Bo niektóre mody nie są ze sobą kompatybilne.
Wersja do druku
Bo niektóre mody nie są ze sobą kompatybilne.
Ogólnie irytujące jest to że KAŻDY modder robi tylko pod siebie, zamiast dodać każdej frakcji kilka zbalansowanych jednostek to jest MILION modów z jednostkami tylko dla danej frakcji z statystykami z nieba, tak wiem że nie muszę ich ściągać i pokasowałem je już bo psuły klimat, ale niektóre mniejse mody wprowadzają SUPER zmiany i często jeden wyklucza się z drugim bo modder np poprawia Szyki walczących...ale od razu przy okazji dodaje jakieś słabo wykonane lub OP jednostki czy coś co kompletnie nie pasującego do głownego założenia i sprawiającego konflikt z jeszcze innym modem.
Zamiast zebrać grupę i stworzyć jakiś większy, kompleksowy mod to większość się rozdrabnia i robi to samo :< .
Jak grasz na Radiousie to nie masz co się dziwić. Większość tutaj gra chyba na DeI gdzie masz jeszcze więcej jednostek i to historyczne, bez tworzenia jakichś OP.
Radious robi dużo i szybko, ale cóż, jego mody mają opinie często bardziej zręcznościowych i fantasy niż podstawka TW ;)
Tak jak w Twoim ostatnim zdaniu, DeI robi większa ekipa, mod jest kompleksowy i zmienia prawie każdy aspekt gry, a ostatecznie zmieni jeszcze dużo więcej.
No tak, ale przecież napisałeś że każdy modder tak robi i nie ma większej ekipy. Narzekałeś już na wiele rzeczy w Rome, bo nie wiedziałeś jak działają, a teraz też wychodzi Twój brak znajomości tematu.
Czyli odpowiedzialny za taką poprawę optymalizacji jest DeI, zrobili to co CA zepsulo po 7 patchu, gdyż gra działa podobnie jak na 6, Wspaniale, niesamowity plus dla nich. Tylko jak oni tego dokonali :DCytat:
Zamieszczone przez Aztec
Jak niby DeI miało poprawić optymalizację, jak nic w tym temacie nie zmieniali? GEM ok, ale DeI na pewno nie. Mi tam po 7 patchu gra chodzi o niebo lepiej.
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
A to z racji tego, że ostatnio była wieksza aktualizacja moda DeI, też się zdziwilem jakim sposobem wpłynęli na wydajność skoro przed ta aktualizacja bylo naprawde miernie. GEM nie był aktualizowany, ani CA nie wypuściło nic. Zatem tu jest przyczyna.I z tego co widze nie tylko mi sie poprawiła optymalizacja
Przypominam że w zeszłym tygodniu wyszedł patch 8, który wielu osobom poprawił wydajność, a twórcy DeI co najwyżej dostosowywali swoje dzieło do nowego patcha.
Dokładnie, DeI nie ma prawa usprawnić płynność, co najwyżej ją zmniejszyć poprzez większe oddziały i nowe tekstury ;) Mi po patchu 8 płynność minimalnie skoczyła, na tyle że na ekstremalnych mogę płynnie grać do 5 tysięcy, na ultra spokojnie do 10-12 tysięcy. O ile to drugie miałem już przed patchem, to po patchu 8 właśnie na ekstremalnych się właśnie poprawiło działanie gry.
K A M 2150 powiedz jaki masz sprzet (model procesora, grafike) ze masz plynna rozgrywke przy takiej ilosci zolnierzy, i jeszcze ile klatek najmniej masz przy maksymalnym zblizeniu w duze skupisko zolnierzy w czasie duzej bitwy, takiej pow 10 tys zolnerzy. Sory ze tak pytam ale chce wiedziec w jaki procek zainwestowac zeby sie cieszyc tak duzymi bitwami bez lagow i spadkow ilosci klatek.
i7 3,4Ghz, geforce GTX 560 1024mb, 8Gb ram.
W najgorszym razie, gdy jest dużo dymu i płonących strzał to spada do 20 FPS, gdy walczą na zbliżeniu FPS jest 25-35, to są te najgorsze momenty, a średnio jest 35-45 klatek.