Re: Poszukiwani zastępcy do KO.
Wolne są BIZANCJUM i GRUZJA w WKO35. JESTEM MG! (Efekt Łał)
Gruzja w trakcie wojny z Turcją. Można powalczyć, choć sytuacja dość ciężka, gdyż sukcesik przygotowanej przeze mnie w pierwszej turze obrony został nieco zniwelowany przez nieudolność gracza. Dla survival'owców -atrakcyjne położenie konfliktu w górach, z widokiem na morze... (Zachęcam. W takich sytuacjach najlepiej uczyć się, czym jest to rzemiosło)
Bizancjum wkracza w wojnę z Turcją i Egiptem. Sytuacja opanowana, a wiadomo czym jest to cesarstwo. Ja bym się nie zastanawiał. Brać w ciemno! Tura już czeka gotowa, aż pali się do bycia wykonaną.
Już mam chętnego.
Ja żeby nie czekać aż minie czas tury Janka który zapewne już w KO się nie zjawi jako MG bc18 wrzucam tutaj nacje do wzięcia.
Egipt BC18 Polecam ogólnie granie w bc a że tura dopiero 3 więc jeszcze sporo można ugrać. Ogólnie to Egipt ma wojnę z Jerozolimą. Wojna dopiero się w poprzedniej turze zaczęła więc wszystko jest jeszcze otwarte. Po hasło do mnie na PW.
Jesli przejecie w zastepstawch panstwa mi przysluguje to chetnie bym przejal kochane BC <3
Oddaje krzyżaki 42(HRE) jak ktoś chce. Nie chce mi sie juz bawic w plikach bo znow mi sie wszystko popsuje...
Po hasło do mnie lub do domena.
Gruzja WKO34 - proponuje mlodemu graczowi do zapoznania sie z KO, sytuacja niestety nie jest juz zbyt ciekawa przez decyzje MG, ale do potrenowania sobie czemu nie.
Po haslo do mnie na pw, lub do MG tej KO.
Mam teraz bardzo kiepską sytuację, robić tury mógłbym przez 5 dni co dwa tygodnie, a to nie miałoby sensu, więc oddaje swoje KO [mogę dać na zastępstwo, ale wróciłbym pewnie dopiero w lipcu]
Brytania XLI - subforum do usunięcia, skończyliśmy tą KO tzn Marcus jeszcze nie napisał czy gra dalej, ale to i tak nie ma sensu.
Krucjata VIII - też KO do zakończenia. Turcja ma kilka prowów z 2 armie i walczy z Biz, Egipitem, Jero, Mongołami
WKO XXXIII - jeśli będę mógł to zrobię, jak nie to zrobi Domen
Więc w sumie mam do oddanie [albo na zastępstwo] tylko mko
XXIII MKO Polska - sytuacja świetna. Sojusz z Genuą, Węgrami i Nowogrodem, pon z Anglią. Szykuje się wojna ze słabą Danią, a i tak pomoże nam Nowogród.
XXVII MKO Anglia - Zajęte całe wyspy, 2 prowy na Skandynawii. Od jednej tury wojna z Niemcami, da się ją wygrać. Sojusz z Francją, reszta neutral.
XXVIII MKO Anglia - Zajęte prawie całe wyspy, z 7 prowincji na kontynencie w tym Paryż. Wojna z Francją, przy odrobinie umiejętności nie da się przegrać tej wojny. Sojusz z Maurami
XXXII MKO Hiszpania - w sumie nowa KO 4 tura dopiero, szybko idzie. Sojusz z Francją i Sycylią. Wojna z Maurami, której nie da się przegrać. Za 2-3 tury można spokojnie zająć wszystkie prowincje Maura na półwyspie, Aragonią gra komp i jeszcze nie ma z nim wojny.
Jakby ktoś chciał przejąć, albo wziąć na zasta do czasu jak wrócę, to pisać pytania albo o hasła na gg albo pw póki mogę jeszcze odpisać.
Do przejęcia jest Egipt i Jerozolima w krucjacie X. Widać przewagę sojuszu Turecko - Bizantyjskiego, ale nie wiem jak to dokładnie wygląda, bo gram Bizancjum, a nie chce oceniać po pozorach. Po hasło do MG.
Cytat:
XXIII MKO Polska - sytuacja świetna. Sojusz z Genuą, Węgrami i Nowogrodem, pon z Anglią. Szykuje się wojna ze słabą Danią, a i tak pomoże nam Nowogród.
XXVII MKO Anglia - Zajęte całe wyspy, 2 prowy na Skandynawii. Od jednej tury wojna z Niemcami, da się ją wygrać. Sojusz z Francją, reszta neutral.
Rezerwacja.