Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Tak, limity na jednostki są, weteranów to akurat 40 jeżeli dobrze pamiętam :)
Co do sprzętu oblężniczego to skądś się ta nazwa bierze :D Historycznie głównie budowano je na miejscu przy oblężeniu, w bitwach były niezbyt częstym gościem, wyjątkiem są Rzymianie z ich małymi skorpionami.
Zdziwiłem się, ale Arwernowie wyposażyli w skorpiony (oni mają własną nazwę na to: oxy-cośtam) 2 z 3 armii które wczoraj rozbiłem. Nie wiem który mod albo patch to sprawił, ale to już nie są czasy armii składających się z oszczepników :)
A gdzie widziałeś info o limitach? Przeczesałem trochę i nawet encyklopedia DeI na Honga.net nie ma takiej adnotacji
Ja też mam limity na weteranów i gram na legendarnym. Osłabienie balist ,też mi się strasznie nie podoba :( po prostu z nich zrezygnowałem :D
A wiecie może coś o innych limitach? Ktoś się spotkał?
Zwykli legioniści też są limitowani i to bez względu na poziom trudności. Według twórców moda ma to wymusić rekrutowanie tej piechoty pomocniczej. Aha i opancerzenie legioniści tak samo.
witam ..wie moze ktos czy jest dostepny plik z nazwami jednostek do podanej modyfikacji
Caesars Legions DeI version... prosze o pomoc
Ja mam prośbę o link do moda - submoda zmieniającego obraz z monitorów 4:3 na 16:9 - panoramiczny.
Tracę jakieś 50% piękna gry na moim formacie a bitwy na mapce... - już o tym pisałem. Bęę b. wdzięczny za podpowiedź.
A ja bym chciał się zapytać jak instaluje się DEI na beta patch 9 ? Kto wie to prosiłbym o pomoc ;)
Ściągasz z tego linka archiwum (najnowsza wersja z 29 stycznia o numerze 0.71c):
http://www.mediafire.com/download/411cu ... apatch9.7z
Naprawia ona m.in. błąd uwidoczniający się w kartagińskiej wojnie domowej, kiedy na polu bitwy pojawiają się oddziały flag bez żołnierzy pod nimi.
Rozpakowujesz 7-zipem, wklejasz Divide_et_Imperapatch9.pack do Rome 2 data i aktywujesz poprzez mod manager'a.
Usuń poprzednie wersje moda. Pisałem, odzwyczaić się od wersji steam (tego zdania nie mogłem sobie darować ;) )
Ja mam wersje manualna :) Ale wracając do tematu tomam usunąć poprzednią wersje, którą mam aktualnie zainstalowaną?