Mniam! :)
Czekam z niecierpliwością na linki!
Wersja do druku
Mniam! :)
Czekam z niecierpliwością na linki!
Witam.
Mam problem, być może nie doczytałem czegoś lub nie rozumiem, stąd moje pytanie brzmi : jak w megasubmodzie (II i poprawka wgrana) rekrutować braci dobrzyńskich? Zauważyłem, że nie mogę, więc dałem kod na kasę i populację, szybkie budowanie, wszystkie budynki w 1 mieście i zamku wybudowałem i nadal nie dało się. Stąd pytanie co trzeba zrobić, by grając Polską ich rekrutować? Czy są oni możliwi do rekrutowania dopiero po jakimś czasie, a może w wybranym regionie lub też działa to na zasadzie gildii - czekam aż się pojawi oferta zbudowania? Pozdrawiam
Polską nie grałem jeszcze, ale braci dobrzyńskich powinno dać się rekrutować po rozbudowaniu kaplicy zamkowej na wyższy poziom.
Bracia dobrzyńscy są od 1216 roku w kaplicach II i III poziomu w zamkach i kościołach od III poziomu w górę w miastach.
Link do Megasubmoda III z 02.06.2013. viewtopic.php?f=367&t=12871&p=283883#p283883
Czy w tej wersji AI Pitera, która zawarta jest w MS III poprawiono problem częstych ataków na papiestwo?
W tym ai miało być ono nie atakowane, ale nie udało się i nadal podlega atakom sąsiadów, Piter poprawił nieco innych kwestii poza Papiestwem. Za jakiś czas może dam nowe ai, na razie je testuję.
A co myślicie o tym aby wszystkie państwa katolickie miały sojusz z papiestwem? Wiem ze w razie konfliktu np. Francji lub Anglii papież musi się opowiedzieć albo za Anglią lub Francją ale musimy pamiętać ze papież często robił to w rzeczywistości i przez całe średniowiecze ingerował w sprawy polityczne państw katolickich. Czekam na ostrą krytykę :P
A jeszcze jedno. Co myślicie o całkowitym spolszczeniu miast (jakie tylko się da, czekam na odpowiedz Aravena) i regionów?
Niby można by spolszczyć nazwy miast tylko po co? Lepiej poświęcić ten czas na ważniejsze problemy szczególnie, że niektóre miasta zmieniają nazwę w zależności od właściciela więc spolszczenie ich pewne wymagało by grzebania w skryptach.
No rozmawiałem z Aravenem i spolszczenie miast mija sie z celem ale spolszczenie tylko regionów jest według mnie dobrym pomysłem gdyż na regiony nie m żadnego skryptu :) I można było by utworzyć jakieś większe cele frakcji np. sułtan rum po najeździe mongołów "przepoczwarzył" się w Imperium Osmańskie i można było by tej frakcji dodać cel zdobycie np. Wiednia :)
Co o tym myślicie? :)
Widzę K A M 2150 że jednak w pliku descr_mount nie ustawiłeś x_radius na 0.4 jak pisałeś tylko wróciłeś do standardowej 0.8 jak w czystym BC, kiedy wstawisz te staty z większym rozmiarem oddziałów.