Witam, mam problem. Po zainstalowani SS 6.4 nie mogę bronić ani miast ani zamków. Komputer oblega miasto, chce stoczyć bitwę i gra się wyłącza. Próbowałem już przeinstalowywać ale to nic nie daje. Ma ktoś jakiś pomysł?
Wersja do druku
Witam, mam problem. Po zainstalowani SS 6.4 nie mogę bronić ani miast ani zamków. Komputer oblega miasto, chce stoczyć bitwę i gra się wyłącza. Próbowałem już przeinstalowywać ale to nic nie daje. Ma ktoś jakiś pomysł?
Hmm a custom battles ci działają ?
A tak poza tym pojawiła o się pierwsze preview Stainless Steel 7.0 8-)
Zapowiada się smacznie :D
Jak ten czas leci, jeszcze pamiętam dobrze SS 4.0 8-)
Już w previewie pojawiło się coś co mnie odrzuca od tego moda, ale nie oznacza to że nie spróbuję pograć jak w poprzednie wersje...
Zainstalowałeś moda w taki sposób, że najpierw była wersja 6.3, bez dodatków a na to patch 6.4?Cytat:
Rahszas
Tytuł: Re: Stainless Steel Cytuj
Instaluje najpierw Medka, później Kingdoms tylko przedtym on sam zmienia mi wersje chyba z 1,0 na 1,03 czy jakoś tak. Na to SS6.3 i 6.4
Tylko przy instalacji SS6.3 tworzą mi się dwa foldery SS6.3. Jeden w głównym medievala a drugi w modach, ale i tak SS6.4 instalowałem najpierw w jednym -nie działało to odinstalowałem, po koleji wszystko usunąłem foldery z Program Files , restart i wszystko od nowa tylko że w drugim.
Witam. Otóż mam zainstalowanego SS 6.3 i zaktualizowanego do 6.4. Występuje u mnie znany CTD "Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit". Występuje on przy wczytywaniu bitwy w kampanii i nieraz w custom battle. Prosze o jakieś rozwiązanie.
#edit:
Sorry zapomniałem o logu, wygląda tak:
00:07:57.281 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
00:07:57.281 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
00:07:57.281 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
00:07:57.297 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
00:07:57.297 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
00:07:57.297 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
00:07:57.297 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
00:07:57.297 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
00:10:28.806 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit.
Ten log czasami sie pojawia w róznych modach, to jakiś bład gry. Jaki masz system, pamieć, karta itp. Gdzie masz zainstalowany SS w folderze Program Files na dysku systemowym czy na innej partycji niż systemowa? Wgraj najnowsze sterowniki, zdefragmentuj dyski jakims darmowym programem do defragmentacji. Zmień ustawienia grafiki może masz za wysokie i komp nie wyrabia. W tym zmnijsz skale jednostek poza obniżeniem innych opcji.
System Vista Home Premium SP 2 32 bit, karta ati radeon hd 4570 512mb, 4gb RAM, stery najnowsze a dyski auto defrag mi defragmentuje regularnie (codziennie). Próbowałem już na najniższej grafie ale dalej wywala.
#edit:
aha mam zainstalowany na partycji D czyli nie na systemowej
Spróbuj ustawić program znaczy Medka w trybie zgodności z XP może to coś da. U mnie to niekiedy pomaga na starsze gry a mam Win7.
Niestety zgodność nic nie dała. Chyba bd musiał się przerzucić na bellum crucis :D.
#edit:
Jeszcze taka ciekawostka że przez normalnego exe medievala pojawia się ekran startowy i ten sam CTD jak w czasie wczytywania bitwy przy SS 6.4