Jak dla mnie krok w dobrą stronę. Chciałbym tylko, żeby gdzieś była jakaś rozpiska, tak aby można było sobie zaplanować rekrutacjęCytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
Wersja do druku
Jak dla mnie krok w dobrą stronę. Chciałbym tylko, żeby gdzieś była jakaś rozpiska, tak aby można było sobie zaplanować rekrutacjęCytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
Jak najbardziej. Każda do tej pory wydana wersja DeI, której znajduje się na mediafire jest pełnym modem, tyle że spakowanym. Nie jest to łatka, która nadpisuje poprzednie wersje.Cytat:
przemoxdlol :
Ale wracając do tematu to mam usunąć poprzednią wersje, którą mam aktualnie zainstalowaną?
Obecna metoda tworzenia modyfikacji opiera się na strukturze modularnej. Każda część moda np. z jednostkami, wprowadzająca grafikę dla pór roku czy też zmieniająca liczbę lub skuteczność agentów tworzy osobny plik "pack", które to elementy łączone są dla update'u z głównym pakietem moda na pewnych warunkach, np. podstawowy pack moda - "base pack" musi funkcjonować niezależnie od pozostałych; "unit pack" musi współpracować z "base mod pack", zaś modyfikacja "TPY", czyli turns per year jest zależna od obu poprzednich. Dlatego też, Assembly Kit nie jest jak do tej pory żadną rewelacją, ważnym natomiast pozostaje PFM - Pack File Manager.
Dziękuje za dokładne wytłumaczenie, o tym akurat nie wiedziałem i poprostu tylko rozpakowywałem do data bo myślałem że to ma razem sobie tam współgrać, ale jednak się myliłem i jeszczeraz wielkie dzięki :D
Ekipa DeI, zawsze zwarta i gotowa, wychodząc naprzeciwko oczekiwaniom graczy wydała kolejną odsłonę moda 0.71d pod patch nr 9.
Changelog:
Do pobrania i maualnej instalacji:Cytat:
- Made adjustments to bonuses on Formation Attack for patch 9
- Reduced run speeds on many entities (but the real overhaul on this will come with 0.8)
- Slightly tweaked killing rates for patch 9
- Fixed Carthaginian Iberian Lancer animation.
- Hopefully fixed some Carthage civil war invisible units.
- Fixed missing Lusitani faction trait images.
- Fixed Mercenary White Shield Pikes not having pike formation.
- Activated the CAI aggression ramp option in the new CAI_Variables table. In theory, CAI should become more aggressive over the course of a campaign. Feedback appreciated (New campaign best way to test this change).
- Updated CAI personalities to slightly increase aggression.
- Changed Arche Bosphorus starting regions to have higher starting Hellenic culture (New Campaign required to experience).
- Changed base culture types in Bosphorus and Seleucid starting areas to be hellenic (New Campaign required to experience).
- Changed Arche Bosphorus to be Faction Group Greek States.
- Cleaned up text on Faction Selection screen and in db files for various minor factions.
- Renamed Armenia to Hayasdan.
- Renamed 2 cities (Mediolanum and Arretium).
- Resolved some bugs with missing textures
- Resolved bug with upkeep and recruit costs being doubled (50%) instead of normal (25%)
- Tweaked strength of some elite Iberian units
- Added Balearic Slingers to Carthage
- Removed transport embark change due to pathfinding problems.
- Fixed minor Greek factions having onagers in custom battles.
- Fixed Iberian Slingers (were using javelins, now use slings).
- Slightly lowered agent caps.
- Fixed Hellenic major trade city types.
- Fixed minor faction cursus honorum ranks.
- Tweaked growth bonuses and negatives from tax levels.
- Added in new Patch 9 naval tradition tweaks.
http://www.mediafire.com/download/n8404 ... _Impera.7z
Wersja steam:
Part 1: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =206186932
Part 2: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =206192605
Part 3: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =206197785
Part 4: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =218366360
Na pierwszy rzut oka widać, że 0.71d łączy poprzednie poprawki, przygotowane dla patcha 9 Rome 2.
dlaczego nie idzie pobrac tych modow z mody wszelakie np GEM czy te pozostale ?
mógłby ktoś podać liste zmian po polsku,jak narazie widze tylko ze liczebnosc odzialow sie zwiekszyla a poza tym ???
Od momentu przejścia DeI do patcha 9 pojawia się pełno problemów z balansem. Mod jest aktualnie niegrywalny, jednostki jazdy są całkowicie bezużyteczne (coś się im zbugowało z Charge Shock), a jednostki strzelające nie zadają obrażeń. Dodatkowo każda najmniejsza bitwa trwa teraz 5x dłużej niż zwykle. Poczytałem trochę o tych problemach na ich forum i miejmy nadzieję, że szybko sobie z tym poradzą i będzie można dalej grać.
Czyli do czasu naprawienia problemów trzeba anulować subskrybcję na steamie lub po prostu nie grać.
Nie jestem pewien, ale na steamie nie ma jeszcze najnowszej wersji moda, jest ta na patch 8.1. W każdym razie, trzeba się wstrzymać z grą ten dzień/dwa, no chyba, że gracie z automatycznym rozstrzyganiem bitew.
Hmm, linki jakie podałem do steam ewidentnie przekierowują do wersji 0.71d, ze wszystkimi zmianami zacytowanymi przeze mnie, co jest uwidocznione w liście zmian. Nie gram w DeI, więc nie przekonam się co zawiera warsztat. Zresztą i tak pobrałbym wersję z mediafire. Ci, którzy chcą nabrać pewności, niech sprawdzą obecną nazwę Armenii, powinna nosić miano Hayasdan. Samo odpalenie gry z modem bez crasha, świadczy o posiadaniu właściwej wersji.
Nie grałem za dużo na nowym patchu 9 ale DeI do tej wersji 0.71d (wersji c nawet nie zdążyłem spróbować) wydaje się być normalne. Grałem oblężenie z udziałem floty i 2 armii (kampania Rzymem na hard) i wszystko było jak dawniej. Zmasakrowałem flotę Bojów a potem dokonałem regularnego szturmu na osadę (bez murów). Kawaleria na tyle co może zrobić w mieście wypadła przyzwoicie. Strzelcy też nie zawiedli. Potwierdziłem w statystykach po bitwie. Czas bitwy jak na DeI nie odbiegał od dotychczasowych standardów. Jedynie zmiany jakie zauważyłem to na mapie kampanii wydaje mi się, że czasami grafice jakby trochę "odbija", np czarne pola na niektórych miejscach na mapie (widziałem też taki wątek na TWC więc nie jestem odosobniony :D ) - do tej pory miałem takie akcje tylko na mapie bitewnej. Oczywiście jak się ruszy myszką to wszystko mija. Dodam, że gram na DeI bez pomocy steama, ale używam kilki modów z workshopa w tym GEM, NoHDR, better watter, krew Mech Donalda. Zauważyłem tylko, że nowa wersja DeI 0.71d nie nadpisuje się na starsze tj. 0.71b i 0.71c, bo ma inną nazwę po rozpakowaniu bez "patch9" w nazwie. Trzeba usuwać ręcznie.Cytat:
Zamieszczone przez Rafkos
Wersję mam z pewnością aktualną bo w bitwie własnej Armenia to Hayasdan (tzn. nazwa przetłumaczona przez Rafkosa wygląda jakoś inaczej tj. z literką "j") ale wymowa ta sama ;)