Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Czyli o wystąpienie w Wersalu, dotyczące polskości Śląska i Wielkopolski oraz oddanie Czerwonym w Rydze Mińska, bo jest za mało polski, aby być w II RP?
No mi raczej chodziło o wschód, bo co do zachodniej granicy to raczej polscy politycy byli zgodni...
Cytat:
Ciekawi mnie czy jesteś gotów składać te kwiaty Piłsudskiemu, który ,,parę" dusz na sumieniu ma...
Tak jestem... tu nie chodzi o kto ma ile dusz na sumieniu, bo czasem w historii trzeba było "poświęcić te kilka dusz". Żeby nie było przeszła mi już "młodzieńcza fascynacja" ;) Piłsudskim ale jednak przy jego pomniku kwiaty bym złożył, choć kilka spraw źle wykonał w mojej ocenie, ale ciężko jest coś oceniać przez pryzmat teraźniejszości, notabene tak jak z antysemityzmem Dmowskiego...
Między nami ;) główną przewiną Dmowskiego jest to, że nie miał jaj zrobić czegoś takiego jak Piłsudski w maju... jak pisałem, czasem kilka dusz trzeba poświęcić a mimo, że nie uważam marszałka za socjalistę, to jednak miał więcej minusów w swoim "programie" niż Dmowski ale za to potrafił działać.
ps. Dzisiaj nie pochwalałbym zrobienia "maja" w Polsce, ale kilka samolotów z polską "elytą polityczną" do Smoleńska w czasie mgły bym wysłał.... ich nie byłoby co żałować jak żołnierzy poległych za bądź co bądź legalną władzę w 1926. To nie jest nawoływanie do terroru, mordowania itd. żeby mi się tu jakiś prokurator zaraz nie przypałętał :lol:
Nie miał jaj... Nie miał środków. I może dobrze, bo jego ludzie nie za bardzo go rozumieli i jeszcze byśmy mieli prawdziwe tępienie Żydów, a nie kilka pobić, co bądź co bądź zdarza się nagminnie często obecnie w postępowych krajach jak Niemcy czy Francja.
Tylko, że pobicia i dewastacje synagog w Polsce są w nagłaśniane... a w krajach jakże cywilizowanego zachodu już nie tak bardzo...
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Bo jak łomot dostają faszyści, to jest dobrze i fajnie, a jak od faszysty ktoś oberwie, to już jest źle, tak Kali twierdzić :roll: :?:
No cóż jak "faszyści" ,nacjonaliści czy pal licho kto ,prowokują do tego żeby ktoś za nimi gonił z pałami to tak się zdarza czasami :lol: zresztą podobne akcję sami przeprowadzają więc tym bardziej w ogóle mi ich nie szkoda.Cieszy mnie bardzo to że było tak mało tych "prawdziwych polaków" zaledwie kilkuset frustratów chowających się za policją żeby im homosie,feministki,nastolatki w arafatkach i inne dzieci emo krzywdy nie zrobiły ,prawdziwi "white warriors" ,Dmowski się w grobie przewraca :lol:
Sory, ale nie wytrzymałem
Cytat:
Między nami ;) główną przewiną Dmowskiego jest to, że nie miał jaj zrobić czegoś takiego jak Piłsudski w maju...
Tzn czego ? Przewrotu ? Nie miał jaj obalić legalnie wybranego przez polski naród rządu ? Rządu legitymizowanego wolą większości głosujących ? To jest ten niezwykły wyczyn bohatera Piłsudskiego ?
Powiedz mi Barsa, wszystkie rewolucje i przewroty uznajesz za 'zło konieczne' ? Czy jednak tylko niektóre, tylko te które odpowiadają Twoim poglądom ?
Cytat:
Dzisiaj nie pochwalałbym zrobienia "maja" w Polsce
A dlaczego ?
Cytat:
Tzn czego ? Przewrotu ? Nie miał jaj obalić legalnie wybranego przez polski naród rządu ? Rządu legitymizowanego wolą większości głosujących ? To jest ten niezwykły wyczyn bohatera Piłsudskiego ?
Znaczy, że obalenie rządu wybranego przez większość społeczeństwa, a obalenie rządu o innej legitymizacji się różnią? To pierwsze jest złe, a to drugie już lepsze?
Cytat:
Powiedz mi Barsa, wszystkie rewolucje i przewroty uznajesz za 'zło konieczne' ? Czy jednak tylko niektóre, tylko te które odpowiadają Twoim poglądom ?
Możesz odpowiedzieć na to pytanie Witio? Wszystkie uważasz za zło konieczne czy tylko niektóre?
narodowcy są fajni :D
z forum kibice.net :
Cytat:
Chodzę na te marsze od... no kilkanaście już lat. Dzisiaj zbudowany byłem liczbą uczestników, organizacją brakiem pewnych wtop które się często powtarzały w przeszłości. SZACUN DLA ORGANIZATORÓW!! Sam marsz na prawdę był 100% ok.
Wszystko niby dobrze ale tej jednej rzeczy za cholerę nie mogę zrozumieć: jak narodowiec narodowcowi może wklepać kilka kos pod pomnikiem Romana Dmowskiego i to kiedy?? 11 XI na Marszu Niepodległości ?? No k... jak?
Znam ludzi z obu uczestniczących w tym zdarzeniu ekip. Co ciekawe mimo że te ekipy są ze sobą w złych stosunkach to udawało mi się trzymać szacunek do ludzi z jednej i drugiej ekipy.
Ale zachodzę w głowę i zrozumieć za cholerę nie mogę:JAK TO SIĘ MOGŁO ZDARZYĆ? No jak?
Lewaków kilka setek po mieście biega a 11 listopada narodowiec narodowcowi kilka kos sprzedaje i to gdzie? prawie przy pomniku Dmowskiego!
Jestem wkurzony na maxa! Przestaję już wierzyć w wiele rzeczy.
Cytat:
Piszemy tu o lewakach że są tacy a tacy.. i słusznie.
Ale co powiedzieć o jakości nas Narodowców?
Otóż jedna z ekip uczestnicząca w Marszu Niepodległości wyzwała ekipę uczestniczącą także w marszu tuż pod pomnikiem Romana Dmowskiego.
Mimo sporej (a raczej dużej) przewagi liczebnej używają noży Pocięli nożami dwóch sparingpartnerów. Rzecz się działa tuż przy pomniku Romana Dmowskiego po zakończonym marszu!!!
Obaj odwiezieni karetkami do szpitala. Jeden trzy rany od noża stan lepszy. Drugi z licznymi ranami m.in.: głowy, brzucha, pleców itd jest operowany.
Jak dla mnie: ktoś kto używa noża przy takiej przewadze liczebnej jest zwykłą ku.. a nie nacjonalistą.
I... to na drugim narodowcu w specyficznym czasie i miejscu - 11 XI MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI Pomnik Dmowskiego)!!!
elrond
Cytat:
Tzn. co takiego strasznego pokazały te "gnojki" I znów się zapytam co to za stworzenie ten "antyfaszysta" I skąd nagle ten "odpór", skoro manifestacja "faszystów" jest legalna
rzucali kamieniami w tłum tych, którzy odważyli się mieć inne zdanie nie patrząc na to, że to również zalegalizowana manifestacja (róg Senatorskiej/Miodowej) i na to, że wewnątrz tłumu są dzieci w wózkach i staruszki pamiętające II wojnę. Jakoś nie widziałem, by antyfaszyści zastosowali podobne metody.
ale oczywiście forumowe mądre głowy wiedzą najlepiej jak było i kto jest sterowany przez kogo :D
spoko, ze dla was marsz pod krzyzami celtyckimi i okrzyki 'pedaly do gazu' to patriotyzm. spoko jakby ich aktywnosc tylko tak sie przejawiala- wierzę w wolnosc slowa, ale niestety robią tez inne akcje
A i jeszcze jedno - zauważcie, że w takim np. Gdańsku nikomu nie przyszło do głowy blokować parady niepodległości - gdzie bawiło się - tak - BAWIŁO SIĘ kilkanaście tysięcy zwykłych ludzi - dla których 11 listopada to WAŻNE święto (coś jak dla Amerykanów 4 lipca i podobny sposób obchodzenia) - ale święto bez pochodni, gloryfikacji jednej rasy i religii... To tyle...
EOT
Ci z nożami to na bank prowokatorzy od Tuska , biedni "łajt łarjors"
W marszu uczestniczył też Paweł Kukiz ,a pamiętam jak swego czasu na koncertach występował w koszulce z ludkiem wrzucającym swastykę do kosza (a jak krzyczał w Jarocinie j... faszystów) ,no ale cóż poglądy się zmieniają ,on sam generalnie jako artysta jest już na dnie ,więc chwyta się jeszcze czego się da , byle by utrzymać się na "rynku" ,to popolitykuję trochę,to powyciera sobie gębę historią ,i nagra żałosną pioseneczkę o Katyniu - PAJAC.
Zresztą prześledzmy etapy jego kariery -najpierw był punkiem ,potem takim typowym artystą pop/rock ,z czego wynikła próba zmiany image na szarmanckiego gentlemana niczym Sting (projekt z Borysewiczem) no ale coś nie wyszło :lol: więc teraz ciśnie na "romantyka" ,świadomego artystę patriotę wieszcza narodowego walczącego słowem z wyimaginowanym zaborcą :lol:
Cytat:
No cóż jak "faszyści" ,nacjonaliści czy pal licho kto ,prowokują do tego żeby ktoś za nimi gonił z pałami to tak się zdarza czasami :lol: zresztą podobne akcję sami przeprowadzają więc tym bardziej w ogóle mi ich nie szkoda.
Tzn. jak "prowokowali" tych dżentelmenów w kominiarkach ci narodowcy w pociągu :roll: :?:
Cytat:
Cieszy mnie bardzo to że było tak mało tych "prawdziwych polaków" zaledwie kilkuset frustratów chowających się za policją żeby im homosie,feministki,nastolatki w arafatkach i inne dzieci emo krzywdy nie zrobiły ,prawdziwi "white warriors" ,Dmowski się w grobie przewraca :lol:
Dmowski w ogóle by się przewracał, jakby widział socjalistów pod swoim pomnikiem. Nawet tych narodowych.
Cytat:
rzucali kamieniami w tłum tych, którzy odważyli się mieć inne zdanie nie patrząc na to, że to również zalegalizowana manifestacja (róg Senatorskiej/Miodowej) i na to, że wewnątrz tłumu są dzieci w wózkach i staruszki pamiętające II wojnę. Jakoś nie widziałem, by antyfaszyści zastosowali podobne metody.
Cytat:
ale oczywiście forumowe mądre głowy wiedzą najlepiej jak było i kto jest sterowany przez kogo :D
spoko, ze dla was marsz pod krzyzami celtyckimi i okrzyki 'pedaly do gazu' to patriotyzm. spoko jakby ich aktywnosc tylko tak sie przejawiala- wierzę w wolnosc slowa, ale niestety robią tez inne akcje
Chyba za mało oglądałem TVN, bo nie widziałem takich akcji na relacjach z tegorocznego marszu ;)
Cytat:
A i jeszcze jedno - zauważcie, że w takim np. Gdańsku nikomu nie przyszło do głowy blokować parady niepodległości - gdzie bawiło się - tak - BAWIŁO SIĘ kilkanaście tysięcy zwykłych ludzi - dla których 11 listopada to WAŻNE święto (coś jak dla Amerykanów 4 lipca i podobny sposób obchodzenia) - ale święto bez pochodni, gloryfikacji jednej rasy i religii... To tyle...
Też wolałbym taką formę świętowania odzyskania niepodległości, pozbawioną tego całego martyrologicznego balastu, bo to powinno być święto radosne.
Cytat:
W marszu uczestniczył też Paweł Kukiz ,a pamiętam jak swego czasu na koncertach występował w koszulce z ludkiem wrzucającym swastykę do kosza (a jak krzyczał w Jarocinie j... faszystów) ,no ale cóż poglądy się zmieniają ,on sam generalnie jako artysta jest już na dnie ,więc chwyta się jeszcze czego się da , byle by utrzymać się na "rynku" ,to popolitykuję trochę,to powyciera sobie gębę historią ,i nagra żałosną pioseneczkę o Katyniu - PAJAC.
Czyli każdy, kto był na marszu niepodległości, ten faszysta :roll: :?:
Cytat:
Czyli każdy, kto był na marszu niepodległości, ten faszysta
tak samo jak każdy komu nie podobają się rasistowskie hasła i hajlowanie w brunatnej koszulce jest trockisto-maoisto-anarchistą ;)
co do janusza to niedlugo wpadnie w slepą uliczkę w tej walce z żydowskim lewactwem- sojusz z muslimami mógłby mu się udać :lol:
http://www.anthonyflood.com/Rockwell...slam_Rally.jpg