Witam. Mam drobne pytanie. Czy miasta i regiony w Megasubmodzie są spolszczone? Bo mam drobne wrażenie że nie są...np. Konstantynopol to nie Konstantynopol tylko "Konstantinoupolis".
Wersja do druku
Witam. Mam drobne pytanie. Czy miasta i regiony w Megasubmodzie są spolszczone? Bo mam drobne wrażenie że nie są...np. Konstantynopol to nie Konstantynopol tylko "Konstantinoupolis".
Tylko część jest spolszczona, reszta zaś nie. To świadomy zabieg, poza tym w Bellum jest skrypt który zmienia nazwy wielu miast w zależności od tego kto je zdobywa, inaczej się miasto nazywa po zdobyciu pzrez krzyżowców, a inaczej jak je ma Bizancjum czy islam. Spolszczone są te miasta i regiony których ten skrypt nie dotyczy.
Czyli spolszczania tego nie ma żadnego sensu tak? Bo komputer i tak zmieni
Właśnie tak. Pewnie coś tam by można jeszcze spolszczyć z nazw regionów, ale nie ma to sensu zbytniego.
A tak z ciekawości, jakie to miasta? ^^
A zajrzyj sobie do campaign_script kampanii light np. to się dowiesz. Skrypt nr 35 Cambio nomi się nazywa. ;)
Jak tam sytuacja z nową częścią megasubmoda? :)
Pliki gotowe, Wino robi instalkę, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie gotowa.
Edit: Portrety brakujące dorobiłeś?
Moje staty także ukończyły testy i dziś podesłałem ostateczną wersję :)
Niestety jeszcze nie. Nie śpieszę się, a poza tym jest ich dość dużo, a dodanie czy odjęcie każdemu zmarszczek i koloru włosów z moimi umiejętnościami trochę schodzi i jest dość nużące :PCytat:
Zamieszczone przez Araven
Ale prace idą, jestem gdzieś można powiedzieć trochę za połową kosmetycznych zmian :)