Zamieszczone przez chochlik20
1 - nie tylko zwiększa przyrost naturalny ale również zwiększa szerzenie się chorób przenoszonych drogą płciową - wyskoczysz zapewne z argumentem, że należy być wiernym osobie, którą się kocha itd... a jaką masz pewność, że ta druga osoba jest wierna? Musisz wierzyć jej na słowo, ale ono nie wyleczy Cię z choroby. Zarazisz się równie możesz korzystając z toalet publicznych a tym samym możesz przenieść swoją chorobę na partnerkę bądź partnera. Robienie dzieci na chwałę Bożą nie polepszy ani Twojego życia ani populacji na świecie. Nie mam pojęcia czy chodzisz do szkoły czy ją już ukończyłeś ale miałeś lub masz wychowanie do życia w rodzinie. Zastanów się czy wolisz mieć dziecko czy kiłę bądź rzeżączkę z powodu tego, że nie utrzymałeś go w spodniach jak była potrzeba.
2 - jeśli reagował podaj przykłady, a nie pisz, że coś robił. Afery były, są i będą tuszowane - "mniejsze zło"
3 - Ty też podaj fakty, jak to Kościół był dobry i grzeczny a kolejni papieże świętymi
4 - a ludzie wcześniej wierzyli, że ziemia jest płaska, księżyc jest z sera, nie wiem czy oglądałeś "świat według Kiepskich" był tam odc. chyba 1 jak się Matka boska objawiła wszystkim na ścianie, a jak się okazało był to zacier pod bimber. Z Twoim przykładem jest tak samo, nie byłeś a wierzysz, zawsze pozostanie tylko wiara lub nadinterpretacja zjawisk.
A co do cudów JP2:
2 - masz informację, że chłopak nie przyjmował po tym leków czy chemioterapii?
3 - znasz powiedzenie, że "wiara może góry przenosić" - tu masz tak samo, gdy jesteśmy chorzy nie dopisuje nam humor, ale gdy wracamy do zdrowia szybko on wraca.Wiesz co się dzieje dalej z tym chłopcem, czy nadal trapią go dolegliwości czy skacze niczym kozica górska?
4 - od razu to zaszło? Od razy wstała? Nie brała żadnych leków nie leczyła?
5 - na świecie jest wiele nie wyjaśnionych zjawisk, myślisz, że modlitwa zdziała cuda?
6 - kobieta potrafi urodzić dziecko nawet w wieku 50 lat, to też mam interpretować jako cud boży?
7 - wyzdrowiał po wyjściu, czy tylko poczuł się lepiej?
8, 9, 10 - rak jest nie do końca zbadaną chorobą, wiemy jak powstaje, jak go leczyć, więc czy ciało ludzkie zwłaszcza tak młode, które chce walczyć nie zaczęło zwalczać
choroby
11- nie leczył się po audiencji?
Jeżeli Bóg istnieje to jak zaprzeczysz ewolucji człowieka, ewolucji życia na ziemi?