Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Matsutake teoretycznie tak, ale nie sprawdziłem osobiście więc na 100% nie wiem. Natomiast mnich bez specjalizacji podnosił mi zadowolenie miasta mniej więcej o 3. Zdaje się, że ninja też może podnosić lojalność miasta przez tworzenie siatki szpiegowskiej, ale tego tez nie sprawdzałem.
ktos wie jak liczone sa bitwy rankingowe? - założone przez siebie bitwa, nie jest liczona :O?
Zrobiłem 3 podejścia Uesugi na legendarnym i szczerze ... nie da się prowadzić wojny na 4 frontach. Gre skończyłem za każdym razem po kilkunastu turach z 3 prowincjami.
Wygrałem też kampanie na hardzie grając Shimazu i uważam , że zyski z portów handlowych są A) za duże B) komputer nie kwapi się do przejęcia ich.
Ja ostatnio grając na bardzo trudnym wygrałem długą kampanię Takedą i wiecie co?
Dajimo umarł mi dopiero w 1595 roku :mrgreen: Normalnie aż się zdziwiłem :lol: Przez całą kampanię miałem tego samego dajimo :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez flamf
, że zyski z portów handlowych są A) za duże B) komputer nie kwapi się do przejęcia ich.
Z tym akurat się zgodze.
Witam, jednak mój problem się nie skoczył. w Napoleon Total War można było zwiększyć ilość chłopa w oddziale zmieniając jedną cyfrę w pliku scripts. znalazłem taki sam plik w Shogunie i zrobiłem to samo. Niestety nie odniosło to pożądanego skutku. Nadal mam ludzi w oddziele max 200. Czy ktoś wie jak to można zmienić? był bym wdzięczny za pomoc. Ewentualnie proszę o odesłanie do tematu gdzie mogę poruszyć ten problem. Z góry dziękuję za pomoc.
Cytat:
Zamieszczone przez tellico
Matsutake teoretycznie tak, ale nie sprawdziłem osobiście więc na 100% nie wiem. Natomiast mnich bez specjalizacji podnosił mi zadowolenie miasta mniej więcej o 3. Zdaje się, że ninja też może podnosić lojalność miasta przez tworzenie siatki szpiegowskiej, ale tego tez nie sprawdzałem.
Ninja podnosi, pamiętam że miałem z ninją w pozytywnym wpływie na miasto 1 (Agenci).
Cytat:
Zamieszczone przez Stalowy Karaluch
Witam, jednak mój problem się nie skoczył. w Napoleon Total War można było zwiększyć ilość chłopa w oddziale zmieniając jedną cyfrę w pliku scripts. znalazłem taki sam plik w Shogunie i zrobiłem to samo. Niestety nie odniosło to pożądanego skutku. Nadal mam ludzi w oddziele max 200. Czy ktoś wie jak to można zmienić? był bym wdzięczny za pomoc. Ewentualnie proszę o odesłanie do tematu gdzie mogę poruszyć ten problem. Z góry dziękuję za pomoc.
1 post na 8 stronie w temacie: wymagania sprzętowe tam znajdziesz odp
W jakim katalogu są zapisywane saves z gry bo mnie to wkurza że nie mogę znaleźć. Mam windows 7 64 bit.
Musisz wejść w taką scieżkę:
C:\Users\nazwa użytkownika\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Shogun2\save_games\
Shogun jest świetny. Gra się całkowicie inaczej niż w poprzednich częściach. Tutaj naprawdę liczy się wykorzystywanie terenu. Jak sobie zagrałam klanem Oda(hard), to zaniemówiłem. Po zajęciu Tokugawów i tego klanu na północy (saito?) hattori uderzeli na mnie dwoma flagówkami. Najgorsza była jedna bitwa między wzgórzami obrośniętymi drzewami. Gdy rozkazałem przemarsz wojsk między nimi, nagle zostałem zasypany gradami strzał. Za minutę było po wszystkim. W ten sposób zakończyłem pierwszą kampanię Odami.
Teraz gram Mori, zobaczymy co AI teraz pokaże.