Odtworzenia czyli coś na zasadzie Zjednoczenia Niemiec czy Włoch z serii EU? Stosowny komunikat, zmiana barw oraz nazwy?
Jeśli o takie rzeczy Tobie chodzi to wiedz, że nie da się. Możesz sobie podbić terytoria Węgier i nic ponadto.
Wersja do druku
Odtworzenia czyli coś na zasadzie Zjednoczenia Niemiec czy Włoch z serii EU? Stosowny komunikat, zmiana barw oraz nazwy?
Jeśli o takie rzeczy Tobie chodzi to wiedz, że nie da się. Możesz sobie podbić terytoria Węgier i nic ponadto.
Możesz sobie zmienić nazwę państwa (tylko nie pamiętam czy to było w oknie dyplomacji czy gdzieś indziej), ale jednostki zostaną jakie były.
Ja mam jeszcze taki problem...
Gdy oblegam jakieś miasto i już się szykuje do ataku to na początku było np. 5 jednostek a podczas ataku ni stąd ni zowąd pojawiają sie nowe jednostki w tym mieście.
Nie wiecie Panowie może jak to rozwiązać ?
Też zauwazyłem ten dziwny "chyba bug" niespotykany w innych grach i modach serii. Nawet na pasku przewagi gdy w oknie przedbitewnym pojawia sie zestawienie armii moze sie zmieniać i być inne kiedy np coś "odptaszkowujemy" i powrócimy do punktu wyjscia. Cos z tym nie tak w tym modzie jest, choc az tak bardzo nie przeszkadza. Jeśli piszesz o tym ze flaga stanu armii w tej samej turze sie zmienia - a tak miałem czesto. Bo inna jeszcze rzecz ze w tym modzie oblegane armie moga sie doprodukować i z tury na ture armia np z 600 luda moze skoczyc na 900
Włączyłem sobie jedną bitwę historyczną chyba pod Beresteczkiem, zauważyłem jedną dziwną rzecz (dla mnie) chodzi mi o dragonów, znam inną "wersję" tej jednostki http://img853.imageshack.us/img853/8093/v60r.jpg
a jeżeli to nie są dragoni to w takim razie co to za jednostka bo w necie nie mogę jej znaleźć,
całe życie w nieświadomości :D
Z góry dzięki za odpowiedź.
To jest jakas kompilacja wolochów z dragonami. "Wołosi Pana Michała" - twór na potrzeby filmu. Niekoniecznie ahistoryczny, choć literackie odstepstwo. Była duza dowolnośc w sprawianiu choragwi i raczej nikt nie zakazywał kałkanów nawet dragonom. W rzeczywistości tak wołosi jak dragoni raczej rzadko ich używali. Niemozna tej chorągwi traktowac jako jakiegoś wzorca rodzaju. "Lekki znak" sprawiony wedle fantazji, co nie znaczy jak powtórze że ahistoryczny.
"Wołosi Pana Michała" to nie mój wymysł. Zapamietanie relacji z planu, gdzie wyjasniano że choragiew wołoska lepiej odzwierciedlac miała ową zagonczykowską lekkośc Pana Michała - ze sie tak wysłowie. Nie jest to raczej także wzorcowa chorągiew wołoska.
Co do wyglądu natomiast dragonów w samej połowie wieku panowała tu znaczna róznorodnośc od wykoronkowanych z francuska dragonów bogusławowych w kapeluszach, przez z polska odzianych dragonów w kołpaczkach, po opancerzonych dragonow rocha kowalskiego w czułenkowych hełmach, moze najmniej z tych popularnych w połowie stulecia. Liczyła sie metoda walki, nazwa dla szufladki i sposob zaciągu - mniej wygląd choc uzbrojenie zasadniczo to muszkiet, para pistoletow i broń biała - pałasz, rapier czy szabla. Dosyć wiarygodni sa dragoni polscy z Czarnych Chmur z konca XVII stulecia. Ci pod Dowgirdem, bo elektorscy to rajtarzy końca wieku, mniej już może wzorcowi, tacy bardziej w typie pruskich zorro ;) (Czerń pewnego owada skojarzyła sie komuś z Prusakiem) też niekoniecznie ahistoryczni.
Jazda kopijnicza podczas szarż prawie zawsze zmienia szyk jaki ustawiłem do natarcia(przeważnie z szerszego na węższy) da się to jakoś zmienić?
Co słychać? Piszcie o wrażeniach, ja muszę napisać, że nie jestem wstanie grać na poprawkach Towarzysza :( i gram na czystym...
Witam. Chciałbym zapytac o to AI. Które lepsze, pitera czy tomka? Prosze o szybką odpowiedz ;)
Ogniem i Mieczem 2 patch 0.9.2 - mógłby ktoś wrzucić ten plik od nowa? Byłbym wdzięczny.