Pale (przed tylko niektórymi jednostkami łuczników) ustawia się podczas rozmieszczania oddziałów przed rozpoczęciem bitwy. Przed działami nie da się ustawić pali, chyba, że pogrzebiesz w plikach.Cytat:
Zamieszczone przez KACPER9786
Wersja do druku
Pale (przed tylko niektórymi jednostkami łuczników) ustawia się podczas rozmieszczania oddziałów przed rozpoczęciem bitwy. Przed działami nie da się ustawić pali, chyba, że pogrzebiesz w plikach.Cytat:
Zamieszczone przez KACPER9786
a w których plikach mam to zrobić??
Pewno wystarczy w jednym - export_descr_unit. Ale znając życie, to najprędzej popsujesz sobie Medka przy próbie dobrania się do niego unpackerem...
Jak miec w odziale np. 150 ludzi, bo normalnie jest. np. 60
Opcje -> ustawienia kamery -> ogromne. Nie działa w wczytanych grach. (Sprzed zmiany)
Wystarczy poszukać,kuroi napisał to w innym dziale o medku
Nie raczkuję już , ale jak utrzymać dochody 10k+ grając Polską? Zawsze dostaję marne grosze 2-6k... Handel nic nie pomaga...
Czyli sieć kupców jest, rozwój kupiectwa jest w miastach jest. Może czas rozwinąć gospodarkę rolną i kopalnie? Albo podbić bogatsze tereny? Wschód Europy to nie jest szczyt marzeń pod względem dochodów.
Gospodarka jest rozwinięta... podbić? hmm z Niemcami mam podpisane sojusze przypieczętowane 2 małżeństwami ... Węgrzy to samo, Ruś to samo. Może powinienem poszerzyć przyczółek w Ziemi Świętej? Jerozolimę i Akkę już zdobyłem. Z drugiej strony, Egipt ,Maurowie i Turcy nękają mnie ciągłymi atakami i nie wyrabiam .
Oczywiście możesz jeszcze zmniejszyć liczbę etatów w armii, przejrzeć armie w poszukiwaniu najemników, którzy zjadają ogromne sumy. A po co Tobie najemnicy skoro to pokojowa granica czy też wnętrze państwa?
W Europie posiadam jedną armię z samych drwali itp , chłopów itd (nie potrzebni mi tam na razie żadni weterani, ale zbuntowane prowincje zawsze zdobędę nimi) w armii , która stacjonuje w Jerozolimie co prawda są najemnicy , ale 2 oddziały tylko , które wspomagają wojska polskie, ponieważ czasem Egipt wystawi oddział z premią do przebicia pancerza i się robi trochę trudniej.