Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Jeszcze jedna nowinka, opcjonalnie dla chętnych będzie do ściągnięcia EDU z powiększonymi oddziałami :D Tam jednak trzeba będzie mieć mocnego kompa, bo oddziały np wlóczników to 250 ludzi, a ciężkiej jazdy 100 :D Wszystko z zachowaniem balansu zwykłej wersji moich statów :)
Kiedy będzie gotowa instalka MS 3? I tam juz staty jednostek będa wgrane te nowe tak?
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Jeszcze jedna nowinka, opcjonalnie dla chętnych będzie do ściągnięcia EDU z powiększonymi oddziałami :D Tam jednak trzeba będzie mieć mocnego kompa, bo oddziały np wlóczników to 250 ludzi, a ciężkiej jazdy 100 :D Wszystko z zachowaniem balansu zwykłej wersji moich statów :)
Super że o tym pomyślałeś ja lada dzień grafike wymieniam z hd 4850 na hd 7850 to na nich pogram, a kiedy wstawisz te nowe staty?
Nowe staty będą wydane razem z kolejną wersją Megasubmoda, natomiast powiększone odzdziały będą opcjonalnie do ściągnięcia tutaj w jednym z tematów :)
Już odpowiadałem na poprzedniej stronie, mam nadzieję, że nowa instalka dla Megasubmoda III będzie w przyszłym tygodniu, Wino jest dość mocno zajęty ostatnio. Nowe staty Kama2150 to super sprawa, na powiększonych jednostkach fajnie się gra ale mocna maszyna i karta grafiki konieczna.
Araven może zrezygnować z instalki? Wino będzie miał mniej roboty a kopiuj-wklej i zamień pliki to chyba nie jest trudna sprawa nieprawdaż?
Zobaczymy co Wino napisze, jak nadal nie ma czasu to chyba dam te pliki na zasadzie kopiuj wklej, trzeba będzie mieć Megasubmoda II i wrzucić na to pliki z III.
Witam. Kilku Osobom: Kamowi2150, Marko1805, Yakamurze i EliminatorowiT wysłałem link do Megasubmoda III. Proszę sprawdzić i dać mi znać na PW czy działa, jak działa dam na Forum.
Zmiany w Megasubmodzie III:
1. Poprawa lini brzegowych na mapie Mietek77, poprawki w skryptach od krucjat i jihadów, trwają krócej i są bardziej historyczne, ai się tak do nich nie pali, podobnie było w rzeczywistości.
2. Nowa wersja ograniczonej rekrutacji Mietek77 (nieznaczne różnice z tą co jest obecnie, te pliki dodam osobno za jakiś czas).
3. Nowe ai strategiczne Pitera, jak Ktoś chce zostać przy oryginalnym ai, nim wrzuci Megasubmoda III, niech zrobi kopię pliku descr_campaign_ai_db z oryginalnego Bellum.
4. Dodanie Flandrii dla Francji na starcie. (Mietek77).
5. Poprawki w rekrutacji braci dobrzyńskich, są z kościołów i kaplic.
6. Brak wojen i sojuszy na starcie - niestety kraje z sojusznikami miały za dobrze, a te z wojnami od początku za ciężko.
7. Nowe poprawione tekstury dla polskich pancernych i konnych i pieszych (dla wersji z ulepszoną zbroją) oraz dla polskich rycerzy konnych i pieszych (zwykłych i ulepszonych) (Marko1805 i Aramegil).
8. Nowe pliki Kama2150: descr_mount, descr_projectile i export_descr_unit - nowe statystyki i jakość bitew. Ktoś nie chce ich niech zrobi ich kopię wcześniej nim wrzuci III, ale są super polecam.
9. Poprawki tekstowe od nieocenionego dariusa_d. Tu w wersji podstawowej, jak ktoś chce historyczną proszę pobrać z tematu z linka od dariusa_d, co i ja uczynię bo wersja historyczna z większą ilością staropolszczyzny jest fajna.
10. Zmiany w szybkości budowania budynków i inne alternatywne dodatki i opcje, będą osobno, po wydaniu Megasubmoda III.
11. Obecnie chwilowo nie będzie instalki, bo Wino zajęty, ew. jak Wino znajdzie czas i zrobi Instalkę to będzie za jakiś czas. Chwilowo będzie na zasadzie wklejenia.
12. Zalecam pobranie nowych portretów generałów, agentów i księżniczek jakie opracował Profesor, ale one w osobnym linku są. I dodają smaczku grze, nowe portrety są super, bardziej średniowieczne i mają to coś.
Oto link do nowych portretów od Profesora: viewtopic.php?f=367&t=13183
13. Są poprawki Mietka77 w skrypcie, powodujące, że ai dostaje kupców i kapłanów co jakiś czas.