Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Tzn. jak "prowokowali" tych dżentelmenów w kominiarkach ci narodowcy w pociągu :roll: :?:
Nie w pociągu ,a generalnie takie grupy prowokują inne przeciwne im bojówki do takich działań ,tak jak jest z pseudokibicami-proste
Cytat:
Czyli każdy, kto był na marszu niepodległości, ten faszysta :roll: :?:
No skoro maszerują z łysolami robiącymi „sieg heil” ,aha no tak zapomniałem im chodzi tylko o „rzymskie pozdrowienie” ,no i ogólnie wszyscy oni czczą słońce :lol:
Co teraz taki Kulfon będzie miał na swoje usprawiedliwienie ? w jakiż to oryginalny sposób tym razem uzasadni swoją obecność pod sztandarami z celtyckimi krzyżami ?
Mam znajomego który odkąd pamiętam za całe zło tego świata obwinia żydów ,nienawidzi ich do szpiku kości ,swego czasu fascynowały go takie postacie jak Himmler itp ,ale oczywiście sam twierdzi że broń boże nie jest antysemitą czy faszystą i do żydów nic nie ma ,tylko żeby się wynieśli z Polski :lol: i z Palestyny też.Murzynów też nie lubi a zdarza mu się słuchać amerykańskiego HH ,jak go spytałem jak to jest że tak nie lubi tych murzynów a słucha ich muzyki ,odpowiedział że oni się właśnie tylko do tego nadają tzn do dostarczania rozrywki białym ludziom :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Sory, ale nie wytrzymałem
Cytat:
Między nami ;) główną przewiną Dmowskiego jest to, że nie miał jaj zrobić czegoś takiego jak Piłsudski w maju...
Tzn czego ? Przewrotu ? Nie miał jaj obalić legalnie wybranego przez polski naród rządu ? Rządu legitymizowanego wolą większości głosujących ? To jest ten niezwykły wyczyn bohatera Piłsudskiego ?
Powiedz mi Barsa, wszystkie rewolucje i przewroty uznajesz za 'zło konieczne' ? Czy jednak tylko niektóre, tylko te które odpowiadają Twoim poglądom ?
[quote:vp3hscop]Dzisiaj nie pochwalałbym zrobienia "maja" w Polsce
A dlaczego ?[/quote:vp3hscop]
Witia każdego prędzej czy później osądzi historia, nowe pokolenia... ktoś kto robi zamach na legalnie wybraną władzę dużo ryzykuję... Zamachu samego w sobie nie pochwalam, ale cóż np. Cezar, Aleksander i multum innych obalili legalną władzę i zrobili potem coś wielkiego. Oczywiście nie porównuję Piłsudskiego do Cezara ale mimo wielu minusów jego rządów po 26 uważam, że zrobił dobrze w maju... większość dzisiejszego społeczeństwa też pewnie podobnie myśli, inna sprawa czy coś więcej wiedzą na ten temat, co daję w jakiś sposób po latach Piłsudskiemu legitymizacje tego co zrobił... ale równie dobrze mógł być opluwany. Cokolwiek by mówić o Piłsudskim czy Dmowskim to byli dla mnie wielcy Polacy...
(całkiem inną sprawą jest, że mi w testach politycznych wychodzi Pinochetyzm, więc Witia wiesz... moje poglądy mają swoje odzwierciedlenie w pojmowaniu historii, tego nie przeskoczę)
Czemu dzisiaj nie chcę "maja", bo mimo wszystko uważam, że Polska dorosła do tego złej, to złej demokracji i czasy się zmieniły... Na historii nauczyłem się, a przynajmniej próbuje patrzeć wstecz nie przez pryzmat teraźniejszości, bo to cholernie zaciemnia obraz.
Wracając do sprawy to jak słucham niektórych publicystów to nóż mi się w ręku otwiera... szczerze to miałem iść na tę "blokadę" ale zrezygnowałem, bo uznałem, że nie tędy droga, to było cholernie nietolerancyjne dla mnie. Lecz jak będzie marsz lewaków i prawica będzie robić blokadę to sobie pójdę... myślę też, że za rok jak będzie podobna akcja to przejdę się i na tę blokadę 11 listopada.
Wkurza też wrzucanie przez niektórych, powiedzmy sobie szczerze wyznających skrajne poglądy czy to lewicowe czy prawicowe wrzucanie ludzi do jednego wora, tylko dlatego, że ma takie a takie zdanie na akurat tę sprawę... a ja np. widzę jakieś tam plusy u brunatnych, jak i np. LGBT, tylko, że w obu "organizacjach" widzę multum minusów ;) ale oczywiście jak piszę, że porozumienie 11 XI poszło na konfrontacje i nie pochwalam tego to już jestem brunatny a może i nazistą :lol:
Najbardziej śmieszy "tolerancja" lewaków... oni są tolerancyjny ale tylko jeśli chodzi o ich sprawy, porażka z tym totalna.
Cytat:
Najbardziej śmieszy "tolerancja" lewaków... oni są tolerancyjny ale tylko jeśli chodzi o ich sprawy, porażka z tym totalna.
Tolerancja =/= akceptacja. Nie myśl że ludzie będą się przyglądać, kiedy ktoś próbuje ich zepchnąć z życia społecznego. I nie mów, że takich incydentów nie było na manifestacji.
Mi się wydaję, że wczorajsza blokada miała na celu właśnie zepchnąć narodowców z życia publicznego... :roll:
Nie rozśmieszaj mnie, że grupa w dużej części oszołomów może zepchnąć z życia publicznego lewaków i ich punt widzenia. Skrajna lewa strona radzi sobie dzisiaj bardzo dobrze... Z teraźniejszego trendu to wydaje mi się, że prędzej skrajna prawica zostanie zmarginalizowana, niż skrajna lewica...
Cytat:
Nie rozśmieszaj mnie, że grupa w dużej części oszołomów może zepchnąć z życia publicznego lewaków i ich punt widzenia. Skrajna lewa strona radzi sobie dzisiaj bardzo dobrze... Z teraźniejszego trendu to wydaje mi się, że prędzej skrajna prawica zostanie zmarginalizowana, niż skrajna lewica...
Skrajna prawica, czyli libertarianie i na warunki polskie również konserwatywni liberałowie to są marginalizowani od początku III RP ;)
Cytat:
Nie w pociągu ,a generalnie takie grupy prowokują inne przeciwne im bojówki do takich działań ,tak jak jest z pseudokibicami-proste
Czyli po prostu odpowiedzialność zbiorowa :lol:
Cytat:
No skoro maszerują z łysolami robiącymi „sieg heil” ,aha no tak zapomniałem im chodzi tylko o „rzymskie pozdrowienie” ,no i ogólnie wszyscy oni czczą słońce :lol:
Co teraz taki Kulfon będzie miał na swoje usprawiedliwienie ? w jakiż to oryginalny sposób tym razem uzasadni swoją obecność pod sztandarami z celtyckimi krzyżami ?
Gdzie na tym marszu było "rzymskie pozdrowienie" :?:
Cytat:
Mam znajomego który odkąd pamiętam za całe zło tego świata obwinia żydów ,nienawidzi ich do szpiku kości ,swego czasu fascynowały go takie postacie jak Himmler itp ,ale oczywiście sam twierdzi że broń boże nie jest antysemitą czy faszystą i do żydów nic nie ma ,tylko żeby się wynieśli z Polski :lol: i z Palestyny też.Murzynów też nie lubi a zdarza mu się słuchać amerykańskiego HH ,jak go spytałem jak to jest że tak nie lubi tych murzynów a słucha ich muzyki ,odpowiedział że oni się właśnie tylko do tego nadają tzn do dostarczania rozrywki białym ludziom :lol:
Kogo interesują Twoi znajomi :roll: :?: I w jakim stopniu się to odnosi do komentowanego zdania, bo nie widzę związku :?:
Cytat:
tak samo jak każdy komu nie podobają się rasistowskie hasła i hajlowanie w brunatnej koszulce jest trockisto-maoisto-anarchistą ;)
Na tegorocznym marszu były rasistowskie hasła i hajlowanie :roll: :?:
Cytat:
Zresztą prześledzmy etapy jego kariery -najpierw był punkiem ,potem takim typowym artystą pop/rock ,z czego wynikła próba zmiany image na szarmanckiego gentlemana niczym Sting (projekt z Borysewiczem) no ale coś nie wyszło więc teraz ciśnie na "romantyka" ,świadomego artystę patriotę wieszcza narodowego walczącego słowem z wyimaginowanym zaborcą
sam widziałem jak w końcówce lat 90-tych na koncercie w Rydułtowach (k. Rybnika) wykrzykiwał Sieg Heil, także raczej w tych poglądach jest niezmienny. Kukiz jest przedstawicielem nacjonalizmu państwowego (tzn. z silnym narodowym państwem). Heil był w tym wypadku symbolem sprzeciwu wobec stosunków panujących w Polsce w owym czasie.
Cytat:
sam widziałem jak w końcówce lat 90-tych na koncercie w Rydułtowach (k. Rybnika) wykrzykiwał Sieg Heil, także raczej w tych poglądach jest niezmienny. Kukiz jest przedstawicielem nacjonalizmu państwowego (tzn. z silnym narodowym państwem). Heil był w tym wypadku symbolem sprzeciwu wobec stosunków panujących w Polsce w owym czasie.
hehe nie bardzo. ostatnie jego wybryki to skutki nadużywania alkoholu...lub jak w przypadku jkm szukanie popularności poprzez kontrowersję, bo onegdaj szydził z bonehedow walac ze sceny w jarocinie: pozdrawiam was staropolskim okrzykiem sieg heil! i z przodu czuc czosnek a w perkusji jest maca, ten festiwal organizowali żydzi :lol:
Cytat:
Na tegorocznym marszu były rasistowskie hasła i hajlowanie?
byly sierpy i mloty?
za to ten lewak był:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._8124185_n.jpg
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Wyganowski
Cytat:
Gdzie na tym marszu było "rzymskie pozdrowienie" :?:
W tym roku wyjątkowo się kontrolowali ,bo rok temu w ogóle się nie krępowali ,jednak i wczoraj pojawiały się takie gesty ;) no ale to pewnie też była prowokacja TVN i GW jak ci z nożami.
Cytat:
: I w jakim stopniu się to odnosi do komentowanego zdania, bo nie widzę związku :?:
odnosi się dlatego że on jest właśnie sympatykiem NOP itp i przy całej swojej nienawiści do Żydów jak i do innych mniejszości ,za żadne skarby świata nie przyzna że jest antysemitą czy faszystą ,tylko dorabia do tego jakąś ideologię. Podobnie tłumaczą się wszystkie ONR,Nop itp. przy całej propagandzie nienawiści do mniejszości jaką sieją (wystarczy wejść na pierwsze lepsze forum takich środowisk ,czy może na stronę Polonica.net) ,oburzają się że ktoś nazywa ich faszystami ,to jest śmieszne.
Cytat:
Zamieszczone przez tomsn
Być może już wtedy był tym nacjonalistą ,jednak też pamiętam jak za czasów Jarocina był zagorzałym antyfaszystą kpiącym ze skinheadów ,a dziś idzie z nimi w jednym marszu 8-) .Nagle też stał się wielkim katolikiem zwolennikiem kk ,a może ktoś pamięta jego przeróbkę "Ksiądz proboszcz już się zbliża ,już wypił flaszki dwie........" :lol:
Szkoda, że w ogóle nie oglądam telewizji i nie czytam gazet. Żebym wiedział, że wybuchła największa w historii III RP "histeria antyfaszystowska", to bym nie patrzył na nic i jechał do Warszawy.
A moje miasto w tym roku skazane było na lewacki NOP... choć naprawdę ładnie to zrobili z tymi pochodniami. http://www.youtube.com/watch?v=I_xL4dKdlbs W sumie chciałem iść tłumacząc sobie, że "jako kibic Śląska", ale ostatecznie doszedłem do wniosku, że nie wypada.
W kontekście Warszawy, dało się przeczytać w tym temacie dużo różnych opowieści o faszystowskich znakach, o hailowaniu itp. Pogadać sobie można, a inna sprawa, że tych incydentów nie było - świetna robota Roberta Winnickiego, prezesa MW. Już dwa lata temu dało się zobaczyć, że może wyprowadzić tę organizację na prostą.
Szkoda tylko, że dla wielu to bez znaczenia, bo oni swoje zdanie mają... MW to naziści. ONRowcy prowokują nawet siedząc sobie w przedziale. Koniec kropka. Faszyści i nie ma gadki.
Cytat:
W kontekście Warszawy, dało się przeczytać w tym temacie dużo różnych opowieści o faszystowskich znakach, o hailowaniu itp. Pogadać sobie można, a inna sprawa, że tych incydentów nie było
Widzisz to co piszesz?