Tak i nie dostrzegłem takowych incydentów... Na całe szczęście jesteś ty i zaraz mi je wymienisz. Polskie flagi, okrzyki "Bóg, Honor, Ojczyzna" itp. ;)
Wersja do druku
Tak i nie dostrzegłem takowych incydentów... Na całe szczęście jesteś ty i zaraz mi je wymienisz. Polskie flagi, okrzyki "Bóg, Honor, Ojczyzna" itp. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez MateuszKL
Nie dostrzegłeś? A na powiślu, przy browarnej, to butelki i kamienie same poleciały. Okrzyki typu lewackie kurwy to też nie wiadomo skąd.
Rzucanie butelkami i wyzwiskami to raczej chuliganka, a nie faszyzm. Bo gdyby to był faszyzm, to faszyści byliby też wśród "antyfaszystów".
Ba! Więcej faszystów byłoby wśród antyfaszystów, niż wśród faszystów!
No ale nie ma co iść za daleko z podobnymi wnioskami, bo właściwe wnioski już nam podsunięto wcześniej, nie?
Mnie zastanawia jedno - czy selektywnej i temu całemu histerycznemu ruchowi na pewno chodziło o faszyzm. Bo mam dziwne przeczucie, że znowu rąbnęli się w nazwie ideologii, z którą chcieli walczyć 11 listopada.
Rozwaliła mnie akcja z pasiakami - chłopakom z MW, których "starsi koledzy" ratowali żydów w czasie wojny, blokować przejście w taki sposób. Żeby było śmieszniej ONRowcy też ratowali żydów w czasie wojny. Wystarczy trochę poczytać, to nic nie kosztuje. Ludzka głupota nie zna granic, a grunt to medialna akcja...
ale co ma historia do rzeczy? to raczej ich się czepiaj, że jej nie znają i wypowiadają się w sposob, ktory nie pozostawia wątpliwosci co do ich stosunku do żydów.Cytat:
Rozwaliła mnie akcja z pasiakami - chłopakom z MW, których "starsi koledzy" ratowali żydów w czasie wojny, blokować przejście w taki sposób. Żeby było śmieszniej ONRowcy też ratowali żydów w czasie wojny.
bydło ma po prostu dobrego pastucha.Cytat:
Pogadać sobie można, a inna sprawa, że tych incydentów nie było - świetna robota Roberta Winnickiego, prezesa MW. Już dwa lata temu dało się zobaczyć, że może wyprowadzić tę organizację na prostą.
a ja czekam na zdjęcia sierpów i młotów- celtyki już widzialem.
co do pobitych onrowców to patrzac na wyczyny kibiców zaczynam myslec, ze moze sami się pobili? :lol:
a wracając do jkm to zachował się cholernie nielojalnie wobec inicjatywy Wolne Konopie, która go popierała, a on wybrał nop, który blokowal marsze Wyzwolenia Konopii (ćpuny do gazu ;) ). Wielu ludzi, ktorych znam tylko dlatego na niego glosowalo, bo niby popieral legalizacje, ale teraz widze, ze woli jednak inny model wolności obywatelskiej i sam nie traktuje swoich słów poważnie, liczy sie tylko pokazanie ryja w mediach. cóż polityk.
Nawet wg. TVNu kamieniami obrzuciły się dwie strony (trochę dziwne, nie wiem jak te matki z dziećmi dały radę to zrobić). A okrzyki "lewackie kurwy" były oficjalnym hasłem do skandowania? Takie zostały ustalone przed marszem przez organizatorów i nawoływane przez megafon. Sugerujesz, że wymienione przez Ciebie było wśród nich?Cytat:
Zamieszczone przez Rafa
Natomiast zobaczyłem relację z ludźmi w pasiakach. Po prostu oszołomiony jestem głupotą tych debili. Niech sobie poczytają ilu Żydom SN uratowało życie, jak swoje zakończył Jan Mosdorf...
A to nie wiesz, że w tym czasie NOP miał swój marsz we Wrocławiu a ten warszawski zbojkotował?Cytat:
Zamieszczone przez glaca
nie bylo nopu 11 listopada..?Cytat:
A to nie wiesz, że w tym czasie NOP miał swój marsz we Wrocławiu a ten warszawski zbojkotował?
jeszcze raz. to chyba nop+mw powinni poczytać... historia nie usprawiedliwia ich dzisiejszych dzialan! liczy się to co oni robią, a nie ludzie sprzed 80 lat.Cytat:
Natomiast zobaczyłem relację z ludźmi w pasiakach. Po prostu oszołomiony jestem głupotą tych debili. Niech sobie poczytają ilu Żydom SN uratowało życie, jak swoje zakończył Jan Mosdorf...
Mogli sobie być, co nie zmienia faktu, że ich lider szydził sobie z tego: "co to jest MW? to oni istnieją?".Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Myślałem, że nie mogą się czepiać do czegoś innego niż przeszłość ruchu narodowego. Bo co to za dzisiejsze działania, że aż można je porównać do Auschwitz? Dobrze się czujesz?Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Na powiślu biły się bojówki ONR(nie wiem jak się to tam nazywa) i Antifa, obydwie siebie wartę... także nie wkręcajcie, że po jednej stronie były matki z dziećmi a po drugiej nazi łysole, bo i podobno kombatantów szło tam spotkać...
A tak między nami Panowie, o co się kłócicie ? O to, że banda idiotów A tłukła się z bandą idiotów B ? Czy coś bardziej konkretnego ? Bo tak czytam i czytam te wasze posty i nie mogę dojść do meritum sporu. Nie wiem, uważacie, że jedna strona miała moralne prawo gnoić drugą ? Albo że jej gnojenie jest lepiej usprawiedliwione ?
Mnie takie akcje nawet cieszą, powiem wam szczere, bo to dobrze obrazuje jaki typ ludzi reprezentuje dzisiaj wszelkiej maści skrajne i absurdalne ugrupowania ideologiczne. 'Narodowcy' ? Jacy 'narodowcy' ? Narodowcy przychodzą do domu po dniu ciężkiej pracy, jedzą obiad, oglądają wiadomości i idą spać, żeby następnego ranka móc znów zapracować sobie na chleb i przyjemności. Natomiast te bandy baranich łbów których nazywacie tak szlachetnie i dumnie 'narodowcami', 'lewakami', itd, itp, to zwykłe oszołomy które żyją tylko dzięki dobroci systemu demokratycznego. Tylko dzięki niemu nie dostali jeszcze kulą w łeb.