Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Aa, Robert Biedroń to ten zadufany w sobie gej. http://www.youtube.com/watch?v=IdUsCD9W-KA
A tak wygląda prawdziwa lewicowa antyfaszystowska "tolerancja" http://www.youtube.com/watch?v=EmpPYZIlEYE Cóż za obłuda.
Szkoda, że osoby które same żądają tolerancji dla siebie nie okazują jej innym. Przypomina mi się slogan "Żądasz czystości? Zachowaj ją sam!" odnoszący się do zachowania porządku w miejscach publicznych.
PS: Witia, wydziel temat o marszu. Patrz jaki offtop się robi.
Cytat:
Zamieszczone przez Marek Aureliusz
Uuuu z łajt łarjora we wzorcowy sposób uszło bohaterstwo niczym z "psa chojraka" i w obliczu "czerwonej hołoty" zrobił "dudu" w chińskie badejki ale luzik mama wypierze w niemieckim proszku i będą jak nowe :lol: ,przeszkolić ich trzeba ,jakieś sztuki walki czy coś ,może Krav-Maga :lol: bo przy takiej postawie to cieniutko widzę tą walkę o niepodległa ojczyznę :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez PaskudnyPludrak
Cytat:
Zamieszczone przez Marek Aureliusz
Uuuu z łajt łarjora we wzorcowy sposób uszło bohaterstwo niczym z "psa chojraka" i w obliczu "czerwonej hołoty" zrobił "dudu" w chińskie badejki ale luzik mama wypierze w niemieckim proszku i będą jak nowe :lol: ,przeszkolić ich trzeba ,jakieś sztuki walki czy coś ,może Krav-Maga :lol: bo przy takiej postawie to cieniutko widzę tą walkę o niepodległa ojczyznę :lol:
Marna prowokacja. I niby co mam odpisać? Że lewacy są silny tylko w grupie? Potem Ty znowu coś głupiego napiszesz. Potem ja znowu odpisze a ty znowu swoje i tak w kółko.
Nie ma po co wydzielać. Za kilka dni wszyscy zapomną o demonstracji, poza tym o takich właśnie 'problemach' rozmawia się w tym temacie ;)
też mam nadzieję, że temat niedlugo 'umrze' ;)
ale warto jeszcze raz przypomnieć- ci antypolacy, żydzi i masoni nie pokazaliby się na marszu patriotów jakby zorganizowano jakieś normalne obchody Święta Niepodległości w stolicy. Zupełnie olano sprawę i jedyne świętowanie odbywało się pod czarny celtykiem na czerwonej fladze. Oddać skrajnej prawicy jedyne obchody Niepodległości?
Gdyby odbyła się podobna parada jak w Gdańsku to nikt by nawet nie zauważył łysych, ale komu mialoby na tym zależeć?
im? na pewno nie- okazja do pokazania się w mediach bezcenna.
przeciwnikom? nazistowski wróg to jedna z niewielu rzeczy jaka jeszcze integruje ruch alternatywny.
policji? idealna okazja na darmowe ćwiczenia i pokazanie społeczenstwu, że jej potrzebuje.
mediom? świetny temat na calodniowe relacje: jest konflikt, są skrajności, kilka znanych twarzy i można na chwilę odsapnąć od 'odchodzeń w pisie'.
tak więc nie ma co rwać szat, bo wszyscy tak naprawdę zyskali ^^
Co do manisfestacji - obie strony są, według mnie, siebie warte. To są skrajności - jedna i druga jest po prostu zła. Ale nie o tym chciałem napisać.
Przeczytałem akurat (oczywiście w GW 8-) ) ciekawy artykulik o służbie zdrowia w USA (do której odnosi się z sympatią wielu dyskutantów - mam na myśli system). Otóż gośc poszedł do ortopedy zcórką u której podejrzewano niewielkie zwyrodnienie stawu biodrowego. Czekanie na wizytę u ortopedy trwało ok. 1,5 godziny (w tym czasie, mniej więcej co 15-20 minut, pielegniarka zważyła i zmierzyła dziecko, druga pielęgniarka przeprowadziła krótki wywiad, asystent przeprowadził wstępne badanie po czym ortopeda zbadał dziecko w ciągu 3 minut stwierdzając, że chyba nic nie ma ale trzeba zrobić USG. Skierowanie wystawił asysten (po kolejnym kwadransie), przy czym USG miało się odbyć dopiero za 2 tygodznie - żeby ubezpieczyciel wyraził zgodę na pokrycie jego kosztów. Tu dodam, że gośc płaci ubezpieczenie prywatne w wysokości 700 dolarów miesięcznie - co jest przyzwoitą sumą (facet nie był źle sytuowany). Pomimo licznych telefonów i ponagleń, ubezpieczyciel oczywiście nie potwierdził w tym czasie gotowości pokrycia kosztów badania (co podobno jest normą) w rezultacie gośc musiał podpisac oświadczenie, że jeżeli ubezpieczyciel nie zapłaci to zrobi to on. Czekanie na badanie trwało 2 godziny. sprzęt był delikatnie mówiąc niezbyt nowoczesny. W trakcie badania pojawiła się lekarka, która praktycznie przy nim tylko asystowała, trzymając nogę dziecka by zdjęcie lepiej wyszło. Stwierdzono, że zwyrodnienia nie ma. Rachunek za to wszystko wynosił: konsultacja u ortopedy - 280 $, badanie USG - 1025 $, asysta lekarki przy badaniu - 164 $ - razem 1469 $! Czyli jakieś 4 tys. złotych! Za "głupie" USG! Ostatecznie ubezpieczenie zapłaciło oprócz sumt 160 $ które musial pokryć gość. Dodam, że w Polsce takie badanie załatwiane jest praktycznie od ręki. W prywatnej klinice w Wraszawie, która ma podpisaną umowę z NFZ, robi się to w dosłownie chwilę i płaci (poza ubezpieczeniem) 130 zlotych. Ja bym je w mieście w którym mieszkam zrobił za mniej niż stówkę. Koszty płacone przez NFZ (i pokrywające rzeczywiste koszty badania) wynoszą kilkakrotnie mniej niż te w USA (z tego co się orientuję, to raptem kilkaset złotych - realnie w Polsce mogłoby to wszystko kosztować 400-500 złotych i w pełni pokrywałoby koszty).
Piszę to wszystko nie po to by kogokolwiek przekonać jaki to nasz system jest wspaniały (bo nie jest) ale żeby:
- pokazać że tam gdzie widzicie ideały (lub choćby wzory do naśladowania) - tam ich nie ma,
- służba zdrowia będzie ZAWSZE workiem bez dna,
- prywatne ubezpieczenia niczego nie załatwią i funkcjonowac będą tak samo jak publiczne (nie wykluczając tego, że będzie funkcjonować gorzej).
Cytat:
Przeczytałem akurat (oczywiście w GW 8-) ) ciekawy artykulik o służbie zdrowia w USA (do której odnosi się z sympatią wielu dyskutantów - mam na myśli system). Otóż gośc poszedł do ortopedy zcórką u której podejrzewano niewielkie zwyrodnienie stawu biodrowego. Czekanie na wizytę u ortopedy trwało ok. 1,5 godziny (w tym czasie, mniej więcej co 15-20 minut, pielegniarka zważyła i zmierzyła dziecko, druga pielęgniarka przeprowadziła krótki wywiad, asystent przeprowadził wstępne badanie po czym ortopeda zbadał dziecko w ciągu 3 minut stwierdzając, że chyba nic nie ma ale trzeba zrobić USG. Skierowanie wystawił asysten (po kolejnym kwadransie), przy czym USG miało się odbyć dopiero za 2 tygodznie - żeby ubezpieczyciel wyraził zgodę na pokrycie jego kosztów. Tu dodam, że gośc płaci ubezpieczenie prywatne w wysokości 700 dolarów miesięcznie - co jest przyzwoitą sumą (facet nie był źle sytuowany). Pomimo licznych telefonów i ponagleń, ubezpieczyciel oczywiście nie potwierdził w tym czasie gotowości pokrycia kosztów badania (co podobno jest normą) w rezultacie gośc musiał podpisac oświadczenie, że jeżeli ubezpieczyciel nie zapłaci to zrobi to on. Czekanie na badanie trwało 2 godziny. sprzęt był delikatnie mówiąc niezbyt nowoczesny. W trakcie badania pojawiła się lekarka, która praktycznie przy nim tylko asystowała, trzymając nogę dziecka by zdjęcie lepiej wyszło. Stwierdzono, że zwyrodnienia nie ma. Rachunek za to wszystko wynosił: konsultacja u ortopedy - 280 $, badanie USG - 1025 $, asysta lekarki przy badaniu - 164 $ - razem 1469 $! Czyli jakieś 4 tys. złotych! Za "głupie" USG! Ostatecznie ubezpieczenie zapłaciło oprócz sumt 160 $ które musial pokryć gość. Dodam, że w Polsce takie badanie załatwiane jest praktycznie od ręki. W prywatnej klinice w Wraszawie, która ma podpisaną umowę z NFZ, robi się to w dosłownie chwilę i płaci (poza ubezpieczeniem) 130 zlotych. Ja bym je w mieście w którym mieszkam zrobił za mniej niż stówkę. Koszty płacone przez NFZ (i pokrywające rzeczywiste koszty badania) wynoszą kilkakrotnie mniej niż te w USA (z tego co się orientuję, to raptem kilkaset złotych - realnie w Polsce mogłoby to wszystko kosztować 400-500 złotych i w pełni pokrywałoby koszty).
Piszę to wszystko nie po to by kogokolwiek przekonać jaki to nasz system jest wspaniały (bo nie jest) ale żeby:
Hłe hłe a czy w SZA jest wolny rynek w opiece medycznej :roll: :?: To również rynek bardzo ściśle regulowany. Socjaliści najpierw wyciągają z zegarka sprężynę, a potem się dziwią, że zegarek nie działa i uznają, że to nie ich wina, tylko defekt wolnego rynku.
Ale nie ma strachu, socjalistyczna reforma Obamy upodobni pewnie amerykańską służbę zdrowia do polskiej :lol: Choć nie - teraz republikanie mają większość w Kongresie, więc nici z nacjonalizacji 8-)
Cytat:
- pokazać że tam gdzie widzicie ideały (lub choćby wzory do naśladowania) - tam ich nie ma,
Nawet jeśli, to są rozwiązania ideałowi bliższe i dalsze. System amerykański jest bliższy ideałowi, niż np. ten w III RP.
Cytat:
- służba zdrowia będzie ZAWSZE workiem bez dna,
"Workiem bez dna" będzie również zaopatrywanie ludzi w żywność czy samochody, jednak jakoś nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi, że trzeba te dziedziny życia nacjonalizować...
Cytat:
- prywatne ubezpieczenia niczego nie załatwią i funkcjonowac będą tak samo jak publiczne (nie wykluczając tego, że będzie funkcjonować gorzej).
Bo prywatne działa gorzej niż państwowe towarzyszu "liberale" ;)
ku***two w blasku fleszy , debilne naziolskie komentarze
oraz jak zwykle media głodne sensacji + znieczulica
http://www.youtube.com/watch?v=Hg7zB2ZNVqE
Ludzie! Polacy mnie biją!
I tak nie będzie skazany. W najlepszym razie 5 godzin prac społecznych, a zarzuty ma poważne, ale te zawsze można oddalić w imię walki z rasizmem.
Glaca - chill out...
Faktycznie 'narodowcy' pokazali na tym filmiku swój poziom nie odbiegający w zasadzie od poziomu upośledzonego socjopaty, ale wiesz... facet odprowadzany w kajdankach nie może oczekiwać, że policjanci będą reagowali na jego prośby, prawda ?