Mam pytanie, może trochę durnowate, ale wolę się zapytać. Czy u każdego tak długo komputer wykonuje swój ruch na mapie ? U mnie z rundy na rundę muszę czekać jakieś 2min. trochę jest to denerwujące.
Wersja do druku
Mam pytanie, może trochę durnowate, ale wolę się zapytać. Czy u każdego tak długo komputer wykonuje swój ruch na mapie ? U mnie z rundy na rundę muszę czekać jakieś 2min. trochę jest to denerwujące.
Na jakiej wersji SS grasz? Były jakieś submody co skracały czas trwania tury. 2 minuty to nie tak źle. Najwięcej zależy od Twego kompa. Co nieco może pomóc defragmentacja i najnowsze sterowniki ale więcej jak 20 - 30 sekund na tym nie zyskasz. Można pousuwać niektóre skrypty z campaign_script. Najwięcej czasu komp traci na garrisson_script. Pozdrawiam.
Kompa posiadam dość dobrego, gram na wersji 6.3.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=378648 pod tym linkiem masz bugfixy do 6.3 - na ile pamiętam było tam tez coś o szybszych turach. Najpierw poczytaj i ew. sobie zainstaluj. Menoth zrobił sporo zmian w stosunku do czystej wersji 6.3.
Hej mam do was pytanie lub prośbe. Mógłby ktoś mi powiedzieć jak spolszczyć mody do Medieval 2 total war mod stainless steel? Chciałbym wreszcie się dowiedzieć jak to zrobić.
[Sorry jak nie obejrzałem forum dokładniej]
SS 6.1 jest spolszczone. Pozostałe nie. SS 6.4 jest częściowo spolszczone. Generalnie należy spolszczyć pliki z katalogu text. Są w data moda. Trochę ich jest.
Ok, naprzykład włączam plik "battle" i mam "{BMT_RUN}Run" to zamiast Run zmieniam na bieg zgadza sie? I jeśli to zrobiłem klikam "plik" i "zapisz" gotowe? Czy jeszcze coś musze zrobić oprócz tego co podałem?Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Zacznij od zrobienia sobie kopii katalogu text - jaki zamierzasz spolszczać. Po drugie pobierz spolszczenie jakie jest zrobione do SS 6.1 i wzoruj się na nim. Wiele plików jak włąśnie battle, będziesz mógł wykozrystać niemal w całosci z 6.1. Jak zrobisz kopię katalogu text, zacznij pracę. Jak coś zmienisz w pliku tekstowym np. battle to usuń plik battle.string.bin i odpal grę. Po dokonaniu zmian w jakimkolwiek pliku tekstowym, by te zmainy czyli spolszczenie było widać w grze, musisz usunąć plik binarny o nazwie jak plik tekstowy. Czyli jak zmienisz coś np. w expanded.txt to usuń plik expanded.string.bin czyli binarny. Pozdrawiam. Jaką wersję spolszczasz?Cytat:
Zamieszczone przez Coke
Witam, dzięki wielkie za pomoc. Obecnie będę się wzorował na spolszczeniu Arthas990 SS 6.4 lub z 6.1 jak Ty powiedziałeś. Mam nadzieję że jakoś to szybko pójdzie. PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez Araven
Co do tych fixów, nie mogę znaleźć skąd pobrać, tam jest tylko z tego co widzę tylko do pobrania sam mod. Dziękuję z góry za pomoc :)