Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Panowie, wrzucajcie w wątek z paczkami mprzyjemniającymi grę ciekawsze submody z komentarzem czy nie krzaczyły Wam z DEI. Tutaj jest już za dużo postó żeby ktoś - nawet obeznany z tematem ktoś odnalazł bez mordęgi poszukiwanego dodatku - moda, submoda.
Hej czy mod bulldoga działa z DeI??
Działa i doczekał się swojego submoda na jednostki, które doszły w DeI.
No to nie wiem dlaczego u mnie nie działa. Z workshopu ściągnąłem mod bulldoga ale chyba do radiusa.. gdzie mam szukać tego prawidłowego?
Cytat:
Zamieszczone przez Bradley
Było 3 strony wcześniej ale dla przypomnienia
Ewentualne obiekcje instalacji były opisane w zakładce DeI Pomoc techniczna - pierwsze posty
EDIT Już nawet jest opcja 0.41 u Bullgoda
Czu wersja 71a jest dostosowana do beta 9.0 ,zarowno w kampie jak i w bitwach?
Cytat:
Zamieszczone przez Shane
Czu wersja 71a jest dostosowana do beta 9.0 ,zarowno w kampie jak i w bitwach?
No właśnie. Bo jak zaczynam nową kampanie obojętnie jaką frakcją na dowolnym poziomie to wrogowie tylko stoją w miejscu, nie przesuwają swoich armii i nie rekrutują nowych jednostek. Jedyne co robią to tylko wypowiadają wojny z których i tak nic nie wynika.
Dresden wstawił na TWC poprawioną wersję pod patch beta chwilę temu :)
Cytat:
January 28 Patch 9 Beta version Update
- Activated the CAI aggression ramp option in the new CAI_Variables table. In theory, CAI should become more aggressive over the course of a campaign. Feedback appreciated (New campaign best way to test this change).
- Updated CAI personalities to slightly increase aggression.
- Changed Arche Bosphorus starting regions to have higher starting Hellenic culture (New Campaign required to experience).
- Changed base culture types in Bosphorus and Seleucid starting areas to be hellenic (New Campaign required to experience).
- Changed Arche Bosphorus to be Faction Group Greek States.
- Cleaned up text on Faction Selection screen and in db files for various minor factions.
- Renamed Armenia to Hayasdan.
- Renamed 2 cities (Mediolanum and Arretium).
Mam gorącą prośbę , ponieważ w najbliższym czasie nie będę miał możliwości zciągnięcia modów ze steama, czy mógłby ktoś życzliwy ściągnąć mod niejakiego Yolocaust pod tytułem "Ceasars Legions" (najlepiej pod DeI)
i wrzucenie na serwer do pobrania. Będę bardzo wdzięczny.
Od dłuższego czasu gram Rzymem kampanię DeI na poziomie legendarnym. Aktualnie doszedłem do tego, że nie mogę wyszkolić kolejnej jednostki Legionistów Weteranów - gra krzyczy, że posiadam maksymalną dostępną liczbę tych jednostek. Policzyłem i wychodzi, że mam ich ok 40 - poszukałem trochę, jednak żadnych konkretnych wiadomości nt. limitów jednostek nie znalazłem. Ktoś ma podobne doświadczenia? Domniemywam, że limit został opędzony przez DeI a nie przez poziom legendarny :)
I druga sprawa, jak Wam się podobają balisty / skorpiony / itp sprzęt strzelający? Ja potestowałem trochę w bojach sprzęt oblężniczy i stwierdziłem, że na ich miejsce lepiej zrekrutować kawalerię. Po całkiem sporej bitwie dwie balisty miały po 20-30 zabitych, skorpion ubił ok. 40 ale dalej to nie to. Poczekam jeszcze na polybolos i jak nic się nie zmieni to wyburzę warsztat oblężniczy :)
Rome 2 - patch 8.1
DeI - patch 0.7