Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
No i tu się zgadzam z Witią... z jednej strony w dużej części szajbusy i z drugiej to samo.
Lecz nie wiem czy zauważyłeś Witia ale media, jak i niektórzy forumowicze potępiają tylko jedną stronę, drugą nawet gloryfikując, a jak ktoś napiszę, że to nieprawda, że jedna strona jest "dobra" a druga "zła", bo obie są siebie wartę, to zaraz jest zaliczony do tych "złych" :lol: ... a prawda jest taka jak powyżej napisałeś.
ps. mnie to po prostu wkurza, bo za dużo tego TOK-a słucham... a to za bardzo lewicowe cholerstwo nawet dla mnie(a trzeba dorzucić do tego GW i Metro czyli de facto najbardziej poczytne gazety np. w Wawie) i nóż się kieszeni otwiera jak się słyszy niektóre głupoty o tym marszu czy Dmowskim(najlepsze było: "żaden narodowiec nie może być postrzegany w historii Polski jako bohater" :lol: ), no ale znów mają dobre programy polityczne i ekonomiczne.
Glaca napisał:
Cytat:
co do pobitych onrowców to patrzac na wyczyny kibiców zaczynam myslec, ze moze sami się pobili?
Jakby w GW napisali że oni się sami pobili to myślę ze dużo ludzi by uwierzyło w słowa wyroczni jaką dla nich jest GW... Mam nadzieje że sprawą pobitych ONR-owców zajmię się prokuratura, tak jak się już zajęła sprawą Biedronia, który na pewno pobił się sam :D albo wsadzili go do 1 radiowozu z kimś w ONR-u i miał pecha. Polecam bardzo 2 artykuły:
W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... wcami.html
oraz Rafał Ziemkiewicz: Blumsztajn i jego faszyści
http://fakty.interia.pl/felietony/ziemk ... ci,1556590
Cytat:
Prawo orzekania, że ktoś narusza publiczny ład - na przykład propagując faszyzm - należy zaś do sądu. Wyłącznie do sądu. Żaden redaktor, żadna gazeta ani organizacja nie może sobie uzurpować prawa do orzekania, kto jest faszystą i komu na podstawie tego oskarżenia można jego konstytucyjne prawa odbierać. A tym bardziej nie ma prawa odwoływać się, dla przeprowadzenia swojej woli, do przemocy.
Cytat:
Takim właśnie przekonaniem kieruje się dziś "Gazeta Wyborcza", w poczuciu siły, jakie daje jej możliwość zwołania w oznaczone miejsce kilkuset agresywnych bandziorów, zdecydowanych rozprawiać się z osobami wskazanymi przez liderów jako "faszyści" za pomocą pałek i kastetów.
Tak, musi to zostać powiedziane bardzo wyraźnie: wczoraj na warszawskich ulicach faszystami byli nie uczestnicy marszu, nie działacze ONR ani MW, którzy - zaświadczam jako naoczny świadek - zachowywali się w sposób godny Święta Niepodległości, ale tych kilkuset wyjących i gwiżdżących, agresywnych osobników sprowadzonych tam i podjudzonych przez "Gazetę Wyborczą".
Faszystami byli uzbrojeni w młotki i kastety bandyci, którzy wdarli się do pociągu z Torunia i pobili jadących nim członków ONR, a nie ci, którzy zostali pobici - moralna odpowiedzialność za tę napaść świętoszków od Michnika jest oczywista i niezaprzeczalna.
Cytat:
Utożsamianie tradycji polskiego ruchu narodowego, endecji, i jednego z ojców polskiej niepodległości Romana Dmowskiego z hitleryzmem, jakiego konsekwentnie od lat dokonuje "Gazeta Wyborcza" i na jakim oparła swą propagandę przeciwko - de facto - Świętu Niepodległości (część "antyfaszystów" poprzebierała się w oświęcimskie pasiaki, co jest wyjątkową podłością, może jeszcze gorszą, niż przemoc fizyczna) jest odrażającym kłamstwem, nikczemnym spotwarzaniem i zohydzaniem polskiej historii.
Cytat:
Lecz nie wiem czy zauważyłeś Witia ale media, jak i niektórzy forumowicze potępiają tylko jedną stronę, drugą nawet gloryfikując, a jak ktoś napiszę, że to nieprawda, że jedna strona jest "dobra" a druga "zła", bo obie są siebie wartę, to zaraz jest zaliczony do tych "złych" ... a prawda jest taka jak powyżej napisałeś.
bo najłatwiej napisać: obie strony są złe i stanąć ponad jako forumowa wyrocznia nie mając zielonego pojęcia o całej sprawie ;] (bo opieranie się na mediach to jeden wielki lol)
trzeba było iść i zobaczyć. teraz to sobie możecie pierdzieć, że obie strony siebie warte. tyle samo warte są takie komentarze.
mateusz
Cytat:
Bo co to za dzisiejsze działania, że aż można je porównać do Auschwitz? Dobrze się czujesz?
napiszę w lewackim stylu: adolf też zaczynał od marszów hehe
a na bardziej serio- chyba każdy może chodzić w czym mu się podoba? pasiaki są zakazane? ;]
btw. czy za nazwanie mnie idiotą, baranim łbem etc mogę domagać się warna dla obrażającego? ^^
najważniejsze, że obie strony są zadowolone, będzie o czym opowiadać w zimowe wieczory :D
widzimy się za rok. no pasaran :D
http://2.bp.blogspot.com/_hr3LNAChEl...1600/11-11.jpg
Cytat:
a wracając do jkm to zachował się cholernie nielojalnie wobec inicjatywy Wolne Konopie, która go popierała, a on wybrał nop, który blokowal marsze Wyzwolenia Konopii (ćpuny do gazu ;) ). Wielu ludzi, ktorych znam tylko dlatego na niego glosowalo, bo niby popieral legalizacje, ale teraz widze, ze woli jednak inny model wolności obywatelskiej i sam nie traktuje swoich słów poważnie, liczy sie tylko pokazanie ryja w mediach. cóż polityk.
http://korwin-mikke.pl/wideo/pokaz/mars ... rszawa/836
Jak się Tobie będzie chciało, to posłuchaj jego wypowiedzi. Akurat mówił też o konopiach ;)
Cytat:
W tym roku wyjątkowo się kontrolowali ,bo rok temu w ogóle się nie krępowali ,jednak i wczoraj pojawiały się takie gesty ;) no ale to pewnie też była prowokacja TVN i GW jak ci z nożami.
Tzn. gdzie i kiedy się pojawiały "takie gesty" :?: Z pewnością masz filmy, zdjęcia, w końcu marsz był przez cały czas nagrywany i fotografowany ze wszystkich stron, wszędzie była TV i media, skoro było hajlowanie, to z pewnością są na to dowody.
Cytat:
odnosi się dlatego że on jest właśnie sympatykiem NOP itp i przy całej swojej nienawiści do Żydów jak i do innych mniejszości ,za żadne skarby świata nie przyzna że jest antysemitą czy faszystą ,tylko dorabia do tego jakąś ideologię. Podobnie tłumaczą się wszystkie ONR,Nop itp.
Na marszu w Wawie był NOP :?: Wszyscy byli z NOP :?: Pisałeś o swoim koledze - czy w Wawie był marsz klonów Twojego kolegi i każdy, kto w nim poszedł, to był taki ludek jak on :?: Co do ideologii: porównaj sobie gospodarcze postulaty NOP-u czy ONR-u z tymi, jakie głosi faszyzm. Jak dla mnie to pod tym względem to do faszyzmu bliżej naszym posłom i senatorom :lol:
Nadal nie widzę potwierdzenia Twojej tezy, że każdy kto był na marszu, ten faszysta.
Cytat:
przy całej propagandzie nienawiści do mniejszości jaką sieją (wystarczy wejść na pierwsze lepsze forum takich środowisk ,czy może na stronę Polonica.net) ,oburzają się że ktoś nazywa ich faszystami ,to jest śmieszne.
Bo faszystę poznaje się jak Żyda - im bardziej zaprzecza, tym bardziej utwierdza w przekonaniu, że jest :lol: :?:
nie widzisz, że ci chłopcy zasłaniają sobie oczy, bo ich słońce oślepia?
A moze tak jak MW, zamawiaja 5 piw :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KIW6j4lxwYI&NR=1
Ha ha ha ha <ROTFL> Ci wielcy "antyfaszyści" to w rzeczywistości zaszczuta gimnazjalna gównażeria. Popieram marsze niepodległości bez względu na to kto je organizuje. Nie ważne jakie mamy poglądy polityczne - wszyscy jesteśmy Dziećmi Polski i każdy Polak obojętnie kim by nie był ma prawo, a nawet przywilej świętować niepodległość własnego kraju.
Lewicowe pośpiesznie zmobilizowane mięso armatnie (bo na miano bojówki trzeba sobie wg mnie zasłużyć) wygwizdało nie faszyzm ale Niepodległość. Tak to odebrałem.
PS: A tak po prawdzie to wygląda mi to na kolejny bezsensowny zastępczy konflikt reżyserowany przez Rząd - typu Krzyż przed Pałacem albo Bitwa o dopalacze.
Po pierwsze. Gorbi, jak tam po spisie rolnym ? Rodzice dostaną dofinansowanie z UE ?
A teraz do tematu...
Glaca z całym szacunkiem, ale poziom obu stronnictw tej manifestacji był mierny. Jak proponujesz nazwać stado gimnazjalistek z gwizdkami wykrzykującymi hasła 'stop faszyzmowi' ?
Ja nie mówię, że jestem za NOP-em, bo dla mnie to ugrupowanie nie powinno istnieć, jak również bawią mnie wszelkiej maści głosy NOP-owców, jaka to ich partia jest łagodna, kulturalna, obyta, ponadczasowa, istotna, rzeczowa. Wystarczy wejść na stronę i poczytać: http://www.nop.org.pl/?artykul_id=949
Na warszawskim Marszu Niepodległości stawiło się kilka tysięcy ludzi, zwykłych - zarówno "szeregowych obywateli", jak i aktywistów kilkudziesięciu organizacji politycznych, społecznych, kombatanckich i katolickich. Przyszli, by pokazać, że są Polakami, że mało sobie ważą opinie postbolszewików, którzy nieszczęsnym przypadkiem zamiast pod murem stanęli na czele państwa i kluczowych instytucji.
Czyli przykład z serii "jak kulturalnie wyrazić pogląd, iż lewaków powinno się za...... na amen".
Problem polega na tym, że ludzie stojący po drugiej stronie barykady nie są lepsi. Chyba nie powiesz mi, że 'łyse pały z bejsbolami' to tylko NOP-owcy ? Uwierz mi, że parę bojóweczek lewackich się w tłumie znajdzie.... tak jak wspomniana Antifa. Masz nawet oficjalne 'zaproszenie': http://antifa.bzzz.net/site/index.php?o ... iew&id=220
Żal i rozpacz... Kim trzeba być, żeby poświęcać życie i czas ideologii ( bo to de facto jest poświęcenie się ideologii ) i jak nisko trzeba upaść, żeby uznać przemoc za odpowiednie narzędzie 'dyskusyjne' z ludźmi o innych poglądach.
Chcesz to sobie wmawiaj że narodowcy to matoły, a lewacy to obrońcy wolności, co nie zmieni faktu, że obie grupy ( mówię o agresywnych demonstrantach ) mają problemy na tle psychiatrycznym i najwyraźniej zbyt dużo wolnego czasu.
Cytat:
Żal i rozpacz... Kim trzeba być, żeby poświęcać życie i czas ideologii ( bo to de facto jest poświęcenie się ideologii )
Kim trzeba być, żeby ślepo akceptować to co jest podane? Poza tym, nie twój czas, nie twoje życie.
Cytat:
) i jak nisko trzeba upaść, żeby uznać przemoc za odpowiednie narzędzie 'dyskusyjne' z ludźmi o innych poglądach.
Masz racje, Polska jest krajem idiotów kiedy w '39 stawiła czynny opór. Trzeba było usiąść przy herbatce i obgadać sprawy z Hitlerem. Na pewno by zrozumieli.
Cytat:
Problem polega na tym, że ludzie stojący po drugiej stronie barykady nie są lepsi. Chyba nie powiesz mi, że 'łyse pały z bejsbolami' to tylko NOP-owcy ? Uwierz mi, że parę bojóweczek lewackich się w tłumie znajdzie.... tak jak wspomniana Antifa
Jednak działają na trochę innej zasadzie. Antifa siedzi spokojnie, kiedy druga strona nie podejmuje akcji, a i sama bojówek nie wystawia na zwykłe manifestacje.