Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Czy wy też macie ten problem, że nie ma możliwości rekrutacji Łowców Galijskich (gram Nerwiami) mimo spełnienia warunków technologicznych i budowlanych ? Zaznaczam, że jednostka ta jest dostępna zarówno w bitwie własnej jak i zawarta w encyklopedii w liście jednostek dostępnych dla frakcji.
Re: Patche - temat zbiorczy
Ja odnoszę wrażenie ze od patcha 7 niestety znowu pogorszyli optymalizację niestety przy zbliżaniu na jednostki i pole bitwy. Pod względem optymalizacji najlepszy był patch 6, poźniej chyba wrócili do starych błędów
Up, potwierdzam.
Na 1.7 Bitwy przycinały mi się przy 10k+ wojska. Teraz przy 5k+ przy zbliżeniach nie jest dobrze.
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
coś masz nie tak u mnie można ich rekrutować
Panowie sciągało wam cos ostatnio? bo u mnie robilo aktualizacje modów i bardzo poprawiło optymalizację po ostatnim patchu 8.1:D, juz niedostaje takich skoków fps przy zblizeniu jak to mialo znowu po patchu 7, bardzo ciekawe czyto wina modów czy jednak jakas mała aktualizacja sie pojawila a ja niezauwazylem
A jakie posiadasz mody ? ;)
U mnie również poprawiło optymalizację i to niesamowicie poprawiło :O Gra chodzi płynniej niż kiedykolwiek
Cytat:
Zamieszczone przez przemoxdlol
A jakie posiadasz mody ? ;)
DeI, GEM, Kaziel, Better Horses itp, Ancient Colors. No j.w zgadzam sie ze poprawili niesamowicie optymalizację ale czy to napewno CA czy jednak moderzy? Aztec używasz jakichś modów? DeI ?
GEM oraz DeI z tych, które mogły wpłynąć na optymalizacje.
A u mnie nie wiem co się dzieje...Montuje nowe patche i nowe mody rodiousa i w menagerze pokazuje mi bardzo dużo konfliktów przy każdym modzie..Gra nie chce uruchomić się.. :(