Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
Monolito...jest teraz swietna...nahlepszy total. Po patchach i dwoch dodatkach.
Z tego co pamietam, to uwazales, ze gra byla super w dniu premiery, przed pierwszym patchem. Jak dla mnie, gra jest dalej niegrywalna z powodu pasywnego AI na mapie kampanii,i wieje nuda...A ty uwazasz ze gra jest SWIETNA?
Jaka jest przyjemnosc z prowadzenia kampanii, gdzie nikt Ci nie przeszkadza i wygrywasz wszystkie bitwy z minimalnymi stratami w kilka minut? Seria upada przez takich ludzi jak Ty :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Cytat:
Monolito...jest teraz swietna...nahlepszy total. Po patchach i dwoch dodatkach. Mody mam gdzies...
Zawsze czytając niektóreTwoje posty zastanawiam się : ten Gość się zgrywa, czy tak poważnie :lol: :lol: :lol:
bo? Czy tak ciężko zrozumieć, że R2 to dobra gra z szansą na bycie świetną po poprawkach?
jeszcze nie dawno była bardzo dobra, a teraz już tylko dobra. Idziesz we właściwym kierunku ;)
umbrecht, shogun2 ,miał wiele wad, ale większość była tej skali co płonące oszczepy (choć oblężenia to wielki minus)- skoro na leciwych kompach gra wyglądała świetnie i chodziła płynnie, a reszta, dyplomacja, AI, agresywnosc komputera (np. desanty na tyłach) zwyczajnie działały to nie było czego za bardzo czego hejtować, gdyby rome2 zachowywał się tak jak shogun2 w dniu premiery to byśmy dzisiaj najwyżej stękali na pilum/płonące oszczepy i inne bzdety na które można przymknąć oko - a tak za bardzo nawet nie macie czym pochwalić romka2 poza tą dyplomacją a reszta plusów to: "mi chodzi więc nie narzekam na lagi", albo jak jakieś panienki "już przestańcie narzekać tylko piszcie do CA" i to by było na tyle.
kraven2000
Cytat:
bo? Czy tak ciężko zrozumieć, że R2 to dobra gra z szansą na bycie świetną po poprawkach?
jeszcze nie dawno była bardzo dobra, a teraz już tylko dobra. Idziesz we właściwym kierunku ;)
ps. w nicku masz datę urodzenia? to by w sumie wiele tłumaczyło ;)
umbrecht, shogun2 ,miał wiele wad, ale większość była tej skali co płonące oszczepy (choć oblężenia to wielki minus)- skoro na leciwych kompach gra wyglądała świetnie i chodziła płynnie, a reszta, dyplomacja, AI, agresywnosc komputera (np. desanty na tyłach) zwyczajnie działały to nie było za bardzo czego hejtować, gdyby rome2 zachowywał się tak jak shogun2 w dniu premiery to byśmy dzisiaj najwyżej stękali na pilum/płonące oszczepy i inne bzdety na które można przymknąć oko - a tak za bardzo nawet nie macie czym pochwalić romka2 poza tą dyplomacją a reszta plusów to: "mi chodzi więc nie narzekam na lagi", albo jak jakieś panienki "już przestańcie narzekać tylko piszcie do CA" i to by było na tyle.
Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
Ciężko jest zrozumieć zdanie "Mody mam gdzieś...". Mody to ulepszenie serii od wieków
Ale co w związku z tym? Obowiązkowe jest granie na modach? Po co ci w takim razie gra? Jako engine do modów?
@Shane: to wypowiedź o Shogun 2 - czytaj pełną wypowiedź.
Co do Rome 2 - tak, nadal uważam, że gra jest świetna. Mam nabite 80h i jestem zadowolony. Są błędy, są niedopracowania ale to nadal miodny kawał kodu. Co więcej, kod ten jest naprawiany - od samego początku pisałem, że gra będzie prawie idealna po wprowadzeniu patchy i poprawek. Voila - naprawiają ją. Trzeba tylko poczekać.
@Monoilito: a hejterzy Romka 2 nie mają za grosz zwykłej cierpliwości. Firma grę naprawia a i tak źle...bo to takie ciężkie zrozumieć, że proces chwilę zajmie. Ale już widać, że gra chodzi dużo szybciej itd. Aaaaaaale nieeeeeee...ciągle źle. Tragedia życiowa i powód do skoku z mostu.
Cytat:
kraven2000 pisze:
marko1805 pisze:
Monolito...jest teraz swietna...nahlepszy total. Po patchach i dwoch dodatkach. Mody mam gdzies...
Zawsze czytając niektóreTwoje posty zastanawiam się : ten Gość się zgrywa, czy tak poważnie :lol: :lol: :lol:
Ależ graj sobie człowieku, jeśli Tobie wystarcza to co zaserwowało CA i uważasz ją za prawie doskonałą :D , nie mam zamiaru przekonywać Ciebie że jest inaczej.
Każdy szuka czego innego w grach z tej serii, dla mnie od pierwszego Rzymu, podstawki w wykonaniu CA są wyłącznie substytutem, który nabiera dopiero kształtu po modach.
Miłych doznań podczas gry w tą " dobrą " grę. ;)
Nie narzekaj w takim razie na grę, skoro liczą się dla Ciebie tylko mody. Bo to jest niesprawiedliwe.
Jak można nie narzekać na grę skoro liczą się mody... to za grę zapłaciliśmy bite 130 zł a nie za moda :| Wyczuwam błąd logiczny czy to jakiś Monty Python?
Jest problem chlopaki i to powazny, nie ma co sie oszukiwac. Nie zdziwie sie jak zmienia grupe , ktora jest odpowiedzialna za gre. W kazdym razie na pewno nie kupie juz preordera. W taki sposob moge "zaglosowac" i cos moze sie zmieni.
Kontynuuje teraz kampe MP w Szoguna 2 chociaz obaj z kumplem myslelismy,ze juz jej nie dokonczymy bo Romek 2 wchodzi.
Cytat:
Nie narzekaj w takim razie na grę, skoro liczą się dla Ciebie tylko mody. Bo to jest niesprawiedliwe
Tu się z Tobą pawie zgodzę :)
1. Krytykuje, nie narzekam.
2. Krytykuje bo zapłaciłem za te grę troszkę grosza, gdybym kupił pirata wtedy co innego
3. Niestety mody nie naprawią kilku aspektów tej gry, w szczególności AI które leży i kwiczy.
4.Gra na obecnym etapie jest kiepska, ma zadatki na coś wiecej, ale na razie to tylko zadatki.
Nie zmieniajcie rozdzielczości w trakcie gry bo mi się jak chciałem zmniejszyć zacięła i wygraną już bitwę co poszarpywała aż miło szlag trafił z wszystkim dookoła.
........ no cóż sprzęt za słaby