężczyzn. Ale jaka wtedy była cywilizacja? Żadna. Teraz jest XXI w. i zauważcie, że homoseksualistów jest mniej, o wiele wiele mniej. Ludzie nawet zaczęli to postrzegać jako zwyrodnienie, i dobrze. Nikt, zupełnie nikt nie udowodni mi, że człowiek, który przez całe życie rozwijał się prawidłowo, bez żadnej przemocy w rodzinie, czymkolwiek co mogłoby się odbić na jego psychice, może być homoseksualistą. Można to porównać do zabijania. Co teraz ludzie o tym sądzą? To jest złe. A kiedyś, w średniowieczu? Zabicie innowiercy nie było grzechem. Zresztą jak to sobie wyobrażacie? Dwóch facetów miałoby mieć dziecko? Ciekawe dlaczego to nie jest możliwe poprzez naturę? Ano właśnie dlatego, że to jest zwyrodnienie. Choćby ktoś tego chciał, ewolucja człowieka nigdy do tego nie doprowadzi, że będzie można się rozmnażać z osobą tej samej płci. A przecież dziecko jest owocem miłości. Łączy geny dwóch osób i jest "dowodem" na jedność jaką tworzą te osoby. Osoby, czyli kobieta i mężczyzna. Tolerancja dla homo była w starożytności i średniowieczu, a teraz mamy współczesność i ta tolerancja będzie coraz mniejsza, wraz z tym jak świat będzie coraz bardziej cywilizowany. Choć urządzają te swoje parady, to obecnego stanu rzeczy nie zmienią. Gdybym miał kolegę, który ukrywałby przede mną swoją "inną" orientację seksualną, a później mi to wyjawił, pomógłbym mu. Ale nie w taki sposób, że znalazłbym mu chłopaka, tylko posłał do psychologa, gdyż na pewno w życiu takiej osoby wydarzyło się coś, co odbiło się na jego psychice.
W średniowieczu tolerowano homoseksualizm? I było ich wtedy więcej, niż teraz? Chyba sobie żartujesz.. Dopiero od lat 70 XX wieku zaczyna się coming out i wzrost tolerancji na różnych płaszczyznach (np. armia USA)..
Tak i na pewno Twój kolega by z radością poszedł do psychologa, bo to go uzdrowi. :p ja mam znajomych gejów i skoro jest im z tym dobrze i nikomu nie zawadzają, to po czorta ich zmieniać na siłę?
I starożytna Grecja to "żadna cywilizacja"? Odważne tezy. No tak, ale to "Twoje określone zdanie" i trzeba je uszanować. W ten sposób można bronić nawet najgłupszych poglądów...