Zacny z Ciebie człowiek.
P.S. Używam Twojego spolszczenia do EB 1 i jest:świetne, rewelacyjne, super !
Wersja do druku
Zacny z Ciebie człowiek.
P.S. Używam Twojego spolszczenia do EB 1 i jest:świetne, rewelacyjne, super !
Jak wyjdzie mod i w niego zagram to też mogę pomóc spolszczać, jestem przekonany że ekipa się zbierze ;)
Świetnie to wygląda :D Ciekaw jestem jak się będzie sprawdzać patent z fortami imitującymi miasta? Na Sycylii sporo tych fortów więc jakby to dobrze działało, to fajnie by oddawały klimat wojny punickiej.
No właśnie nie iem o co chodzi z tymi fortami(sorrki ale jestem trochie nie na bieżąco :oops: )
Z tymi miastami-fortami o ile się nie mylę ma być podobnie jak w w RTR VII.
A najlepiej niech nazgool się wypowie, bo chyba już o tym pisał.
A beda w tym modzie takie rzeczy ktorych nie ma w zwyklym medku ani w modach pod niego, mam na mysli rydwany i formacje zolwia.
Co do fortów, to mają imitować najważniejsze miasta i twierdze, które z powodu ograniczneń w liczbie prowincji nie znalazły się na mapie w postaci tradycyjnych miast. To co widzicie, jest w fazie wprowadzania, więc wszystkie te forty mają w tej chwili standardowe modele. Docelowo, ma się to zmienić. Jest też możliwość nadawania nazw.
I jeszcze jedna sprawa. Można tak ustawić "mechanikę" gry, że gdy będziemy atakować forty, bitwa zostanie rozegrana w polu i dzięki temu unikniemy częstych oblężeń. Zyskamy dzięki temu głębszą kampanię, bo trzeba będzie czasami rozegrać kilka bitew w polu, aby zdobyć prowincję z kilkoma fortami.
Co do ostatniego pytania, to będą nowe formacje i animacje. Falanga, procarze, rydwany itp. Formacji żółwia nie będzie.
A ta mechanika bitew w polu będzie do wszystkich fortów czy tylko do tych, które były miastami o słabym ufortyfikowaniu? Mam nadzieję, że Indie będą najeżone fortami o gigantycznych dochodach, ale za to uzbrojonymi po zęby :) Chyba że wszystkie tereny hinduskie będą należały już do jakiejś frakcji indyjskiej.Cytat:
Zamieszczone przez nazgool
I jeszcze jedno pytanie, chyba jeszcze nie padło: będzie możliwa opcja poddania się garnizonu, jak to było w BC?
Co do pomysłu bitwy w polu przy atakowaniu fortu- jestem za!Cytat:
Zamieszczone przez nazgool
Co do żółwia również.Przecież ta formacja została wprowadzona późno(kiedy?).
Na nie najbardziej czekam, chętnie je ujrzę w akcji na silniku Medka :)Cytat:
...rydwany...
Ja również, zbyt częste oblężenia są strasznie nudzące.Cytat:
Co do pomysłu bitwy w polu przy atakowaniu fortu- jestem za!