Z tego co zrozumiałem mapy z poszczególnych dodatków będzie można połączyć z podstawką jak puzzle o czym wspomniał Asur, ale nie będzie to jakiś przymus tak więc można też będzie mieć 3 oddzielne kampanie, no ciekawe jak to wyjdzie, byle do maja :D
Wersja do druku
Z tego co zrozumiałem mapy z poszczególnych dodatków będzie można połączyć z podstawką jak puzzle o czym wspomniał Asur, ale nie będzie to jakiś przymus tak więc można też będzie mieć 3 oddzielne kampanie, no ciekawe jak to wyjdzie, byle do maja :D
Ciężko byłoby odwzorować bitwy morskie skoro udział w nich miała magia. Weźmy np. okręt wyznawców Nurgla, który rozsiewał wokół siebie trujące/chorobotwórcze wyziewy.
No nie wiem, film 300: Początek Imperium dał radę efektami komputerowymi zrobić ropę wylewającą się z okrętu Artemidy bodajże. Takie chorobotwórcze wyziewy to byłby pikuś.
Nie tylko magia, ale także potwory morskie.
Artemizji!
Ropa jest prostsza bo ładnie pójdzie po wodzie, a takie wyziewy pójdą Bóg jeden wie gdzie. Wypuścisz pod wiatr i dostaniesz je w twarz etc.
Chyba też były różne latające paskudztwa, elfy mają kilka świetnych zwierzątek do walki z okrętami.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Jak choćby u Mrocznych Elfów czy Jaszczuroludzi.
http://www.lustria-online.com/data/a...bd554f1e0c.jpg
Jak najbardziej morskie, latająca i magia (admirał przecież może być magiem, jakąś Czarną Arkę zatopił okręt HE za pomocą magicznego taranu). No ale tu wchodzi licencja do zupełnie innej gry, jak już wcześniej o tym wspomniałem.
Jestem zdania, że Ulthuan i Wysokie i Mroczne Elfy są bardziej niż pewne jako temat pierwszego dodatku/ 2 części. Czy to w grach wideo, czy planszowych, czy karcianych to właśnie te dwie rasy zdają się być najpopularniejsze po Imperium, Chaosie, Krasnoludach i Orkach. I widzę wobec tego potencjał na statki i bitwy morskie. To by było coś. I pięknie zazębiające się mapy jak już wspominali.
Drugi dodatek to dla mnie zagadka. Myślę, że Skaveni, Tomb Kings i coś jeszcze, może Lizardmeni. Niektóre zaś rasy dostaniemy w dlc tak jak Chaos. Pewnie pozostałe rasy dlc-kowe bedą z tych mniej popularnych, bo inaczej zabraknie im "dużych ras" na dodatki. A kto będzie czekał z wypiekami na twarzy na dodatek wprowadzający Leśne Elfy i Ogry? No właśnie, pewnie niewielu.
Jak mówiłem, oficjalnie powiedziano wyraźnie:
+1 Dodatek będzie o Elfach i Jaszczuroludziach.
+2 Dodatek będzie o Skavenach i Ograch
Więc raczej insynuacje, że Jaszczury w DLC/w innym dodatku uważam za bzdurę ;)