Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
Zamieszczone przez Aron
Brakuje tu jednego punktu w ankiecie
wg mnie to chorzy ludzie i powinno ich się leczyć
to a naturalne
Oczywiscie w naturze zdarzają skrzywienia ale to są wyjątki wyjęte z norm , niestety ludzie przestali być wrażliwi i uczuleni na pewne aspekty
słowo Normalność przechodzi do lamusa
Kolejny... Podalem wczesniej, co musi byc spelnione aby mozna bylo mowic o chorobie. I to zarowno wedlug ICD 10 i DSM IV ( to sa klasyfikacje chorob, kolejno amerykanska i europejska). Homoseksualizm nie spelnia takich warunkow. Mozna miec swoja opinie, swoje przekonania, ale nazywanie czegos choroba "bo tak se uwazam" to nazwyklejsza ignorancja. Sorry, ale jesli mamy podwzac najabrdziej podstawowe sprawy to ja powiem, ze ludzie ktorzy preferuja blondynki to chorzy sa i powinni sie leczyc. Co najciekawsze mozna ich z tego wyleczyc :mrgreen: Terapia awersyjna zawsze skuteczna!
Cytat:
Zamieszczone przez Janek
Warto dodać, że dotyczy to tylko ślubu kościelnego.
Nie tylko, aczkolwiek w cywilnym nie sam fakt bezpłodności jest podstawą, tylko niewiedza małżonka o nim przed ślubem.
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Cytat:
Zamieszczone przez Janek
Warto dodać, że dotyczy to tylko ślubu kościelnego.
Nie tylko, aczkolwiek w cywilnym nie sam fakt bezpłodności jest podstawą, tylko niewiedza małżonka o nim przed ślubem.
Nie niewiedza tylko zatajenie tej informacji, ale wtedy wchodzimy juz na inne przepisy KC. Tak samo przyczyna rozwodu moze byc zatajenie inych istotnych informacji.
Cytat:
Brakuje tu jednego punktu w ankiecie
wg mnie to chorzy ludzie i powinno ich się leczyć
to a naturalne
Oczywiscie w naturze zdarzają skrzywienia ale to są wyjątki wyjęte z norm , niestety ludzie przestali być wrażliwi i uczuleni na pewne aspekty
słowo Normalność przechodzi do lamusa
Zastanawia mnie co musi siedzieć w głowach ludzi, którzy dają sobie prawo do bezdyskusyjnej oceny drugiego człowieka, którzy chcieliby ingerować w jego wolność, prywatność, poglądy? Jak nisko trzeba upaść, żeby uznawać własną wizję świata za tą słuszną, niepodważalną, żeby dyktować innym co jest normą, a co nie? To jest po prostu straszne.
Jeżeli ktoś lub coś prowadzi do upadku naszej cywilizacji, to jest to bez wątpienia rodzaj prostactwa i chamstwa, objawiający się w wygłaszaniu i stosowaniu takich właśnie poglądów i zachowań. Degenerację powodują ludzie, którzy w swoim prymitywizmie przestali zwracać uwagę na innych ludzi, którzy wartościują innych względem swojego wąskiego światopoglądu, nie dając im tych praw, które sami otrzymali i z których korzystają.
Czemu, mimo takiej ilości tragicznych doświadczeń historycznych, niektórzy wciąż nie są w stanie pojąć, co jest powodem wszelkich problemów? Gdzie podziały się w praktyce fundamenty wiary chrześcijańskiej, którą tak często deklarują ci wszyscy krzykacze, nosiciele prawdy, moralności, sprawiedliwości? Nie można stworzyć normalnego społeczeństwa tam, gdzie nie ma szacunku dla drugiego człowieka, gdzie jedni chcą odebrać wolność drugim. To WY jesteście patologią i rakiem toczącym normalność, nie garstka homosiów, która w większości nie chce niczego poza świętym spokojem i zwykłym ludzkim SZACUNKIEM.
Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć?
Dlatego naprawdę, wybaczcie, ale kiedy czytam wypowiedzi niektórych ludzi to mam ochotę powiedzieć jedno - idźcie w cholerę. Stwórzcie sobie swoje hermetyczne środowisko, w którym funkcjonują inne normy, realia, prawa przyrody, ale przynajmniej pozwólcie ludziom normalnym tworzyć normalne państwo i społeczeństwo. Takie, w którym jeden nie będzie gnoił drugiego za modlenie się do innego boga, uprawianie seksu z osobą inne płci, wyznawanie innych poglądów politycznych.
Tyle chciałem powiedzieć. Takie są moje odczucia w tej sprawie. Jest mi autentycznie przykro kiedy widzę to wszystko. Dresów goniących pedałów za fakt bycia peadałami, hołote tłukącą się z powodów tak prymitywnych, że nawet zwierzęta pewnie czuły by się zażenowane, wszystkich tych, którzy agresją, zakazami, nakazami, chcą tworzyć normalność, moralność, dobro. Nie tędy droga.
Ale czy ktokolwiek tutaj mówił o wpadaniu do domu homosiów i zakuwanie ich w kajdany? Nie. W DOMU niech sobie robią co chcą itp itd nic mnie to nie obchodzi. Ale jak mówię po raz 3 nie wyłażą ze swoimi paradami itp bo to już jest ograniczanie wolności takich ludzi co myślą podobnie co ja.
Jakie ograniczanie wolności? Czy Ty wiesz co to jest wolność? W jaki sposób osoba wygłaszająca publicznie swoje poglądy ( które nie nawołują do przemocy względem innych ), narusza czyjąkolwiek wolność? Czy ja zabieram Ci wolność mając poglądy inne niż Ty?
Chłopie! Pójdźże po odrobinę rozsądku. Jak już musisz pisać, to przynajmniej dowiedz się co znaczą słowa których używasz i naucz się ich stosować tak, aby całość miała chociaż odrobinę sensu.
Cytat:
W DOMU niech sobie robią co chcą
czyli jednak zgadzasz się aby pary homo wychowywały dzieci? :)
Cytat:
Ale jak mówię po raz 3 nie wyłażą ze swoimi paradami itp bo to już jest ograniczanie wolności takich ludzi co myślą podobnie co ja.
niestety mylisz się. parady odbywają sie w tzw. przestrzeni publicznej gdzie każdy ma lub powinien mieć prawo manifestować swoje poglądy.
chcesz chronić swoją wolność więc jesteś za tym aby policja pałowała takie parady..? Nie ma więc kraju bardziej wolnego niż putinowska Rosja :) lub każda inna prawicowo-konserwatywna dyktatura ze wskazaniem na kraje islamskie :)
Witia tak to jest ograniczanie wolności, i proszę cię nie atakuj mnie po raz kolejny bo zaczyna mnie już to powoli drażnić. To Ty naucz się pisać bez emocji ;)
Glaca chodzi mi jak wiesz o nieoficjalne związki homosiów.
EDIT: Możesz mnie nazwać faszystą nawet jeśli chcesz, nic mnie to nie obchodzi. Bo jak tutaj chyba ktoś to przytoczył "Faszyści przyszłości będą nazywali się antyfaszystami"
Pampa, ale to co Ty mowisz/piszesz to jest wlasnie ograniczanie wolnosci! Wolnosc to prawo do manifestowania pogladow, przekonan itd. Oni maja prawo zrobic sobie marsz taki a nie inny, Ty masz prawo zrobic swoj, tak to dziala. W ogole powiedz mi w jaki sposob oni ograniczaja Twoja wolnosc taka prada? Ze nie mozesz przejsc spokojnie dana ulica? Tym tokiem to jakiekolwiek manifestacje sa ograniczeniem wolnosci.
Cytat:
Witia tak to jest ograniczanie wolności, i proszę cię nie atakuj mnie po raz kolejny bo zaczyna mnie już to powoli drażnić. To Ty naucz się pisać bez emocji ;)
Ja nie wiem w którym miejscu widzisz 'atak'? Zastanawia mnie czy rozumiesz czym jest wolność, bo z Twoich słów wynikają oczywiste sprzeczności. To nie jest atak, tylko stwierdzenie faktu, tak więc nie pisz bredni tylko zaglądnij do encyklopedii i naucz się wreszcie dyskutować.