Dysku.Cytat:
BIOS nie wykrywa dysku jako takiego czy partycji systemowej ?
Wersja do druku
Dysku.Cytat:
BIOS nie wykrywa dysku jako takiego czy partycji systemowej ?
A nie masz przypadkiem zablokowanego "kanału" na którym dysk siedzi w zaawansowanych ustawieniach BIOS ?
No tylko że wtedy ZAWSZE by ci nie wykrywał.
Wtyczki sprawdzone?
-----------
Albo bateria C-MOS ci siada (ale wtedy miałbyś problemy z czasem.
Obecny zasilacz utrzymałby nawet 2 takie Radeony, nie mam pojęcia, skąd pomysł, żeby brać jeszcze mocniejszy...Cytat:
Zamieszczone przez AlGhouti
Zasilacz spokojnie starczy, chociaz z dwoma Radkami to mialby chyba problem :). Zreszta poszukaj na necie ile ten zasilacz ma Watów na 12V napieciu. Jezeli powyzej 400 to z zapasem powinien dac rade:)
Potrzebuje pomocy w walce z inea... Chodzi o to, że ciagle mam jakies problemy z ich internetem. Generalnie co miesiac musze dzwonic na ich infolinie i wysluchiwach tych dziwnych ludzi, ktorzy kompa to chyba w telewizji widzieli. Rozchodzi sie o to, ze jak mialem zwykly modem na dwa wyjscia usb i ethernet to nie moglem podlaczyc drugiego kompa. Wyjasnienie inei? Kompy sie gryza... Polecaja na zmiane internetu na WiFi. No i mam WiFi wyzstko pieknie, dwa laptopy działaja na bezprzewodowy, moj komp na kabel. Miesiac mija i (12 czerwca) awaria. Laptopy nie wykrywaja sieci. Dzownie - diagnoza? Mam zresetowac modem specjalnym przyciskiem, robie, na drugi dzien działa. Dzis znowu to samo, modem zgasl i koniec. Reset przywrócil do działania, ale kurde ile mozna? Co miesiac trace kase na dzwonienie do tych oszolomow.
Teraz tak, czytam na forach, ze to wina lipnych modemow od ineii. Dlatego chce sie upewnic, powinienem kupic wlasny dobry? A wiec jaki modem? Byle nie za drogi :P Chce zeby puszczał sieć WiFi, miał łatwą konfiguracje i wyjscia do karty sieciowej.
Co do tego, że nie działał na R-45(8P8C) i USB jednocześnie to wydaje mi się, że nic dziwnego. Po prostu te modemy w większości mają takie dwa wyjścia ale mogą działać tylko na jednym wyjściu w danym momencie. Napisz jaki masz modem. Generalnie to raczej staraj się, żeby ci wymienili modem, jeżeli rzeczywiście wina leży w sprzęcie.
Tzn tak: to gryzienie sie kompow dotyczylo starego modemu bez WiFi - motorola SBV5120E. Dlatego wymienilem na modem z WiFi i kablem - Thompson WiFi TWG870. I niby jest lepiej ale stare problemy zastąpily nowe. Po prostu mam juz dosc tracenia kasy na ich infolinie i dosc problemow z netem. Wymienic modem? Ale teraz tak, czy to jest awaria, czy tez "urok" tego modelu? Bo lepszego raczej w ofercie inea nie ma... Mogliby wymienic modem, tylko, ze ja juz mialem 3 modemy inei i zawsze jakies problemy byly.
Sprawdź czy dobrze chodzi jak masz dwa kompy po kablach, jeżeli tak to kup co najwyżej WiFi Access Pointa pod thomsona - tylko to dodatkowe zasilanie :).Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Sprawdź jeszcze kanały w thomsonie, być może masz w okolicy duże zagęszczenie sieci wifi, ale to bardziej by się objawiało gubieniem pakietów.
Nie bardzo rozumiem jaki to ma zwiazek z moim problemem? Problem jest tylko z WiFi i ze czasem modem przestanie dzialac ale potem wraca do normy. Widze co sie dzieje po lampkach i ten najwiekszy problem objawia sie tak, ze jedna lampka zaczyna mrugać. Po kablu działa, ale wiem wtedy, że WiFi nie dziala, w ogole sieci laptopy nie widza. Przywrócenie tego jest niby proste ale trzeba czekac okolo dnia do pelnego odzyskania "sil" modemu:/
miałem podobny problem, u mnie w domu są dwa kompy i dwa laptopy też tak bywało, że po prostu przestawało przesyłać internet do wszystkich, reset i na chwilę można było się bawić. Po jakimś czasie znowu się pojawiało i dopóki UPC nie wymieniło z łaski swojej na inny modem problem się pojawiał. Teraz już nie pamiętam kiedy zaglądałem pod biurko resetować modem.
Więc raczej problem z modemem aniżeli z kompami. Osobiście to domagałbym się sprawnego modemu albo zerwiesz umowę (masz do tego pełne prawo bo oni nie wywiązują się z umowy) zobaczysz jak zaczną zapie...ć ;)