Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
Witia - ostrzeżenie normalne.
Spoko. Wolę dostać ostrzeżenie za kontrowanie bezczelności i chamstwa, niż patrzeć z boku na rozwój wydarzeń.
Cytat:
Wrzucę moje zdanie na temat homoseksualistów, ale błagam, nie rzucajcie we mnie kamieniami :D.
Moje zdanie jest takie, że rudych trzeba izolować w zakładach. Przecież to nienormalne mieć rude włosy. To jest moje zdanie, błagam, nie rzucaj we mnie kamieniami i nie przekonuj do niczego.
hehe moja znajoma ukuła podobny zwrot:
''Nie przeszkadzają mi blondyni, ale uważam, że powinni chodzić w czapkach'' ^^
to jest wlasnie argument na poziomie:
''nie mam nic do gejów, ale nie powinni okazywać swojego gejostwa publicznie''.
Żadna cywilizacja, w sensie, że bardzo kiepska. I nie zabraniam wytykać mi błędów, po prostu nie chcę jednego - by ktoś się na mnie obrażał i zaczął w moim kierunku rzucać agresywnymi tekstami, tylko dlatego, że napisałem tu moje zdanie. Ktoś może napisać, że np. ziemia jest centrum świata, można mu wytknąć błąd i powiedzieć jak jest naprawdę, ale nie od razu być do niego wrogo nastawionym. A widzę, że tu takie osoby są.
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
W średniowieczu tolerowano homoseksualizm? I było ich wtedy więcej, niż teraz? Chyba sobie żartujesz
Wybacz, faktycznie za daleko pojechałem z epoką. Zapomniałem o Kościele i jego surowych zakazach.
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Moje zdanie jest takie, że rudych trzeba izolować w zakładach. Przecież to nienormalne mieć rude włosy
Kiepskie porównanie. Rude włosy są uwarunkowane genetycznie, a homoseksualizm nie. To jest ta różnica. Zważ na to, że nie napisałem, że "homoseksualizm jest nienormalny bo po prostu jest". Nie opieram się na takim czymś, tylko na tym, że homoseksualizm nie jest uwarunkowany genetycznie i bierze się ze zmian w psychice człowieka podczas jego rozwoju.
Cytat:
Zamieszczone przez Arrim
Żadna cywilizacja, w sensie, że bardzo kiepska. I nie zabraniam wytykać mi błędów, po prostu nie chcę jednego - by ktoś się na mnie obrażał i zaczął w moim kierunku rzucać agresywnymi tekstami, tylko dlatego, że napisałem tu moje zdanie. Ktoś może napisać, że np. ziemia jest centrum świata, można mu wytknąć błąd i powiedzieć jak jest naprawdę, ale nie od razu być do niego wrogo nastawionym. A widzę, że tu takie osoby są.
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
W średniowieczu tolerowano homoseksualizm? I było ich wtedy więcej, niż teraz? Chyba sobie żartujesz
Wybacz, faktycznie za daleko pojechałem z epoką. Zapomniałem o Kościele i jego surowych zakazach.
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Moje zdanie jest takie, że rudych trzeba izolować w zakładach. Przecież to nienormalne mieć rude włosy
Kiepskie porównanie. Rude włosy są uwarunkowane genetycznie, a homoseksualizm nie. To jest ta różnica. Zważ na to, że nie napisałem, że "homoseksualizm jest nienormalny bo po prostu jest". Nie opieram się na takim czymś, tylko na tym, że homoseksualizm nie jest uwarunkowany genetycznie i bierze się ze zmian w psychice człowieka podczas jego rozwoju.
A to ciekawe, bo z tego co wiem, nie ma zadnych dowodow na uwarunkowania rozwojowe/srodowiskowe homoseksualizmu. Nie ma tez 100% dowodow na uwarunkowania genetyczne aczkolwiek dzisiejsza psychiatria i psychologia sklania sie wlasnie do tego drugiego podejscia. Poza tym bycie homoseksualista nie sprawia, ze jednostka jest "chora fizczynie" w sensie jakichkolwiek osłabień. Nie przeszkadza w spełniaiu swojej roli w środowisku. Nie powoduj także dla niej, i innych, szkodliwego wpływu na swoją psychike. Dlatego o nazywaniu homoseksualizmu choroba nie ma mowy. To tak na marginesie:p I co mnie obchodzi czy dwóch facetow calujacych sie na ulicy? Maja niezbywalne prawo do milosci i tyle.
Artykuł z 2. linka to kpina. Nigdy nie byłem, ani w Holandii, ani Dani, a będąc w stanach nie poszukiwałem śladów dyskryminacji gejów, ale sądzę, że argument o pozornie tolerancyjnym społeczeństwie nie oznacza, że nie pojawiają się ci, którzy nie lubią "innych", więc nie można mówić o braku homofobii, w takich krajach. Dodatkowo określenie USA jako spójnego kraju to mała przesada, ponieważ różnorodność warunków w tym kraju jest przeogromna. Pomijając fakt, że to ogromny kraj, o kompletnie różnych regionach, to na dodatek mamy tam do czynienia z różnorodnością praw pomiędzy stanami.
Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, czy nie, ale ta strona jest wyjątkowo nieobiektywna.Przede wszystkim ten artykuł:
http://homoseksualizm.edu.pl/index.php/ ... zych-mitow
Najgorzej odpowiedziano na Mit nr 4, czyli "Geje to 10% populacji".
1. Brano pod uwagę tylko Amerykanów. Nie można obiektywnie stwierdzić, że odsetek homoseksualistów w USA jest równy we wszystkich krajach na świecie.
2. Jak wcześniej napisałem artykuł na tej stronie są dość nieobiektywne, więc nie mogli wziąć pod uwagę tego, że:
-ludzie mogli się nie przyznać do skłonności homoseksualnych(wyparcie)
-ludzie mogli sami sobie nie zdawać sprawy ze swoich skłonności homoseksualnych, które mogłyby się ukazać w późniejszym wieku.
Dalej Mit nr 9, "Geje są dyskryminowani". Przepraszam, ale jeśli geje nie są dyskryminowani, to w takim razie co działo się z Afroamerykanami w Stanach? Ani mieli ten problem, że ciężko ukryć przed społeczeństwem, że jesteś czarny, a geje mogą ukrywać swoją inność.
I czego to dowodzi? Dlaczego nie ma zadnych informacji o grupie kontrolnej? Najfajniejsze sa kwaitki o zwiazku alkoholizmu i samobojstw z homoseksualizmem... Super! Szkoda ze pominieto wplyw uprzedzen srodowiskowych. W prawdzie w drugim linku to nadmieniono, ale jedna. To jest typowa propaganda i teoria spiskowa. Homoseksualizm nie spelnia nawet warunkow jakie podaje sie przy definicjach choroby. Nie wplywa negatywnie na zdrowie, nie uposledza funkcji pozanwczych (psychicznych) i nie sprawia, ze jednostka nie jest w stanie poradzic sobie z wymogami zycia w spolecznosci. Nikomu sie krzywda nie dzieje i tyle.
Cytat:
Spoko. Wolę dostać ostrzeżenie za kontrowanie bezczelności i chamstwa, niż patrzeć z boku na rozwój wydarzeń.
No problemo. Cieszę się iż klient zadowolony.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
hehe moja znajoma ukuła podobny zwrot:
''Nie przeszkadzają mi blondyni, ale uważam, że powinni chodzić w czapkach'' ^^
to jest wlasnie argument na poziomie:
''nie mam nic do gejów, ale nie powinni okazywać swojego gejostwa publicznie''.
Świetne porównanie... :?
EDIT: Gdyby to miało być genetyczne to byłoby nastawione właściwie na autodestrukcje bo taki osobnik nie mógłby się rozmnażać a jak wiemy podstawą natury jest rozmnażanie.
wiem, że świetne, bo oddaje idealnie zakłamanie i hipokryzję środowisk homofobicznych.
nawet jesli nie jest to genetyczne to co? zmienia to coś? możemy dalej siać nienawiść, bo ktoś ma inne upodobania od naszych?