Tak to normalne poniewaz nagroda sie tyczy tylko ka
panii multi
przepraszam za bledy mojego telefonu :-D
Wersja do druku
Tak to normalne poniewaz nagroda sie tyczy tylko ka
panii multi
przepraszam za bledy mojego telefonu :-D
To była Twoja pierwsza kapania? Grając Francją dostałem osiągnięcie Kwadryga w Pruskim Srebrze. Zapewne dotyczy to także kampanii koalicji.
EDIT: Waldzie, kwadryga jest za singla :P
Pierwsza w sensie, że ukończona.
PS: Chętnie pogram na multi z kimś z forum
To może nie dotyczy do kampanii koalicji, nie ma jak tego sprawdzić :D
EDIT: Sprawdziłem, i to osiągnięcie chyba dotyczy tylko wygranej Francją, więc Wald miał rację. :P
Ja mam pytanie : Moja karta jest w serwisie , a siedząc i patrząc na ikonke Napoleona i Empire nie mogę doczekać się żeby chwile popykać sobie więc na jakich detalach poszło by mi na i 3 3220 co ma wbudowany system graficzny Intel® HD Graphics 2500 ? To tak na pare dni bo od dopiero co zaczynam grać w empire i napoleona i taką mam chęć odkrywania :D
Witam mam maly problem lub inaczej pytanko.Sciągnąlem DLC do Napoleon TW ,3 bez tej peniskuli czy jak jej tam.Kupilem na steam,przelałem kase.ale czy to trzeba instalowac czy wystarczy kupic i juz bedzie w grze? Bo pokazuje ze mam to ale czy bede mial to w grze?I czy jak kupilem 3 dodatki DLC ,to bede mial w Napoleon TW te 3 DLC ?
Tak, będą już w grze.
Jako, że temat trochę umarł postanowiłem go reanimować. Co sądzicie o Napoleonie przez pryzmat minionych lat od wydania? Jak według was wygląda w porównaniu z resztą gier Total War. Jako, że zadaje pytanie to pierwszy opowiem. Moja przygoda z grą zaczęła się jakieś 3 lata temu. Szczerze powiedziawszy przed Empire nie wyobrażałem sobie Total Wara w epoce muszkietów, nie lubiłem nawet specjalnie tej epoki. Mimo to Empire wciągnęło mnie bardziej niż wcześniejsze części, sprawiło, ze zainteresowałem się epoką. Co do Napoleona miałem podobne uczucia. Sama epoka wydawała mi się bezbarwna, nie interesowała mnie. Dłuższy kontakt z grą sprawił jednak, że nie tylko pokochałem ją jako grę ale także uświadomiłem sobie jak ciekawie wyglądał początek 19 wieku. Sięgałem po czasopisma i książki poszerzając swoją wiedzę aż czasy Napoleońskie stały się dla mnie bezkonkurencyjnym numerem jeden wśród czasów historycznych. Każdy słyszał o Husarii, ale czy każdy słyszał o Lansjerach Nadwiślańskich? Wątpię.Wracając jednak do gry. Napoleon Total War jest moją ulubioną grą w serii Total War nie tylko ze względu na realia historyczne ale i dopracowanie samego produktu. Gdy spojrzymy na mocno niedopracowanego Empire widać różnice gołym okiem. Wprowadzono świetny system wyniszczenia zimowego, państwa różniły się już nie tylko kolorem i statystykami oddziałów ale i z grubsza dokładnym odwzorowaniem mundurów. Są to mundury co prawda wymieszane historycznie ale jeśli chodzi o całą epokę napoleońską poprawne. Dodano historycznych generałów, zmieniono na plus balistykę artylerii i dodano regionów w Europie kosztem mało ważnych dla epoki koloni. Świetnie prezentuje się też grafika i poprawiona optymalizacja. Śmiało stwierdzam, że Napoleon jest tym czym miał być w dniu premiery Empire. Niestety gra nie jest wolna od błędów. Boli mnie usunięcie wielu animacji walki na bagnety, które mogliśmy zobaczyć w Empire. Tam te walki wyglądały o wiele ciekawiej. Ai nie będę komentował, jest to znany problem CA. Wspomnę jeszcze o tym czego mi zabrakło w grze. Zdecydowanie jeszcze większej ilości prowincji i brak słynnych kolumn francuskich. ie ma co ukrywać, że sposób walki w 19 wieku już się trochę zmienił w porównaniu do poprzedniego stulecia.
W każdym razie krótko opisałem moje spostrzeżenia na temat gry. Zapraszam do udzielania się w temacie i wyrażania swoich spostrzeżeń do gry po latach. ;)
coś o los infernos picadores mi się obiło o uszy :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
Porównując singla Ntw do Etw no to nie ma się nad czym zastanawiać, NTW . :D
Główny ból to ten brak prowincji, szkoda, że większość mapy można szybko podbić. : /
Zdecydowanie za szybko. Przydałaby się mapa porównywalna do tej z Rome 2. Nie chodzi mi tu o objętość terytorialną a ilościową prowincji. ;)