A co mają mody do ostatecznej oceny podstawowej wersji gry? :?[/quote:1hhdkfon]Cytat:
Zamieszczone przez Myrkull
W takim razie dla zabicia czasu pogram w inne totalwary do nich mody i poprawki już powinny być :D
Wersja do druku
A co mają mody do ostatecznej oceny podstawowej wersji gry? :?[/quote:1hhdkfon]Cytat:
Zamieszczone przez Myrkull
W takim razie dla zabicia czasu pogram w inne totalwary do nich mody i poprawki już powinny być :D
No właśnie ja już przestałem. Muszę w sumie podziękować CA, bo dzięki R2 na nowo pokochałem Shoguna 2. I nawet te durne "balony" tak nie rażą, kiedy co kilka tur wpada mi dylemat, który muszę dobrze przemyśleć. Albo film, kiedy ninja zakradł się do zamku i czekam czy ubił generała. Przejrzysty przegląd rodziny, dbanie o honor dajmio i generałów, jasne drzewo technologii, agenci z których każdy ma jasne przeznaczenie. Żywność, której nadmiar ma proste przełożenie na rozwój prowincji. Uzupełnienia, których prędkość zależy od dróg czy budowli. Szerzenie religii, której zaniedbanie oznacza rychły bunt (gram Ikko-Ikki). Tysiąc innych rzeczy. I kilkadziesiąt FPS na ultra detalach przy 1920x1200.Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Pod Rome 2 specjalnie kupiłem komputer: i5 3570k, Radeon 7870 2GB OC, SSD na Sata 3. Poświęciłem długie godziny na czytanie i doktoryzowanie się z trendów, technologii, OC, benchmarków. O system też bardzo dbam, nie instaluję byle czego, oprogramowanie aktualizuję, czytam logi. Pracuję w IT od 10 lat, wiem jak to się je.
I lipa, czy gram 1024x768 czy 1920x1200 - gra rwie niesamowicie, krztusi się, wyciąga 15 FPS na maksymalnym oddaleniu i nawet te 3-4 minuty bitwy są nie do zniesienia... Hahaha! Bitwy? Jakie bitwy? Postawcie przy oblężeniu dwa - trzy onagery z płonącymi pociskami, potem podsuńcie 4 jednostki velitów z PŁONĄCYMI DZIDAMI - kohorty pretorianów nie mają już czego zbierać, w czasie bitwy można iść zrobić kanapki, i to bynajmniej nie na "łatwym" poziomie... Już nie mówię o CTD i "niespodziewanych błędach"...
Nie ma co się oszukiwać, mody - modami, ale poza bugami stwierdzam, że Rome 2 nie ma za grosz KLIMATU. Ładna ta grafika (czy taka lepsza niż w S2? niech będzie że ładna), wodotryski, muzyka przeciętna ale nie razi (wolałem van Dycka, kwestia gustu, ok - może komuś się bardziej spodobała)... I tyle. Wielki, długo pompowany balon pękł z głośnym hukiem. Jakiś CEO na górze cieszy się, bo Excel mu się zgadza i wyrobił plan na 2013. Jest sukces. Premie przyznane.
Zapewne za kilka miesięcy społeczność się zepnie, CA się zepnie i może coś z tego się urodzi. Coś tam poprawią, coś doszlifują, gdzieś tam ulepszą (ale czy np. dodadzą klimatyczne filmy? szczerze wątpię). Będę co jakiś czas zaglądał, ale jestem tak zawiedziony i zniechęcony że prędko grać nie zacznę. Tak, Total War to uzależnienie. Ale suma nałogów w życiu jest stała.
Pozdrawiam wszystkich i wracam do roboty a po robocie - szerzyć jedyną prawdziwą wiarę. Zdrajca Takeda zerwał umowę handlową i zaatakował znienacka, kiedy byłem zajęty panem Asai. Kiedy sobie teraz myślę jak "na siłę" grałem pod koniec w Romka tylko po to, żeby skończyć kampanię i zobaczyć 20 sekundowy ochłap to aż mnie ciarki przechodzą. Jasne, pod koniec kampanii zawsze jest nudnawo. Ale Rome 2 pod tym względem zaorał konkurencję
w RII grałem około 30 godzin, nie dużo ale... porzuciłem tytuł na rzecz CKII i EUIV a teraz ściągam sobie TA do MTW2. Podpisuje się pod Waszymi postami, RII jest chyba najlepszą produkcją TW ale od środka zgniła i minie dużo czasu nim naprawią wszystkie buble. Jedyne co robię, to co jakiś czas odpalam by ściągać jakieś poprawki i dalej uciekam prowadzić dynastię Piastów - Polska jest najważniejsza ;).
Trzymam kciuki za programistów i ludzi ślących im błędy. TWR2 ma wielki potencjał, oby go nie zmarnowali.
Oj tam... jak w życiu. Poznałem fajną kobietę, ładna taka i inteligentna ale kiedy ją kupiłem i sprowadziłem do domu, zobaczyłem, że jest dziurawa i jeszcze wiele łatek trzeba, zawiesza się, krzaczy, dziwnie się zachowuje i brak jest AI, a modach nie wspomnę. Producent i programista zatarli ręce bo ich produkt trafił do odbiorcy. Trzeba czasu by produkt stał się takim jakim chcemy :lol:
Beta patch,do bety gry hehe,w sumie to CA powinno mi placic za testowanie tych wszystkich beta wersjii.Dzis wlaczylem na chwile BugRomana zeby sprawdzic jak tam po nowym patchu.Gram na VH rzymem,liga Etruskow zrobila desant w Neapolu,pelna armia,mysle sobie wooow jest postep,odpalam bitwe...sami procarze...Pozostaje dalej czekac.
A ja bym zagral kampe MP w Napoleona na modzie TROM2 2.41. Kto chetny? Akurat skonczymy jak moze juz Romek bedzie grywalny.
BugRomana ? Total War Rome 2 jest TWOJĄ definicją gry absulultnie zbugowanej i ohydnie zoptymalizowanej ? Polecam zagrać w Empire Total War w wersji 1.0 i wtedy pogadamy na temat optymalizacji i bugów (choć są gry które są legendami pod tym względem to wolę ograniczyć się w tej kwestii do samej serii Total War).
Ale nie ma co wracać do jeszcze większych tragedii. Bądźmy przy tym co zaserwowali teraz. Festiwal bugów i betatesty po premierze ;)
No pamietam Empire , wlaczylem i wylaczylem. Ale co z tego? To takie pocieszenie ma byc? A tam pierwsza wojna swiatowa, jakbys przezyl druga, to bys dopiero...;)Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Andzia: Nikogo nie przekonasz. Większość tak się uparła na Rome 2, że zapomnieli jakie zabugowane były poprzednie totale...o Empire nawet nie wspomnę :D
No po to się właśnie wydaje rzeczy w wersji beta. Żeby je przetesować nie? Ściągnąłeś taką wersję to nie narzekaj, że crashuje tylko zgłaszaj, żeby mogli naprawić.Cytat:
Zamieszczone przez Burn.