Dobra, nie ważne, sam sprawdziłem i raczej nie. Zassałem te 3 pierwsze + mod na 12 tur oraz no fog on map za pomocą szpiega i jakoś przeżyje do ancient empire^^.
Wersja do druku
Dobra, nie ważne, sam sprawdziłem i raczej nie. Zassałem te 3 pierwsze + mod na 12 tur oraz no fog on map za pomocą szpiega i jakoś przeżyje do ancient empire^^.
Dodatek do Rome 2 zbliża się małymi krokami. ;)
Queee?!
Wiesz coś więcej?
Assurbanipalu, pokrywa się mnie więcej z twoimi przypuszczeniami wyrażonymi na historykach? Wtedy bym już wiedział czego się spodziewać. ;)
Coś z Brytami, ewentualnie Germanami?
A ja nawet Numidią za dużo nie pograłem...
Nie umiem grać już w roma. Natychmiast wyłączam grę jak mi komp zajmie jakąś wiochę.
Nie mogę nic zdradzać, jednak już niedługo będą informacje. :)
Jedyne co mogłoby mnie znowu przyciągnąć do Romka to kampania z inną mapą (np. podboje Aleksandra Wielkiego).
Rome II nie jest w stanie mnie dłużej przyciągnąć skoro w każdej kampanii/DLC jest nacisk na praktycznie te same prowincje.
Przede wszystkim Wrath of Sparta, Caesar in Gaul mają inne prowincje.
Wspaniała wiadomość :D Chętnie ponownie wrócę do tej gry przy okazji nowego dodatku.
Zarzut pasujący jedynie do Attyli. Akurat DLC z Rome 2 zawsze rozwijają jakieś inne regiony (pierw Galia, potem zachodnie Morze Śródziemne i na końcu Grecja z Zachodnią Anatolią).
A swoją drogą, czy ktoś z Was dostał już osiągnięcie z Boudiccą?
Jakby nie patrzeć, to wszystkie te regiony mamy w podstawce :P
Niby tak, ale przedstawienie Syrakuz i Pergamonu jako wsi, a także pominięcie Koryntu bardzo w oczy kole :P Tu przynajmniej jest tak, jak należy.
Ale jeżeli dodatkiem będzie Aleksander, może dojdą Północne Indie? :)
Moim zdaniem zobaczymy ,,Conquest of Britain Dlc". A w dalszej kolejności kampanie o walce Arminiusza z Germanikiem. Ale odpowiedź na to co będzie zna tylko czas.
Ceasar i Hannibal to głównie zachód, Wrath to Grecja, Desert Kingdoms Arabia i południe, Empire Divided w późniejszym okresie. Teraz by coś pasowało dać coś skupione na wschodzie.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Czyli będą podboje Imperium Lechitów pod rządami wszechimperatora Bździsława VII :P
A tak na poważnie, nie liczyłbym, że to będzie na 100% wschód - ten CA jak dotąd zawsze trochę olewało. Przykładowo, Attyla dostał drugi dodatek z Karolem Wielkim, a nie wojną bizantyjsko-sasanidzką albo podbojami Arabów, co bardziej pasowałoby do tej gry.
Zgodzę się z Braveheartem, że czas pokaże jakież to karty Creative Assembly ma w swojej talii zwanej Rome 2. Wyspy brytyjskie mogą być dobrym tropem, w końcu teraz leci jakiś nowy serial o podboju wysp przez Rzymian.
CA to brytyjskie studio i jest bardzo brytyjskocentryczne, ale czy aż tak aby wydać:
Thrones of Britannia
Britannia DLC do Rome 2
w przeciągu 2-3 miesiecy? Szczerze mówiąc, nie wydaje mi się.
Osobiście trzymam kciuki za rozszerzenie mapy w kierunku wschodnim.
A może wojny dackie dostaniemy? Niby sam w to prawie nie wierzę, ale byłoby miło. Lacedemon w swoich grafikach do Romka, które nie zostały jeszcze użyte, ma jedną przedstawiająca walkę Getów z Rzymianami.
Spoiler:
Za to za Brytanią przemawiają elementy, które ktoś kiedyś wygrzebał w plikach gry, oraz braki w grywalnych frakcjach brytyjskich. Jest jeszcze osiągnięcie za wygranie Boudiką, a, jak na razie, nigdzie nie mogę jej znaleźć.
Myślę, że wojny dackie to trochę mało i jeśli już to dostaniemy coś na kształt całej kampanii Trajana. Sama Dacja to będzie trochę mała kampania.
Wierz mi, inwazja Rzymu na Brytanię jest na wyspach tak popularnym motywem kulturowym, że CA jest zdolne do czegoś takiego.
Ja też, a w szczególności za Aleksandra - wtedy do głównej kampanii dostalibyśmy kawałek Indii z nową grywalną frakcją (Imperium Maurjów). A co do FLC, jeżeli takowe jest przewidziane, bardzo bym chciał grywalnych Etrusków.
Obawiam się,że DLC poświęcone wyspom to byłby dramat i festiwal nudy ale niestety jego wydanie jest całkiem prawdopodobne. Jedyne co by mnie mogło ponownie na dłużej przyciągnąć do Rome 2 to wspomniana kampania Aleksandra i rozszerzenie,choćby minimalne,mapy na wschód albo dlc poświęcone początkom rzymskiej państwowości,w tym drugim wypadku byłby idealny pretekst żeby dodać Etrusków.
No skoro KLA rzuca przynętę, to osobiście stawiam na świat hellenistyczny, wschód, nasuwa się Aleksander Wielki i jego podboje:hmm:Cytat:
Dodatek do Rome 2 zbliża się małymi krokami. ;)
O nowym dodatku kampanijnym proszę rozmawiać tutaj:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-Campaign-Pack
Wstępnie jestem zainteresowany, ale równie mocno jak na tą kampanię czekam na obiecany
we’re currently working on a big feature as the free content update for the next campaign pack for Total War: ROME II, We’ll be sharing more on this very soon…
Ciekawe co to może być?
Może dodadzą w końcu do gry drzewko rodziny? :VCytat:
we’re currently working on a big feature as the free content update for the next campaign pack for Total War: ROME II, We’ll be sharing more on this very soon…
Ciekawe co to może być?
Tego akurat nie wiem co jest FLC, ale też mi się tak wydaje.
O drzewku możecie zapomnieć, nie po to babrali się z przerabianiem systemu politycznego.
3 posty wzwyż oraz ten przeniesione do dyskusji ogólnej, jako że nie traktują bezpośrednio o nowym DLC.
Polemajos
"Narodziny Republiki", wbrew pozorom, są dość długą kampanią ze względu na warunki zwycięstwa, które wymagają posiadanie wysokopoziomowych jednostek, budynków lub zwiedzania dużej części mapy.
Najszybciej wyszło mi chyba wygranie "Gniewu Sparty" Atenami, Spartą też sprawnie poszło. Poza tym w marę szybkie mogą być "Imperator Augustus", jeśli zagramy którąś z podstawowych frakcji rzymskich oraz "Cezar w Galii"
Natrafiłem na pewną informację w związku z premierą RotR:
https://www.totalwar.com/blog/mod-up...-the-republic/
W tym momencie nie posiadam tego DLC, ale chciałem zapytać: czy jest w nim możliwe handlowanie regionami? Albo czy jest ta opcja dostępna po którejś aktualizacji podstawki lub przy użyciu jakiegoś moda?
Być może przy użyciu jakiegoś moda wydanego po premierze tego DLC - w samej podstawce, ani w tym DLC nie spotkałem się z taką opcją. Ale ja to bardziej rozumiem nie jako dodanie możliwości handlu regionami w dyplomacji w modach, ale raczej jako możliwości w modzie oskryptowania przekazania jakiegoś regionu w ramach nagrody za wykonie misji. A jako to już misja, zelży od modera. Może to być np nagroda od następcy tronu za zamordowanie władcy danej frakcji. Ot "pomóż mi zdobyć koronę, a ja odwdzięczę się częścią zdobytej królewszczyzny".
Dawno już nie grałem, ale w zeszłym tygodniu odpaliłem starą, niedokończoną kampanię Gotami a tu niespodzianka - nie mogę opłacać co 10 tur inne frakcje (moja standardowa procedura prócz edyktów na spokój wewnętrzny :cool:). Co uważacie za najskuteczniejsze działania po tej stracie mojego asa w rękawie?
mam krótkie pytanie, czy w Rome II da sie, którąś z Frakci spalić osadę czy region tak jak to można zrobić w następnej wersji Attyla ?
Nie, w Attyli było to pierwszy raz wprowadzone.
Robię zestawienie wszystkich historycznych Total War'ów wraz z przedzialem czasowym w jakim dany tytułu się toczy. Stąd moje pytanie (do Shoguna 2 sprawa jest prosta): do którego roku trwa główna kampania, świt Republiki, gniew Sparty, Imperator Augustus, Podzielone Imperium? Tylko dla Cezara w Galii i Hannibala u bram są podane ramy czasowe. Czy może nie ma przysłowiowego deadline i warunki zwycięstwa można osiągnąć bardzo późno. Interesuje mnie też ta kwestia w nowszych tytułach.
Mam dla Was dobre wieści. Dodali coś do Rome 2! Coraz bardziej jestem pewien, że to DLC, a najpewniejszym jest Aleksander, choć mam nadzieję, że mogą to być też diadochowie. Aleksander jest jedyną rzeczą z Rome 1, która nie pojawiła się w kontynuacji stąd to teoria. Diadochowie z kolei to materiał pierwsza klasa na wojnę totalną. Może to być jednak jakiś patch, ale po tak długim czasie przeszedłby bez echa, a DLC jest w stanie grę odświeżyć.
http://totalwar.org.pl/wp-content/up.../10/Rome-2.png
Witam . Mógłby ktoś podpowiedzieć jaki mod zwiększa liczbę jednostek z np 225 do 300 albo ze 131 do 175 tak jak na ponizszym filmie
https://www.youtube.com/watch?v=m2wE...bFfP_0_6sbn9kk
Może zmień ustawienia na ultra jednostek i od nowa kampanię rozpocznij? Wiem banalne, pewnie tak zrobiłeś, ale czasem wystarczy powtórzyć i może jeszcze daj w menadżerze modów na 1 miejsce DEI?
Total War: Rome II – Wróg u bram (Enemy at the Gates Edition) ukaże się 6 lutego w polskiej (napisy) i angielskiej wersji językowej na komputery osobiste.
Poza podstawową kampanią i Imperator Augustus (którą zawiera każda edycja Rome 2) edycja Hannibala będzie zawierała DLC:
- Hannibal u bram,
- Podzielone Imperium
http://totalwar.org.pl/wp-content/up...62075648_o.jpg
Chyba gotówka za ostatnie TW nie zgadza się na koncie CA, skoro postanawiają odcinać kupony przez DLC nie wnoszące wiele w grę. :)
Akurat HatG jest raczej z tych fajnych i wnoszących, a jeśli ktoś lubi ciężkie fantasy, to Empire Divided też mu się spodoba :D