Tura już zrobiona, ale gra mi się crashuje gdy próbuję kliknąć klepsydrę. Wysłałem ją do Pitera i może on będzie mógł kliknąć.
Wersja do druku
Tura już zrobiona, ale gra mi się crashuje gdy próbuję kliknąć klepsydrę. Wysłałem ją do Pitera i może on będzie mógł kliknąć.
Jak się nic nie zrobi to tura przechodzi, Blac musi zrobić turę jakoś inaczej.
Ps: To Dania miała zasięg do armii Anglii? Jakim cudem :shock: Genialnie tą ture zrobiłem :lol: Niech zgadnę, generał zrobił zasadzkę i przesunął się o pole w bok czy po prostu miałeś zasięg?
Trafiłeś. zasadzka
Czyli to, że gdy klikam klepsydrę i generał nie uklęknął nie ma znaczenia... Zawsze w lesie jest ryzyko.Cytat:
Zamieszczone przez Zachar
Jest sposób, żeby generał stojący w lesie nie był w zasadzce.
Samo "nieuklęknięcie" nie załatwia sprawy (jak zapiszesz i wczytasz, to klęczy - tak samo w turze następnego gracza po kliknięciu klepsydry).
Ale da się zrobić, żeby nie był w zasadzce. I jest to całkiem proste, tylko trzeba na to wpaść wcześniej. :mrgreen:
Ja już ten sposób odkryłem w trakcie grania w KO Krucjaty 6. ;) W dodatku takiej armii nadal nie widać, mimo że nie jest w zasadzce.
To może niech Mnil spróbuje wstawić turę jeszcze raz..? Nie mam innego pomysłu.
Coś jest dziwnego.
Mogę spokojnie przeklikać turę jeśli nie zrobię nic, ale jeśli chcę zrobić turę, gra od razu się zawiesza. Janker poradził mi poprzemieszczać niektórych generałów i agentów, ale to nie pomogło, a wszystkiego nie przesunę, bo to przecież nadal KO. Może ktoś, kto zna się na WWMWE mi coś poradzi?
Odkryłem.
Gra oburzała się za to, że w Kornwalii burzyłem port. Wystarczyło, że zostawiłem go w spokoju i mogłem spokojnie kliknąć klepsydrę.
http://www.sendspace.pl/file/e1f46604451e36bedc27a2f
Francja