Eto i setki? Patrzcie od 2:05 ;)
http://www.youtube.com/watch?v=K3STXC8UmNs
Wersja do druku
Eto i setki? Patrzcie od 2:05 ;)
http://www.youtube.com/watch?v=K3STXC8UmNs
Nie no nie przesadzajmy :D Kiedyś mówiło się, że to Policja swoją liczną obecnością prowokuje do zadymy a teraz brak ochrony spowodował? To przegięcie w drugą stronę. Nawalili organizatorzy i grupka wariatów. Zamknięcie stadionów to akurat głupota bo karę rozciąga się i na niewinnych. Faktycznie wydarzenie odciąga uwagę od wydarzeń politycznych a Rząd z PZPN winą obarczają się nawzajem. Całą nadzieja w normalnych kibicach. Pozdro!Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Nie no jasne; w ogóle co to za pomysł robić taki mecz na stadionie Zawiszy :roll: Ciekawi mnie po prostu ile w tym artykule prawdy a ile dopisanego. Kibole są cały czas, co do tego nie ma żadnych wątpliwości ale ta prowokacja - o ile to była prowokacja, to też niezły numer.
Więcej tutaj: http://www.weszlo.com/blog/10/458 . Dokładnie koleś wypunktował, to co jest po prostu oczywiste, a z przyjęciem czego niektórzy mają problemy - mowa o Barcie.Cytat:
Oczywiście zaraz usłyszę, że Barça dominowała piłkarsko. I co z tego? Statystycy pokażą liczbę podań, celnych strzałów czy procent czasu przy piłce - jakie to ma znaczenie? Żadnego. W piłce można stworzyć 100 sytuacji bramkowych, wymienić 1500 podań, posiadać piłkę 90 % czasu, a i tak przegrać. Właśnie na tym polega piękno futbolu. Nie wiem, czy Real by awansował, gdyby sędzia uznał prawidłowo zdobytą bramkę, ale byłoby 1-0 dla Królewskich w 50 minucie gry i wszystko by się mogło zdarzyć. Ba, zachwycamy się golami Messiego , tak, to były cudowne akcje, należy jednak pamiętać, że Messi pokazał swój geniusz dopiero gdy Real grał w 10, na boisku nie było już Pepe (kiedy grał wspaniała pomoc Barçy nie istniała), a niemal każdy z obrońców Realu miał już na koncie żółtą kartkę, wcześniej skuteczność zawodziła asa Barcelony (co nie zmienia faktu, że to piłkarz genialny). W piłce nie zawsze wygrywa lepszy. Czy Sociedad był lepszy od Barçy w niedawnym meczu ligowym? Nie. A wygrał. Czy Saragossa była lepsza od Realu? Słabsza, ale wygrała, bo miała więcej szczęścia. Nie powiem więc, że Real był lepszy, bo nie był, ale do finału mógł awansować, jednak tak się nie stało, bo zadecydowały o tym rażące błędy sędziowskie, a nie wspaniała gra Barcelony. I takie są fakty.
Oby finał był sprawiedliwy i wygał po prostu lepszy. A jeśli Barcelona będzie próbowała powtórzyć sztuczek użytych z Realem - powinno się ich ukarać. Obiektywnie rzecz biorąc, mając pojęcie o piłce interpretacja nie moze być inna niż zgodna z rzeczowymi faktami - napisana przez tego kolesia. :roll: Chodzi o zwykły obiektywizm, bo ja mimo tego, ze kibicuję Realowi z pewnymi faktami łatwo się mogę pogodzić - z faktami się nie dyskutuje.
Sir Alex geniusz.Cytat:
Ale krytykują też Hitzfeld i Luxemburgo sfrustrowani najprawdopodobniej swoimi niepowodzeniami trenerskimi w ostatnim czasie. Dobrze, że wyłamał się Sir Alex Ferguson, który otwarcie przyznaje (co klasa, to klasa) chęć spotkania z Mourinho celem rozpracowania Barcelony przed finałem LM.
Zaloz temat odnosnie Barcy i Realu bo juz mi sie niedobrze robi od Twych zenujacych wywodow :? ;) Offtopujesz od blisko dwoch tygodni jak kiedys KLA z "Avatarem" :lol:
Jak mogę oftopować w temacie który stricte odnosi się do piłki nożnej w ogóle?Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Od jutra zaczyna się maraton ciekawych meczów, przynajmniej dla mnie ;)
Najpierw Roma - Milan, następnie Real - Sevilla.
Natomiast w niedzielę Premier League: ManU - Chelsea.
Dziękuję Bogu za Canal+, bo obejrzę sobie je wszystkie 8-)
Ja też wyczekuje meczy AC Milan-Roma :D Tyle że ja nie mam Canal+; a co tam wbiję do znajomego ;)
Ktoś się orientuje jak gra Milan? Nie chodzi mi o wyniki tylko o styl; bo jesli styl jest to wyniki u włochów przyjdą wcześniej czy później ;)
Real raczej pyknie Sewille ale na Old Trafford będzie świetny meczyk. Zacieram rączki :twisted: Nie obraziłbym się gdyby był podział łupów - liga dla niebieskich, lm dla czerwonych.
Nie w tym roku :twisted:Cytat:
No zobaczymy. Mu z wszystkimi lepszymi ekipami z PL przegrywał w tym sezonie ;) A LM to muszą wygrać.
A kto im kazał?Cytat:
A LM to muszą wygrać.
Było zwycięstwo z Liverpoolem, Tottenhamem, Arsenalem, City. Były dwie wygrane z Chelsea w LM. Przegrana z Chelsea, niedawno z Manchesterem City i ostatnio z Arsenalem. I jeszcze z Liverpoolem przegrali.Cytat:
No właśnie. Może być różnie.
http://www.sport.pl/pilka/1,65081,95489 ... eczow.html
:lol: :lol: :lol:Cytat:
Doniesienia angielskiej gazety potwierdza szef bezpieczeństwa w światowej federacji piłkarskiej Chris Eaton: - Zagrożenie dla uczciwości światowego futbolu ze strony ustawiania meczów jest naprawdę poważne - powiedział były funkcjonariusz Interpolu.
Manchester wygrał u siebie wszystkie spotkania poza jednym, które zremisował ;] Nie chcę Cię zasmucać, ale Chelsea raczej się nie uda zmienić tej statystyki ;]Cytat:
Powtorka z rozrywki czy co :shock: 3 bramki w plecy do przerwy...ale gol Grzelczaka cudo ;)
Wynik póki, co cudny...bardzo ważny mecz dla Widzewa, by odsapnąć od strefy spadkowej, byleby nie stracili sił, a będzie dobrze :D
http://www.sport.pl/pilka/2,65055,,Jagi ... ,6735.html
Ale kibice, swoją drużynę dopinguje się w dobrym, a szczególnie w złym czasie, na pewno gwizdy nie pomogą, co mnie wcale nie smuci, niech gwiżdżą :lol:Cytat:
Gwizdy żegnały piłkarzy Jagiellonii po zakończeniu pierwszej połowy. Widzew zaczął niezwykle mocno i efektownie. Już w drugiej minucie Grzelczak huknął z 30 metrów w samo okienko. Później z powodu kontuzji z boiska musiał zejść Wojciech Szymanek. Czesław Michniewicz zdecydował się wpuścić Sernasa. Litwin odwdzięczył się za powierzone zaufanie i w kolejnych minutach strzelił dwa gole.
Dobry mecz, Grzelczak sam chyba się nie spodziewał, że wyjdzie gol sezonu :lol:
Ehh ta drużyna jest jak kobieta, ciągłe wahania nastrojów, raz zagrają b.dobrze, żeby w następnym meczu zagrać padakę...
Cytat:
Ale kibice, swoją drużynę dopinguje się w dobrym, a szczególnie w złym czasie, na pewno gwizdy nie pomogą, co mnie wcale nie smuci, niech gwiżdżą
Oczywiscie, ale zobacz - jak my, kibice mamy wyrazac rozczarowanie gra kopaczy ? Oczywiscie sa tez inne sposoby na motywacje, przy ktorych gwizdy sa milym urozmaiceniem.
A dzis zamiast w Kotle, to pod stadionem :mrgreen: nawet nie wiem czy nie bylo lepiej niz ostatnio na niektorych meczach. Fajnie, ze nasi postarali sie dzisiaj. I ciagle powtarzam, ze Cracovia sie utrzyma :D
No i mamy już mistrza Włoch...
Niestety nie odpowiada mi ten mistrz ;)
Real jest okropnie mocny...póki nie natknie się na Barcę. 0:3 z Sewillą do przerwy. Ramos, Ronaldo, Kaka.
Sam, nie wywołuj wilka z lasu ;)
hattrick ronaldo :P 1:5 :P gdzie ten wilk z lasu :PCytat:
Zamieszczone przez Marat
1:6 ^ ^
4ronaldo
Milan remisuje 0:0 z Romą, a Real gromi Seville 6:2. Nie miałem okazji się nudzić dzisiaj :)
Chodzi o to
i o kilka wcześniejszych stron tego tematu ;)Cytat:
póki nie natknie się na Barcę
BTW za rok Serie A będzie mieć tylko 3 miejsca w LM.
Właśnie; problem w tym, że Real jest dużo mocniejszy od Barcelony kadrowo. Kwestia tylko kiedy w czystym meczu katalońskim aktorom nakopie do dupy. też odpowiedź na ten defensywny Real, co gra brzydko :lol: :lol: 6;2 z Sewilla, 6;3 z Valnecia mówi samo za siebie. Inna sprawa, że liga hiszpańska to już żenada jest kompletna. Pamiętma jeszcze Valencie co taką Barcelonę w 2002 i 2003 jak szmatę jeździła u siebie i na Camp Nou nie mało krwi napsuła, Sewille co pykałą Rea, grała i zwyciężala puchar UEFA, Villareal w półfinale lm (2006r ) z Riquelme w składzie - to samo; wszystkie te ekipy dostają baty a tak być nie powinno. Teraz to są pionki. o Depo to już nie wspominam.
Jako tako jeszcze Atletico ale od Barcy i Realu regularnie dostaje :|
Jeszcze chyba nigdy w la liga nie było takiej przepaści finansowej jeśli chodzi o Barce i Real a resztę.
:evil: Przydałby się taki szejk w Valenci ;)
No a Włochy to poleciały jeśli chodzi o lige. Najbardziej widać to na przykładzie Juve, którego jest mi szkoda - tak rozwalić taką zajebista ekipę i klub :evil: To samo się tyczy włoskich piłkarzy. Jak grajki z mundialu w 2006 przejdą na emeryture to nie mam pojęcia kto tam może grać na światowym poziomie; poza Quagiarella, G.Rossim, Rossim i Chielinim. Reszta to słabiaki, choć szczerze; Włochami się zbytnio nie interesuję, mnie to osobiscie cieszy, że na Mundialu czy Euro przez jakiś czas Włochy z grupy nie będą mogły wyjść :lol:
Wreszcie Milan przełamał supremacje Interu we Włoszech....no ale tytułu nie zdobył ten zespół, któremu tu niektórzy go wręczali już od jakiś 3 lat ;) Wampir Mou wypił z dziadków to co mógł, prezes poskąpił na transfery i Inter poszedł w dół.
Z innej beczki, mam nadzieje, że wreszcie PSG awansuję do LM.....
Ciekawi mnie też akcja z Copa del Rey, jak wiadomo oboje finalistów awansują do LM, więc kto zagra w PE?? 7 zespół z ligi? Któryś z półfinalistów?
Kolejna sprawa, Włosi już w następnym sezonie będą mieli tylko 3 miejsca w LM????? Swoją drogą porażka z tym, że gra w PE ma wpływ na ilość miejsc w LM ;/
Co do CDR, to pewnie awansuje 7 drużyna z ligi, tak było rok temu w Serie A i właśnie Juventus awansował do... 3 rundy kwalifikacji ( gdzie grał z potęgami pokroju Shamrock Rovers, czy cholera wie jak się ten klub z Irlandii nazywał ).
A co do mniejszej ilości drużyn, cóż, ranking lig jest sporządzany na podstawie meczy z obu pucharów, ale nie da się ukryć, że Niemcy ( którzy awansowali na 3 miejsce ) narobili punktów właśnie p.UEFA/LE. Włoskie kluby niestety raczej olewały ten puchar i mamy tego skutki. Źle zaczęło się dziać od Calciopoli i trwa to do dziś.
Ja np. chętnie obejrzę Borussie w LM zamiast jakiegos wloskiego, drewnianego klubu :D
Trzeba przyznac, ze Bundesliga o ile zawsze byla mocna, to teraz poczynila postep.
Z Borussią to niewiadomo jak będzie w przyszłym sezonie. Wszyscy teraz patrzą się na ich zawodników. Prawie pewne jest zakontraktowanie Sahina przez Real. Mówiło się też o odejściu Barriosa. Shinji Kagawa to odkrycie i jest znakomitym grajkiem. Życzę im jak najlepiej, ale obawiam się, że odejdzie kilku najważniejszych zawodników.Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
Jezeli sie przegrywa u siebie w takim stylu mecze nie moze juz byc mowy o tytule mistrzowskim.jestem w szoku ze tracimy tak wiele bramek w tak krotkim czasie :shock:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html
O 17:10 zaczyna się mecz Manu vs Chelsea. Kto zwycięży ? ;)
Ja stawiam na Chelsea :)
Michniewicz, to Michniewicz :D jak mu włodarze klubów gdzie pracował dawali wolną rękę, że czuł się pewnie to i potrafił coś zrobić z drużynami, w sumie nic odkrywczego, ale te zwycięstwo, przy "cudownym" przebudzeniu Polonii Bytom i Cracovii może być bardzo ważne :D
Jagiellonia, cóż jak sprzedaje się obiecujących zawodników, nie robi się w przerwie wzmocnień, w sumie stara polityka polskich klubów od 1997 roku, gdy nastąpił ostateczny exodus zawodników szkolonych za dawnego PRL, mających jeszcze niezłe umiejętności...Oczywiście sprzedawanie zawodników zawsze było, ale ubytki dzięki masowemu szkoleniu można było pouzupełniać, a teraz jest coraz...czarniej na stadionach i czuć jugolami i innymi nacjami coraz mocnej...Nic nowego nie napisałem, ale zauważył ktoś kto strzela bramki w naszej lidze? Kto broni? Ci co dłużej się interesują piłką wiedzą że podobnie stało się w Belgii, w podstawowych jedenastkach nie było...Belgów, efekt? Z reprezentacji której bali się nawet najmocniejsi, stoczyli się do stanu takiego że są za Ukrainą w klasyfikacji klubowej...
Dlaczego o tym napisałem? Męczy mnie oglądanie polskiej ligi która zmienia się w przytułek tych co nie załapują się do rezerw swoich rodzimych drugich lig...Można by rzecz, to nie oglądaj, ale co skoro sympatia i sentyment gdzieś głęboko siedzi w człowieku i mimo tego, co napisałem, drukowania meczy korci człowieka by oglądać naszą skopaną, ale czy na pewno naszą, a może kibice nie powinni gwizdać na zawodników, a na tych co rządzą ligą?
Ja stawiam na Manchester :D Jeszcze nikt nie zdobył Old Trafford w tym roku i Manchester ma przewagę psychologiczną po spotkaniach w LM. A poza tym...Chelsea ma Torresa :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Bessieres
Jednego z najlepszych napadziorów na świecie, który jak grał w Live to praktycznie w każdym meczu walił Manchesterowi bramkę. To samo jak grał przeciwko Chelsea. Może chłopak się nie może odnaleźć w nowym klubie, jednak niewykluczone, że dziś będzie ten dzień. Tak czy siak Manchester się Torresa obawia. http://www.youtube.com/watch?v=4jRMnBjcZLE It's Tooooooorrrreees! 1:0.Cytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
Ja stawiam na Chelsea. WIększa determinacja i podrażniona ambicja ;)
Rasista! Swoją drogą większość tych zagranicznych ciulów mogłyby zastąpić odkrycia z niższych polskich lig. Ile się dobrych chłopaków marnuje w tych okręgowych ligach, bez szansy na rozwój...Cytat:
Oczywiście sprzedawanie zawodników zawsze było, ale ubytki dzięki masowemu szkoleniu można było pouzupełniać, a teraz jest coraz...czarniej na stadionach i czuć jugolami i innymi nacjami coraz mocnej
Liczę na Manchester w lidze [zeby Arsenal miał większe szanse na wicemistrza] i w LM żeby głupia barca nie wygrała.
:twisted:
I słusznie napisałeś, że nie wiadomo jak będzie. Borussia jest teraz klubem stabilnym finansowo, i mogą sobie pozwolić na trzymanie takiego składu jak mają i jeszcze na wzmocnienia. Ten klub przypomina mi FC Porto z 2004 roku-ich siłą jest gra zespołowa, nie ma ,,wielkich gwiazd" i całego tego ,,cyrku" z tym powiązanego. Słowem ci faceci wiedzą, jakie jest ich zadanie na boisku.Cytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
buahaha Hernandez 8-)
buahahah Vidic ! :mrgreen:
Po wszystkiemu w Anglii.... z dwojga Man UTD i Chelsea wole pierwszych, więc po mojemu ;)