Zgaduję, że gdyby dodać Polsce tych zwiadowców to trzeba będzie zaczynać kampanie od nowa?
Wersja do druku
Zgaduję, że gdyby dodać Polsce tych zwiadowców to trzeba będzie zaczynać kampanie od nowa?
Niestety tak, zmiany trzeba by wprowadzić do pliku export_descr_unit a po jego edycji nawet kampanie w podstawce nie działały :(
Co do tych zwiadowców to niezły pomysł ale moim zdaniem bardziej by pasowała jazda słowiańska. Można by też pokusić się o stworzenie na podstawie Polskich Możnych nowej jednostki, typu Pancernych z łukami, ale nie wiem czy by to nie było już zbyt duże wzmocnienie chociaż historycznie uzasadnione ;)
Ogólnie to chyba konnych łuczników najlepiej ścigać konnymi łucznikami, wystarczy dostęp do Halicza i można Kazachów rekrutować a po wybudowaniu odpowiedniej struktury pojawia się też konnica kozacka :)
Wybacz, myślałem że to oczywista oczywistość :)Cytat:
Zamieszczone przez BoskiKazu
No Jazda Slowiańska to lepszy pomysł niż Zwiadowcy. Po niedzieli cos podziałam. Wystarczy kilka prostych zmian w export_buildings.
Cytat:
Zamieszczone przez Blood_187
Czyli zmieniamy export_descr_unit czy export_buildings? Albo może jeśli zwiadowcy to zmieniamy export_descr_unit, a jeśli jazda słowiańska to export_buildings?? A może oba???Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Hmm, w moim odczuciu nie, ponieważ oddział walczący w zwarciu (nawet pozornie słaby) byłby bardziej wszechstronny. Otóż mógłby nie tylko ścigać i odciągać konnych łuczników przeciwnika, ale również sprawnie rozpędzać albo wiązać walką wręcz pieszych łuczników oraz kuszników wroga.Cytat:
HA! Tu Cię zaskoczyłem :DCytat:
Zmiana by rekrutować w Polsce jazdę słowiańską trzeba zmienić export_descr_buildings. Jak napisałem w weekend, albo po niedzieli to obczaję.
Napotka w 92 turze, wczytywanie wcześniejszych zapisów i inne ruchy agentami nic nie daje.Co radzicie nie chce stracić tego zapisu.
Włacz toggle_fow na moment, to czasem pomaga. ew. pchnij tą turę na innym kompie (np. u znajomego). Zawsze róbcie, dwa trzy zapisy co kilka tur, tak na wszelki wypadek.
Wytłumacz mi co to jest to toggle_fow i jak to wlączyć?
Wciskasz tyldę, czyli klawisz ~ u mnie jest w lewym górnym rogu pod esacpe. Wyskakuje ramka kodów: wpisujesz polecenie toggle_fow i enter i mapa się odsłoni. Ponowna tylda wyłącza ramkę. By wyłaczyć podgląd mapy trzeba wpisać togglę_fow ponownie, niekiedy da razy. W razie niejasności, poczytaj w Geodzie albo podzamczu temat Kody do Medievala lub cos w ten deseń.
Mam identycznie :roll:Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22